ödets sinne för humor?

Eller jag kanske ska skriva lagen om tre? Det har hänt saker den senaste tiden som får mig att undra om inte ödet har någon form av sinne för humor. Bisarr sådan om inte annat. Jag har under det senaste halvåret gjort en resa till det djupaste avgrunden av min själ, samlat ihop den igen och tagit en helvetes resa tillbaka till det som jag har idag. Det har inte varit lätt. Ni som sett det på nära håll vet exakt hurdan helvete jag haft. Hur svårt det var att ta sig upp igen, även om det trots allt gick fort. Idag med facit i hand vet jag att det var nödvändigt. Idag vet jag att det var en resa som jag var tvungen att göra. För under åren hade jag tappat bort min själ. Sakta men säkert naggades den i kanten och förpassades till en annan dimension och jag lät det ske. Omedvetet och omärkbart så fanns det inte mycket kvar av den till slut. Det fanns någon som åt upp den. Idag är jag hel igen. Idag lyssnar jag till min inre röst och jag hoppas och önskar att jag aldrig mer ignorerar den igen. Att jag aldrig igen låter mig, mitt jag, tystas. Om det sen betyder att jag ska leva resten av mitt liv ensam må så vara. Jag är mig själv närmast. Utan mig finns inget jag. 

Men för att återgå till rubriken så har den senaste månadens händelser fått mig att inse att ödet har en bisarr syn på humor. Ibland har det känts som jag befunnit mig i livets väntrum med en kölapp där det aldrig blir min tur bara för att livet gick på lunch. Att jag sitter med en jävligt kass hand och inte vet hur man spelar livets poker. Där ödets groupier ger en vad man behöver. Jag behövde tydligen det här. Jag har skrivit om detta förr, i "brist på balans" (21/7-06). Idag vet jag att jag är exakt där jag ska vara. Att jag är där det är tänkt att jag ska vara just nu. Att saker och ting sker av en anledning. Jag tror jag förstår varför det varit lugnt ett tag. Som lugnet före stormen. För tro mig när jag säger att det kommer att storma igen. Men den senaste tiden händelser kommer att bidra till att det kommer att storma rejält. Skillnaden den här gången är att jag nu kommer att vara det lugna ögat i den. Jag är exakt där jag ska vara. Jag vet vad jag vill och inte vill. Varken mer eller mindre, men det kommer att bli svårt ett tag. Och jag vet att jag kommer att undra vad jag gjort för att förtjäna detta, även om jag inte gjort nåt. Men det kommer at kännas som det misstänker jag. Men det är inget jag kan göra åt. Lagen om tre har en egen vilja. Det du skickar ut kommer tillbaka till dig trefaldigt. Jag vet det. Men blir som jag tror att det kommer att bli, så kommer jag inte undan effekterna av denna lag när den drabbar omgivningen.

Kryptiskt? Ja, kanske. Inte min mening. Det finns saker och ting som jag inte riktigt har grepp om än. Saker som jag faktiskt önskar kunde bli. Vi får se hur ödet har tänkt det hela. Som sagt; " När du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld.". Frågan är ju om ödets plan för mig innefattar en annan. Tiden får utvisa helt enkelt. Tålamod var det ja... hehe.

om fjorton dar

Om fjorton dagar är nästa års första dag slut. Om fjorton dagar har man haft 24 timmar av det nya året. Det är svårt att förstå att om två veckor är det ett nytt år. Det kommer att vara slutet på nästa års första dag där man mest tänkt tillbaka på året som gått, och blickar framåt. Man sitter mest och funderar på det som hänt och vad man önskar av det nya året. Jag har en hel del att tänka igenom och fundera på. Sammanfatta och sammaställa och därefter arkivera det för framtiden. Efter att man sett på årets Ivanhoe, som är ett måste. Ja, jag vet det där med kärleksdravel och bla bla bla... men den ser jag varje år. Bara så ni vet.

Resten av året kommer först gå i arbetets tecken, sen ledigt resten av året. Om två veckor är det här året slut... bara så ni är medvetna om det.

ord att tänka på

Det är ingen idé att stiga upp ur sängen
om man inte är förälskad
- i något, någon eller några.

om min käre brors hädelse!

