alla helgons dags morgon

Jag är vaken... och utvilad. Efter att igår sov för får timmar av orsaker jag redan tagit upp så blev det en tidig kväll för både mig och Pojken. Han har ju haft förmiddag i veckan så att. Det är riktig pensionärsvarning på mig nu. Nog för att man kan lägga sig tidigt, men att gå upp klockan sex på lördagmorgon utan egentligen anledning känns bara fel. Okej, om jag hade haft Besten (hund om ni undrar) kvar, dagjobb på lördagar eller typ barn. Men nu har jag varken det ena eller andra eller det tredje. Nej, bara det att jag vanknar när jag är klar med sovandet och jag kan inte somna om. Pojken däremot är en helt annan historia.

Jag ska passa på och lyssna på skivorna som jag beställde genom honom i veckan. Band han inte tycker om, och ska slippa höra. Sen är det ju det också så att jag ska slippa lyssna på musik som jag inte tycker om uppe hos han så gör jag såhär. Kompromisser heter det ju så fint. I den här frågan är jag ju villig att göra det, det är ju trots allt inte så att vi umgås dygnets alla timmar. Sen är det ju trots allt så att i det stora hela så lyssnar vi på samma sorts musik. Så jag smyglyssnar lite innan han kliver upp.

Lördag idag. En röd lördag enligt kalendern. Undrar om många av stadens affärer är stängda idag, eller är det som en vanlig lördag? Eller ser de dagen som en söndag, sådär som bussbolagen gör? Skulle vara trevligt att åka till stadens ytterkanter och kolla av läget. Skulle behöva några mattor till sovrummet att isolera kylan från golvet med. Så det är ju inte bara så att elementen inte funkar, för de flesta gör faktiskt det, utan det är iskallt på golvet. Mig gör det ju inget att skaffa fler mattor, för jag tycker om att ha mattor på mina golv. Tillhör dem där som ogillar golv... Inte trägolv, men hur ofta har man det i en lägenhet? Ska nog kolla hemsidor efter det här... 

Lördagmorgon och jag är uppe med tuppen. Utvilad och full av energi. Som jag skrev igår; man kan ju tro att det är jag som går på någonting... suck. Vill göra nåt, men det går ju liksom inte. Pojken ska få sova sin skönhetssömn så han orkar med att följa med till Rockern senare idag. Nog för att hon sa igår att jag kan ju höra av mig när jag vaknat till liv, men jag tvivlar på att hon skulle uppskatta att jag ringde nu. Lite för tidigt för att socialisera sig kanske?

Nä. Fortsätta dricka mitt morgonkaffe och fundera över livets stora frågor. Sen väcka Pojken om ett tag. Dagen må ha börjat tidigt för min del, och planeringen för dagen är från att mörkret har lagt sig igen. Då blir det att hämta upp fröken på andra sidan stan och sen ta med henne till kyrkogården och titta på ljusen. Därefter blir det mathandling innan Pojken ska presenteras för en glad bull. När lugnet sedan har lagt sig, kan man hoppas, så blir det att se på en gammal skräckis. Blir bra det här. Men först morgon.


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag uppskattar att du inte ringde kvart i sju! :D Haha, dina tider är ungefär lika förutsägbara som mina.

Ses sen!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback