upp och ner och mittimellan

Måste bara skriva av mig lite märker jag. Det har varit en lång dag idag helt enkelt och än är den inte slut. Efter att jag klev upp har jag inte haft många minuter övers till mig själv. Orsaken till varför jag åkte hem igår är, eller var, att jag hade anställningsintervju tidigt i morse. Jag som inte är morgonmänniska klev upp mitt in i en snöstorm och enligt rekryteraren så gick den bra. Jag får veta det imorgon om hur det gick. Ibland går det undan, men orsaken är att de har lite bråttom. Jag lägger inte all min hopp på att jag ska få det där jobbet, allt för att slippa bli besviken om det blir ett nej.

Därefter blev det en stund hos Väninnan och pratade ifatt oss en snabb sväng. Vi träffas inte så ofta numera, även om vi pratar en del på telefon så är det ju inet samma sak. Hon tyckte det var ett bra initiativ av mig att komma över helt enkelt, även om det nu inte blev så lång stund så kände jag mig i allafall lite lättare inombords. Anställningsintervjuer är ju inte direkt min favoritsysselsättning även om det verkar vara nåt jag gjort en del av den senaste tiden.

Därefter hade jag infomöte på arbetsförmedlingen för att lyssna trekvart på en människa som borde gå en kurs i hur man talar inför en grupp. Inte så givande, men när man får brev från arbetsförmedlingen så inställer man sig som man ska. Jag tog en promenad hem i regnet och tänkte på allt det där som jag är mitt i just nu. Kom inte fram till nåt givande under min promenad, och kom hem och såg CSN kuvertet ligga innanför dörren. Siffrorna i innehållet gjorde mig låg och ska väl försöka styra upp det på nåt sätt. Sen får vi se om de går med på det jag vill. Det är ju en helt annan sak. Vad jag vill och vad de anser jag ska göra. Suck.

Pratade en stund med pojken innan han skulle till jobbet, och jag skulle få besök av Mamman med sin nydöpta dotter. Medan jag väntade på att hon skulle komma dammsög jag och städade undan det värsta. Jag fattar fortfarande inte hur det kommer sig att det blir så stökigt av att inte vara hemma. Jag fick ett samtal från ett av dem där femtielva ställen jag skrivit och sökt jobb hos och fick tid till en intervju om en vecka. De tyckte om det de såg på papper tydligen. Så det blir att ta sig ner till arbetsförmedlingen igen och få dem att fixa tågbiljetter igen. Ibland går det undan som sagt. Jag flaxar runt helt enkelt. Och tänka sig att jag ser fram emot intervjun jag har inbokad även om jag är lite osäker på vilket av alla de tjänster som de haft ute som är aktuell i mitt fall. Kanske är det så att de vill träffa en så att de vet vilken tjänst som är bäst lämpad för mig? Hmmm... jag vet ju vad det är för tjänster, men sen får vi ju se vad det slutar med. Ett nej kanske? Svårt att tänka optimistiskt som ni märker.

Nu när det är snart kväll efter att Mamman åkte för typ en timme sen och sitter jag ner och försöker få ordning i oredan uppe i hjärnkontoret. Lättare sagt än gjort. Och frågorna hopar sig. Vart är jag på väg? Vad väntar mig? Vad vill jag? Samtidigt som jag saknar min pojke...

tufftufftuff

Jag har suttit på tåg idag igen och förundrats över hur enkelt och bekvämt det egentligen är att ta sig från punkt A till punkt B. Även med byten så är det faktiskt så. Trots att en del har annat att säga om saken till och från, inklusive undertecknad, så kan man faktiskt inte komma ifrån detta faktum. Orsaken till resandet denna gång är den att jag var tvungen att ta mig hem senast idag. Var uppe och hälsade på hos pojken igen över helgen, där resan upp gjordes betydligt snabbare och enklare med bil. Så det där med körkort skulle inte sitta helt fel faktiskt... även om tågresandet har sin charm så är det som det är med det där.

Idag tog jag och köpte en ny pocket, även om jag hade tänkt att hoppa över det egentligen. Valet av bok förvånade mig en hel del själv faktiskt, men på nåt sätt så självklar. Agneta Sjödins En kvinnas resa. Orsaken var att det på nåt sätt var en annan synvinkel på Coelhos bok jag skrev om ett tag sen... Pilgrimsresan. Hon tog samma väg och skriver om sin resa. Kom igenom halva ungefär och kom på mig själv att tänka på mitt eget liv och allt som jag har varit med om. En del saker som hon skriver om kunde jag ha skrivit själv. Tankar som hon sätter ord på kunde lika gärna varit mina. Tung bok i den bemärkelsen. Minnen om det egna gör sig påmind ibland, men ju mer dagsljus de får desto mindre svarta blir dem. Demonerna är ljusskygga som bekant. Kanske är det så att det är meningen att jag ska skriva en egen bok? En sån där som är så populärt just nu. Egna livshistorier. Ju tyngre och hemskare desto bättre på nåt sätt. Stoff har jag ju så det är inga problem.

Vid byte ett av tåg så satt jag i telefon med väninnan som fyller 30 idag (Grattis till dig tjejen!). Vi pratade en del om ditten och datten, mest för att jag skulle ha nåt att göra under väntan på tåget. Men vi han gå igenom en hel del på den korta stunden. Föräldrar, relationer och barn (hennes då). Under tiden som jag satt där så kom det in ett tåg som hade destination orten jag lämnat en stund innan. Nog för att jag vet att tåg åker dit och att de ibland hinner lämna två sådana innan mitt tåg åt fel håll kommer. Nu är det ju så att jag brukar åka ett par mil innan jag hoppar på ett tåg när jag åker hem, även om det åker tåg från orten han bor i... men av bekvämlighet och just det att det inte sker så ofta som vi åker in till xxxxx. Plus det att vi på så sätt hinner umgås ett tag till. Men nu stog det ett tåg med ortnamnet på tåget och jag konstaterade att det var den andre inom en timme som jag såg det. Kanske ett tecken? Ett tecken på att jag sitter på fel tåg?

När tåget kommer in till stan jag bor i så saktar den in lite och jag ser hur staden kommer närmare och varje gång som tåget passerar en viss sträcka kommer jag att tänka på väninnan M. Idag som varje gång som jag åker den sträckan så kommer jag mig själv att undra vilket fönster är hennes. Och hur hon har det. Vi ses sällan och stunderna blir inte så långa, så det finns ju den tanken där. Sen undrar jag om hon, som bor nära spåret tänker på alla de tåg som passerar där varje dag och de destinationer som människorna i kanske kan ha. Jag vet att jag kan tänka på det ibland när jag ser tåg passera... Men jag kanske är den enda som gör så? Drömmen om att åka nån annanstans. Att lämna allt en stund och bara komma bort. Idag åkte jag åt fel håll helt enkelt... jag var på väg till stan. Ingen lust alls. Ni som läser min blogg vet ju att jag redan har lämnat orten mentalt så det är väl inget nytt. Frågan är ju fortfarande vart jag kommer att hamna till slut.


nyvaken och formlös

Visserligen är klockan efter mitt på dagen, men man kan ju vara nyvaken för det. Nu är det kanske inte just så bokstavligt som det låter, men visst hade jag sovmorgon idag. Pojken väckte mig med att meddela att kaffet är klart. Trevligt med en sån väckning, även om jag sov kasst inatt. Sen var det en liten stund uppe med pojken innan han gick iväg till jobbet lite tidigare så han kan sluta tidigare och vara hemma med mig. Hjärnan är inte riktigt med idag heller märker jag när jag stavar som en kratta igen och meningarna blir jättefel. Men som jag sa till han också imorse när han undrade vad jag tänkte på så sa jag att; jag är bara nyvaken och formlös. Mmmm, precis... men idag är en sån där dag som det känns som om man bara gled ur sängen och liksom hasade sig likt en blobb till köket för att få sig en mugg med kaffe innan man släpade sig vidare. Känner mig bara sådär äckligt formlös och seg idag helt enkelt. Känner mig inte alls som mänsklig helt enkelt. Förhoppningvis går den känslan över till senare. Blir väl lite bättre när jag vart utomhus en stund skulle jag tro...

Nyvaken och formlös. Vet inte vart jag är på väg. Inga mål. Dagarna går och konturerna av en blir suddigare. Vem är jag? Vart är jag på väg? Jag vill kunna fylla mina dagar med liv. Visserligen så är det ju så, men det är alltför många dagar som bara finns där och fylls av tristess. Jag vill kunna leva fullt ut. Just nu känns det bara som om jag satt i livets väntrum där alla andra har något att gå till, att göra. Fick frågan förra veckan om mina intressen och vad jag gör när jag är ledig... hmmm? Insåg på vägen hem från mötet att det är som om jag har satts på "var-god-dröj" läge. Ingen bra känsla det där. Att det finns en massa saker som jag skulle vilja göra, men att det känns som om jag inte kan göra det just nu. Att påbörja saker som jag inte ens vet om jag kan slutföra. Eller att binda sig till att göra nåt i ett år framåt känns lite förhastat när jag inte ens vet vad jag gör nästa vecka. Den här veckan vet jag ju hur det ser ut... svårare än så är det inte. Men det känns psykiskt påfrestande att inte veta vad livet har planerat för mig. Fick ju frågan för ett par veckor sen om jag ville ha en katt. Jag skulle älska att ha en katt, men just nu skulle det inte funka med att ha en katt i mitt liv. Så som jag flaxar mellan mitt och pojkens hem. Eller som när jag fick frågan om jag kommer att åka på kryssningen om ett par månader... vet ju inte hur mitt liv ser ut då. Om jag är fortfarande arbetslös, vilket gör att jag inte har råd, eller om jag kanske har ett jobb jag inte kan ta ledigt ifrån. Väldigt enerverande att inte veta någonting. Att inte kunna planera någonting och mitt i allt så känner man sig bara formlös och dränerad på energi. Sen vet jag ju att när jag får frågan om vad jag vill så har jag inga svar att ge. Jag vet inte.

Sen underlättar det ju inte att jag drömmer skumma drömmar. Drömde nämligen sådär jätteskumt igen så att man inte riktigt vet vad det är för saker som jag ska bearbeta egentligen. Drömde att jag och pojken var nere och hälsade på i byn jag bodde i förut, och sen att jag försökte få ihop en tid att gå över och fika hos en av de gamla killkompisarna jag hade där. Detaljer behöver jag inte gå in på mer än så, mer än att det var inte det lättaste att försöka få samtalet att flyta. När jag vaknade så insåg jag ju hur jäkla konstigt drömmen var och är. Det är nämligen så att han jag försökte åka över hälsa på är död. Konstigt om det var svårt att få till en fika med honom... Så frågan är ju den då att hur kommer det sig att jag drömmer om sånt? Om han? eller är det bara så att han symboliserar nåt som jag inte riktigt förstår. Jag tror på det sistnämda, men ändå. Så vad är det jag behöver bearbeta i mitt riktiga liv? Skumt det där som fan... Men en del drömmar tillhör den där kategorin helt enkelt. Ibland förstår man ju dem utan att ens behöva tänka så mycket och sen kommer det bara nätter som den jag hade inatt. Bara konstigt.

Näää, ska försöka vakna till liv och kanske få till en och en annan kontur i mig själv så jag kan skriva sådär jättepositiva jobbsökarbrev till arbetsgivare som ändå inte vill ha en. Eller kanske bara jag som målar fan på väggen igen?