Ja, jag var tvungen att sätta dit ett utropstecken. Jag har en bror som ibland kommer med de konstigaste kommentarerna att man sätter kaffet i vrångstrupen. Och de senaste är inget undantag. Han frågade  mig om jag träffat nån ny. Varför alltid denna fråga? Bara undrar. Varför är det så viktigt att veta det? Han fick samma svar som exet får när han undrar. (Det här inlägget har kopplingar till "som en skugga" jag skrev ett tag sen.). Nej, ingen ny då de bär på en konstig lojalitet till exet. Det spelar ingen roll vad jag gör så finns han där, mitt ex. Tro mig när jag säger att jag försöker bli kvitt honom. Det är svårt dock. Han är där som en skugga jag inte blir av med. Jag frågar också min bror hur det kommer sig att killar har den här lojaliteten. Han visste inte men han säger då att jag kanske får ta och byta scen och träffa en normal. Det var tur att jag varken hade någonting drickbart eller ätbart i munnen för då hade han fått börja med återupplivningsförsök. Och jag skrattade som svar. En normal? Vad är det? Finns det såna? Ja, han menar på att jag kanske ska ta och hitta en ny som är normal. Hädelse! En normal?!

Nackdelen är att hans kommentar fick mig att fundera. Tänka efter litegrann, men nu är det inte så enkelt. Att byta scen. Att byta liv. Att byta ut allt annat som hör till. Jag tvivlar inte på att det inte skulle finnas en "normal" kille där ute som är bra, men det är inte det. Jag vet vad jag vill ha. Jag vet att det är mig det hänger på. Jag vet vad jag önskar att en kille ska vara; Black metal med allt vad det innebär. Nu är det inte enbart det yttre, med kläderna, attributen eller musiken. Det är livsstilen, mentaliteten och brist av bättre ord, vemodet. Det finns någonting magiskt över en black metal kille. Nu får ni inte blanda ihop en black metal kille med en hårdrockare, för det är någonting helt annat. En hårdrockare är hårdrockare. Black metal är black metal. Jag vet att det finns de där ute som vet exakt vad jag menar. Det finns dem där ute som håller med mig i det jag säger. Det är svårt att förklara bara. Att de sen bär svart, läder och är långhåriga är en annan sak *ler*. De flesta killar i min närhet är just black metal killar, med några få undantag. Det betyder inte att jag vill ha dem alla. Det finns en, men som sagt. Hur skulle jag ens kunna lämna det för någon som är "normal"? Förklara det för mig. Förklara det för mig om ni kan.

Jag menar bara att jag är som jag är och vet att jag skulle ha svårt att byta scen, liv eller allt det andra. För hur skulle jag kunna det? Jag lever och arbetar i en "normal" värld, men av någon konstig anledning så syns det på mig att jag är metal. Det är inte det att jag visar den delen av mig, utan det handlar om nåt annat. Att jag sen är svarthårig är en annan sak, för det gör mig inte automatiskt metal för jag har två kollegor som färgar håret svart som jag. Jag klär mig relativt neutralt till vardags och på jobbet (det vill säga inga bandtröjor till exempel), men tydligen syns det ändå. Att min basgarderob är svart betyder ingenting, för vems är inte det? Jag klär mig alltid så att mina tatueringar inte syns, inte för att jag måste utan för att jag vill. Piercings är lite svårare att dölja, men jag är inte den enda på min arbetsplats med hål i ansiktet till exempel. Verkar som om hela mitt väsen andas metal. För det syns tydligen. Jag har fått höra av väninnorna att jag är en blandning av Nemi och hennes kompis Cyan. Inte för att jag själv gör den kopplingen, men tydligen är en del av Nemi som skuret ur mitt liv och en annan del är som hennes kompis. Hur skulle jag då kunna platsa i en "normal" värld? Säg mig hur? Jag vet att ni som känner mig skulle ha svårt att se mig någonting annat än det jag är i min värld. Eller försök med att se mig blond eller ljusare, klädd enligt det senaste modet och gå på stans innekrogar (ja, ni kan sluta skratta nu) *ler*. Så det enda som återstår är att  fortsätta irritera sig över att mitt ex spökar. Jag får helt enkelt accepetera det faktum att de är lojala mitt ex. Jag kan den här stan och jag vet hur killarna funkar. Men det finns ett alternativ till... byta stad.

luciabröllop

Egentligen borde inlägget ha skrivits för ett par dar sen men har inte riktigt förmått mig att göra det. Orden fanns där men det fanns ingen ordning i dem. Ingen reda. Bara oformulerade kaotiska tankar och känslor jag inte riktigt vet vad jag ska göra av de. För er insatta vet vad jag pratar om, en relation som jag fick veta i början av januari. En relation som en gång existerat och som jag är resultatet av. Nyheten om denna relation satte allt på sin spets. Ja, allt och allt... hela min existens på sin spets. Mitt jag, hela min identitet. Vem jag var, vem jag är. Allt det där som man trodde var självklart. Allt det där som man visste var sant. Mitt jag. Det egna jaget. Oavsett allt skit som hänt i ens liv var det ändå kärnan i mig själv som fanns kvar. Min sanning. Mitt liv. Min uppväxt. Och helt plötsligt hade det liksom ändrats. Allt jag var kändes som ett hån. Det kändes som hela jag var en lögn. Hela mitt liv bara nåt som jag trodde hade hänt. Orsaken? Efter trettio år hittade mina föräldrar tillbaka till varandra igen. Visst, för er som läser dem där raderna nu kan det verka hur gulligt och romantiskt som helst, men för mig som levt i skuggan av den relationen är det en annan sak. Och det är trots allt det som format mig till den jag är. Trettio år av allt annat än dans på rosor. Trettio års kamp till att hitta det jag var. Trodde jag var. En enda mening fick mig att vackla. Tveka. Tvivla. Och så mycket rannsakan. Jag missunnar dem inte deras nyfunna kärlek. Deras nya liv tillsammans. Nej, missförstå mig rätt. Jag vet bara inte hur jag ska tycka egentligen. Jag deras dotter ifrågasatte allt som jag hade upplevt. Visste, kunde och lärt mig att hantera. Förstå. Leva med. Acceptera. Och så detta... vilket gör det svårt.

Och i förrgår gick dem och gifte sig. Jag var vittne till detta. Jag bevittnade ett par människor gifta sig. Två människor som jag känt hela mitt liv. Två människor som jag har kallat för mina föräldrar. Men dem som stog där kände jag inte. Vet inte vilka dem är längre och jag vet inte om det är mitt fel eller deras. Saker och ting har ju förändrats genom åren. Den största skillnanden kanske ändå ligger i att farsan blev nykter för snart fjorton år sen. Det är lång tid. Och jag minns än idag vad jag sa till honom under familjeveckan på behandlingshemmet; börjar du igen så vill jag att du ringer och talar om det för mig och därefter kastar mitt nummer. Det samtalet kom aldrig. Och han är nykter än idag. Det betyder ändå inte att jag är helt problemfri. Det betyder inte att jag inte har mina svarta dagar där alla de där negativa sakerna i ens liv och person kommer fram. Men så är det att vara missbruksbarn. Sen spelar det ingen roll om man är fem, trettio eller hundra... du har alltid din barndom med dig. Nackdelen är ju då att jag aldrig fick ha en sådan. Och jag har tillfällen där jag är förbannad på dem båda. Mest för att det känns som att deras nyfunna kärlek och lycka ska sudda ut allt det där negativa som fanns i mitt liv som barn. Som om det dom är idag ska kunna gottgöra mitt eget privata helvete. Ja, jag kanske låter bitter, men låt mig vara det.  Ja, jag kanske låter som en trotsig liten unge på fem, men låt mig få göra det.

Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag vet inte hur jag ska känna. Det enda jag vet är att om de hade varit helt okända människor skulle jag inte ha nåt emot det. Kul för deras skull. Smågulligt och nästan svårt att förstå. Tanken svindlar lite. Romantiskt och sött... som andra skulle säga. Men nu är det inte så... Det som varje barn drömmer om som liten blev verklighet i förrgår. Mina föräldrar hittade tillbaka till varandra och gifte sig. Nu funkar jag inte som alla normala barn. Jag hade aldrig den drömmen. Fanns ju en anledning. Och en del av mig är fortfarande det där sårade barnet som aldrig fick vara ett barn. Hur hanterar man sånt?


om vänner

Jag borde egentligen skrivit detta i nattens inlägg men av någon konstig anledning så kom det aldrig med. Jag ger det en egen rubrik istället. Mycket trevligare så, och på så sätt kan jag visa min tacksamhet för de vänner jag har. Hyllning till kaleidoskåpet som de utgör. Jag är evigt tacksam och älskar er alla! Ni vet vilka ni är!!! 

Vet att det finns ett talesätt som säger att; ge mig dina vänner så ska jag tala om för dig vem du är. Den som säger det och skulle få se mina vänner skulle ha det svårt att definiera mig. Att se på mina vänner och därefter tala om vem jag är skulle, enligt mig, vara en svår uppgift. Att jag är en person med många sidor och bottnar är liksom redan klart, det vet jag. Och mina vänner visar det tydligt också. Jag skulle vara väldig tom och fattig utan dem.

TACK FÖR ATT NI FINNS!!!