TiB

Idag har jag åkt tåg igen. Sådär hastigt och lustigt fick jag en tid till idag utefter just TiB rutt. För er som inte vet det så betyder det Tåg i Bergslagen och är just det vad det är. Den börjar i stan och fortsätter ända bort till Dalarna. Och visst var det så att jag tog mig en avstickare till ursvenskaste av våra län: Dalarna. Hade det inte varit novemberväder idag hade jag till och med uppskattat avstickaren ditåt, men nu var det bara grådassigt och det blåste isvindar. Men när jag skulle åka hem så dalade det ner en och en annan snöflinga... som jag måste erkänna att jag faktiskt saknat den här vintern. Det här går ju liksom inte; Ingen vinter utan snö. Men jag vet att jag inte behöver oroa mig för vecka nio kommer det att finnas snö. Slår liksom inte fel det där. Visst, en och en annan kanske säger att där har jag fel, men nä det har jag inte. Kan vara bar backe i början av veckan så spelar det ingen roll. Det kommer att snöa då, men hur mycket är en annan sak.

Det där med vädret var väl en onödig parentes mitt i allt kan man ju tycka, men intrycken från idag sitter liksom i ett tag märker jag. Orsaken till resan var en anställningsintervju. En av dem där jag skickade iväg mest för att kunna redovisa att jag faktiskt söker "alla" jobb som finns därute. Jag blev mäkta förvånad när de ringde i måndags och ville träffa en. Inte så mycket att göra åt det och det var bara att pallra sig iväg. Jag kände mig lite inklämd där med fem (!) stycken som satt och tittade ut en, innan utfrågningen började i tre kvart. Sen underlättade det ju inte att en av dem som fanns med mötte jag som hastigast utanför och kommenterade att det var rätt ställe och att jag skulle träffa xxx. Syntes långa vägar liksom. Hmmm... bra eller dåligt?

Jag hade en massa dötid att ha ihjäl, så det blev att jag läste ut den där Koontz boken jag skrev om ett tag sen. Det var då en seg jävel! Men nu är den placerad i bokhyllan igen och jag kommer ju inte att rekommendera den som första Koontz bok direkt. Han förtjänar det inte... och inte personen som ska lära känna hans verk heller. Suck. På vägen upp fick jag ett annat samtal om att det fanns en tid avsatt för ett möte med eventuell ny arbetsgivare. Ser man på. Kanske därför som jag inte direkt var nervös inför mötet jag hade framför mig. Men nu måste jag sätta mig in i saker och ting om det nya stället. Så det ser i allafall ut som att jag kan nåt. Kan ju lätt erkänna att jag kände mig en aning dum där med fem stycken ansikten stirrande på en och man inte riktigt visste vad det var jag hade sökt till. Illa. Men hur som helst så ska jag inte måla fan på väggen för det är väl så att det löser sig oavsett vad som händer framöver. Och kanske plötsligt så sitter man där med ett jobb... kanske... eventuellt... nog... eller?

föräldrar och relationen till dem III

Jag inser att det ibland kan bli lite för mycket när det gäller att umgås med mina föräldrar. Jag skulle väl egentligen inte ha så mycket emot att umgås med farsan ensam. Just den delen har jag aldrig haft problem med, oavsett var när och hur. Vi förstår varann på ett plan som inte kan förklaras. Men sen finns det tillfällen som denna. Det här med att han ligger på sjukhus och inte riktigt är vid sina sinnes fulla bruk och det faktum att morsan är där. Jag vet om problemet men så försöker jag komma över det där. Försöker att dra ett streck över det förflutna mellan henne och mig, för att jag ska kunna ha en relation med farsan. Men jag inser efter idag att jag kommer aldrig att ha en normal relation till min mamma. Samtidigt blir jag så arg på mig själv att jag ens blir förvånad när det inte funkar.

Efter besöket på sjukhuset för att titta in hos farsan en stund innan jag hade tänkt ta tåget hem så ändras mina planer till att det blev att morsan skjutsade hem mig. Hon passar på och hälsar på hos en av hennes väninnor när hon ändå är här. Resan ner från henne tar två timmar. Och jag insåg ganska snart att de två timmarna skulle bli väldigt långa. Jag visste det redan innan vi ens lämnade sjukhuset. Jag som helst ser till att inte behöva prata med henne alltför ofta, har nu under en veckas tid pratat med henne tre gånger i telefon och träffat henne två gånger. Så varför utsätter jag mig för situationer som denna? Speciellt när jag vet hur det blir. Jag har inget att säga till henne. Just nu är jag bara väldigt glad över att jag inte kommer att ha henne sovande här. För det hade varit att utmana ödet skulle jag tro.


Jag har inte en bra dag idag helt enkelt. Bara en sån där självklar insikt över hur det är. Har varit och risken är ganska stor att det kommer att vara så i framtiden också. Sen vet jag ju att hon är en av mina största energitjuvar och jag vet inte hur jag ska värja mig från det. Hur jag ska orka med henne när jag bara blir trött av att träffa henne eller ens prata med henne. Den närmaste tiden kommer att bli tuff när hon kommer att vara den som meddelar mig om hur det går för farsan och så vidare. Samtidigt som jag har den eviga frågan hängande över mig; när ska jag ta med mig pojken hem till dem. Hade väl inte varit så svårt om jag hade velat åka hem till dem över huvud taget. Men som det ser ut nu så blir det en fråga för framtiden och när farsan blir mycket bättre. Just nu är ingen bra tidpunkt. Just nu är jag bara dränerad på energi. Samtidigt som jag sitter hemma ensam och det mesta känns bara blöö.


träd II

Nu har det gått ett par dar sen jag skrev om att farsan hamnade under ett träd och nu vet jag lite mer om vad som hände och hur det ligger till. Han fick ett träd över sig på jobbet helt enkelt. En olycka som kan hända så lätt när man är skogshuggare som han är. Att han klarat sig undan hittills är bara ett under... det är ju ändå så att han har jobbat i skogen sen han var liten parvel. Så i torsdags blev det stopp på hans jobbkarriär eller vad man ska säga. Ett träd som vinden slet tag i och välte åt helt fel håll. Samtidigt som det inte ens var trädet som de skulle fälla som föll över han. Så det kan gå. Men nu ligger han på xxxxx sjukhus och ser bara ömklig ut. Men det kanske man själv skulle göra misstänker jag. Med tre brutna revben och krossad knä, och med kraftig hjärnskakning och hål i huvet efter en gren som slog ner, och igenom, hjälmen.

Men han lever i allafall. Det kunde ju ha gått värre. Mycket värre. Nu blir han liggade en stund, vilket i sig är bra då han tillhör dem där som inte kan ta det lugnt helt enkelt. Han blir rastlös och uttråkad så lätt att det är väl bra att han blir liggande en tag, så han kan läka ihop som han ska. Kul är det ju inte, och det är inte så man vill se sin far direkt. Men nu är det som det är. Och när jag var uppe och hälsade på så har inte skadorna eller morfinet gjort skada på hans humor i allafall. Och sen det där att hans ödestänk är som mitt... kanske därifrån som jag har fått det tro? Att saker och ting sker av en anledning, även om han sa också att det är lite svårt att se vad den anledningen är just nu när han ligger där. Och sen att han redan ser positiva saker med att det hände.... han tvingas sluta röka och sen att han kommer nog att gå ner i vikt. Så om ni undrar var jag har fått min humor och tänk ifrån så är det nog från han. Jag har ju alltid varit pappas flicka. Man slutar ju inte att vara det även om man blir gammal... vuxen känns lite fel ord även om man är det ändå.

Idag kommer jag att åka in igen och titta till farsgubben igen. Han mår lite bättre nu i allafall... igår hade han till och med kunnat dricka kaffe. Litet framsteg mitt i eländet.

träd

Jag får väl äta upp det där jag har skrivit om nu de senaste dagarna misstänker jag. Fick ett samtal från morsan om att farsan ligger på xxxxx sjukhus för att han har fått ett träd över sig på jobbet. Han las in igår och kommer att opereras under idag någongång. Så jag som hann åka neråt och hem igår kommer att åka uppåt igen. Vi hann vara hemma hos mig i typ tre timmar innan morsan ringde, och igår fanns det inget att annat att göra än att vänta på att det blir idag.