*kram*

om relationer

Vad är det hos en människa som gör att man fastnar för just den? Vad är det hos en individ som gör att man blir intresserad? Vad är det hos en människa som gör att man vill veta mer av personen ifråga? Är det egenskaperna? Intressen? Utseende? Eller en kombination av dessa? Jag menar det här i ren allmänhet lika mycket som jag menar med just personer som man är och har varit tillsammans med. För visst är det så att det finns någonting hos alla dina vänner som gör att du fastnade för dem från första början? Annars skulle man väl inte fortsätta odla en vänskap... eller är jag ute och cyklar nu? Det är inte bara i kärlek man gör val. Det gäller allt här i livet. Och det blir bara komplicerat med människor. Därför kommer man ibland på sig själv att fundera vad det är hos just den personen som gör att man fastnade för just honom eller henne?

Jag anser att det är bra att omvärdera saker och ting. Att ta sig tid att fundera på vad människor som man har i sin omgivning är för några. En del relationer kan vara rena giftet i ens liv, utan att man för den skull gör nåt åt det. Jag anser då att såna människor ska man inte slösa mer energi på än vad man gjort redan. Varför fortsätta ha en energitjuv eller en så kallad mänsklig vampyr i ditt liv när du enkelt kan ta bort honom eller henne? Visst, samvetet och allt det andra kanske gör att du ställer upp för just en sån, men det är det de lever på. Att de kräver att du ska finnas till för dem tid och otid, men finns inte att nå om du skulle behöva en axel en dag. Nej, bort med sånt. Samma sak med dem som får dig att känna dig värdelös. Hellre ensam än med falska energitjuvar till vänner.

Det är under en sån diskussion som jag kom underfund med att det finns egenskaper som jag värderar högre än allt annat. Jag ska kunna prata med mina vänner om "allt". Visst, låter klichéartat men det är så. För känner man att man kan prata om allt så litar man också på personen ifråga. Och det här med förtroende är viktigt. Viktigt för mig. Viktigare än mycket annat som andra kan sätta tyngre vikt på än vad jag gör. En del anser att det här med att man ska ha gemensamma intressen är viktigt. Visst, det underlättar men inte det nödvändigaste. Har vänner som man inte delar så mycket intressen med. En del andra menar på att det här med samma musiksmak är livsnödvändigt att det ska funka. Ehhh, nej. För mig är det det minsta problemet. Men som sagt, underlättar en hel del men ej nödvändigt. En av tjejerna jag brukar skriva om har helt annan musikhistoria än vad jag  har men det hindrar inte oss från att prata och umgås och ha hur kul som helst ihop. Visst, min skivlista har hon lite svårt för men det finns gemensam tycke i den också, om än inte så många *ler*. Jag har ju samma "problem" med hennes. Men vi har ju inte byggt vänskapen kring vår musiksmak direkt.

En del av er kanske skakar på huvudet just nu och menar att det är viktiga saker som jag avfärdar som oviktigt. För mig är det så här. En vän ska kunna se en för vad man är och ändå tycka om en utan att haka upp sig på värdsliga ting. Då menar jag det där ovan och allt det andra som hör till. Jag vet att det finns dem som inte skulle vilja umgås med människor som inte ser ut på ett visst sätt. Varför? Är man så ytlig att man umgås med människor utifrån hur de ser ut och hur de klär sig? Är man en riktig vän då? Borde man inte umgås med dem som man trivs ihop med oavsett hur de ser ut? Jag tycker det och jag gör det också. Att det sen är så att de flesta, inte alla, ser ut på ett visst och vistas i samma miljö som en själv är en annan sak. Men som sagt, de flesta, inte alla. Livet skulle vara ganska enformigt om man enbart höll sig till en scen. Sen är jag ju som jag är.

Människor som jag har omkring mig är intressanta. Där det finns ett liv bakom. Sidor som många andra inte får se. Och för mig är dem vackra. För när man ser en människas själ kan den inte vara nåt annat än just vacker, även om hjärtat kan vara ärrat. Det är det som kallas för liv. Livet är inte alltid en dans på rosor. Det är sällan det. Ingen av de mina närmaste har haft det lätt, och ingen av dem är den andre lik. Och jag värderar vart och ett av dem högt. Var och en på grund av de är just den de är. En del som vet vem jag är och vilka jag pratar om skulle tycka jag var konstig. Låt mig vara det då. Mitt liv, mina vänner.

Och ja, jag är medveten om att jag undviker ämnet helt, igen. Det där med kärleken... det kommer en dag för det också. Men inte nu...