Morsan gav mig inga direkta besked om hur det var, men det är inte sådär allvarligt som man först tänker sig. Orsaken till att jag vet detta är att hon pratade med honom igår och fick veta hur det hade hänt och vad som är trasigt. Han hade väl tur i oturen att det bara var trädtoppen som slog ner han och inte hela stammen. Nu är det "bara" några brutna ben och krossad knäskål. Vinden är en fördjävlig grej för en skogshuggare. Tänker också på hur hans jobblag måste ha kännt när det hände. Nåja... ska inte tänka så mycket på det där med allt som kunde ha hänt, för det blev ju inte så att det värsta inträffade. Suck.

Så nu blir det att få i sig kaffe, vänta på att morsan här av sig och meddelar när han ska opereras så man evt när man kan åka in till xxxxx. Nu är ju inte relationen till dem den bästa och det kommer ju till sin spest i situationer som detta. Hmmm... jag ska försöka att inte ha alltför negativa tankar idag om det där. Och hoppas på det bästa när det gäller operationer och så vidare och så vidare.

Återkommer.


föräldrar och relationen till dem II

Ibland är det svårt att vara den man är. Som vuxet barn till missbrukare så finns det saker som andra vanliga normala dödliga har svårt att förstå sig på. Det största hindret med att försöka leva ett normalt liv som vuxet barn är just det där att man får gissa sig till vad som är normalt. Det är precis så som det låter och nu i helgen kom detta verkligen till sin spets. En av hans bättre vänners pappa försvann här förra veckan och det har inneburit en massa saker för hans del som vän. Hans egna saker att tänka på och hur han skulle reagera om det hände honom och så vidare och så vidare. Vi pratade mest om att hoppas han hittas snart oavsett vad som har hänt, så att hans vän får ett avslut på nåt sätt. Att få veta vad som hänt och på nåt sätt få hem han. Problemet är att jag med mitt bagage inte riktigt förstår det där. Jag vet hur man bör reagera och kan försöka förstå, men nu är det inte så. Hur kan jag någonsin kunna förstå hur det känns när ens förälder försvinner? Jag menar bara att jag har liksom aldrig haft någon förälder närvarande under min uppväxt. En pappa som inte fanns där fysiskt. Och en mamma som fanns där fysiskt men inte psykiskt.

Pratade med en väninna om det där i fredags morse och eftersom både hon och jag har en lite konstig relation till sina föräldrar så visste hon ju vart jag kommer ifrån. Jag kände mig som en hemsk människa som inte kunde ens tänka mig in i hur det skulle vara att ens förälder försvann. Min första reaktion var mest att; jaha? Sen kommer det där att om människor försvinner så är det oftast med dödlig utgång. Visst, jag är cynisk. Realist också... men det är jag som är som jag är. Jag kan ju försöka förstå men jag kommer aldrig att kunna sätta mig in i hur det skulle kunna vara (och är). Sa det till väninnan också, men hon förstod mig också. För skulle jag nås av nyheten att farsan skulle vara försvunnen så skulle jag inte bli förvånad direkt. Jag skulle väl se det som att han tagit sig ett återfall. Egentligen inte med morsan heller om hon försvann helt plötsligt, men varför går jag inte inpå här. Visst, nu är jag ju inte sådär känslokall som det kanske låter. Jag skulle bli orolig, men jag skulle inte bli förvånad och samtidigt så vet jag ju att jag skulle ju inte ligga sömnlös på grund av det. Han, pojken, däremot har svårt att förstå det där med mig. Han kan förstå att om man inte har en bra relation till sina föräldrar så är det som det är för mig (oss).  Och jag gör mitt bästa att få han att förstå mig samtidigt som jag försöker förstå honom. Inte alltid så enkelt.

Det finns ju en risk att man låter hur omänsklig som helst, men så är det inte. Jag vet inte hur det är att ha en bra och normal relation till sina föräldrar. Jag har redan redogjort för det för några dagar sen. Det enda jag kan göra är att gissa mig till vad normalt är. En del saker är bara svårare än andra. Det här är en av dem. Kanske är det så att jag saknar en del saker i min känslomässiga kartotek, men det är svårt att göra någonting åt det. Jag vet att mycket av allt som har hänt har gett mig en form av mur, ett skydd, mot saker som kan göra ont. Och jag vet inte hur jag ska bete mig ibland. Jag vet inte hur jag ska vara. Jag vet inte vad de rätta orden är i en situation som denna. Det jag vet är att jag inte vet hur det är. Sen försöker jag att inte krångla till det alldelles för mycket. Jag vet bara hur det borde vara, och det är inte så som jag är.

Jag avslutar detta med att berätta för er som vill veta och undrar så fann de honom igår, död. Nu får ju sonen ett avslut i allafall. Obduktionen kommer, förhoppningsvis, kunna ge honom de svar han behöver. De misstänker inte att det ligger ett brott bakom, men som sagt... vi får vänta på obduktionsrapporten helt enkelt.

gott och blandat

Ibland samlar man på sig saker som man funderar på och som man sen behöver få ner. Nu är det ju inte bara en grej som jag har att få ut eller två utan bara så där allmän förvirring i skallen just nu. Massa saker som liksom lägger sig som en propp och inget vettigt blir tänkt eller sagt förrän man fått ur sig allt det där som hindrar sunda och bra (?) tankar att komma fram. Nackdelen är att när man väl har fått ut allt det där som bara finns så ersätts dem ju av andra saker som hindrar en från att få en massa bra tankar och motivera en till att göra saker. Aldrig bra det här... men i allafall.

* Jag leker hemmafru numera med undantag ett par dar här eller där. Pojken är och jobbar om dagarna, med lediga helger för er som skulle ha missat det liksom. Med undantag denna helg då. Kanske därför det känns som en måndag? Ibland kan det bli lite långtråkigt och så men då tar man och leker med hans xbox och leker GuitarHero. Trodde aldrig att jag skulle fastna för den, men så är det. Nackdelen är att det är för kul att spela så man glömmer bort tiden emellanåt. Enda anledningen till att man slutar spela den är mest för att hjärnan blir överhettad och man ser bara en massa rörliga gröna, röda, gula och blå prickar/noter. Jag har avancerat till medium om ni nu skulle vilja veta det. Nästa nivå har en orange också, men dit är det långt kvar.

* Som hemmafru finns det ju andra saker att göra också, som att rota runt på internet för att leta reda på jobb som kanske kan funka. Som jag sagt tidigare så ser det bättre ut på papper än i verkligheten eller nåt. Saker som jag har som arbetsgivare vill ha, med undantag för det där jäkla kortet som nu är så jäkla nödvändigt av nån anledning. Helvete, jag söker ju inte yrkeschaufförsjobb direkt, men är det så är det. Krav: Körkort och jag är ute ur leken. Visst, om det är i städer och mitt i smeten är det ju sak samma, men en del ställen behöver man ju ha en egen bil till. Hmmm... ingen som vill sponsra en? Suck... så var det ju det där med titlar. Någonting som gör mig så jäkla irriterad, för en titel gör ju inte en bättre lämpad än en annan för ett specifikt jobb liksom. Men är det så är det. Idioti. Kanske kan tillläggas att jag fick inte jobbet jag var på intervju senast. 250 sökande för 8 plaster... och jag saknar ju körkort så. Men ändå lite positivt besked i allafall... de ska nyrekrytera i till sommaren. Långt dit men jag klagar inte. Betyder väl att de egentligen övervägt att anställa en? Positivt tänk nu... jag vet ju hur det annars skulle vara om jag gav det negativa en röst. Men idag försöker jag se det positiva i det hela.

* Jag har under en ganska lång tid försökt mig att läsa en bok som jag blev lite besviken på från början. Jag lät den ligga framme och jäsa en stund innan jag gav mig på den igen. Nu har jag tagit mig en fjärdedel av boken och det känns fortfarande inte som en bok som jag vill sluka på en natt som jag vanligtvis skulle göra med böcker av samma författare. Jag trodde aldrig att jag skulle bli besviken på Koontz. Ni vet sådär som att man har inga problem med att lägga ifrån sig boken mitt i ett kapitel och fortsätta ett par dar senare. Trist när det blir så. Men jag ska ta mig igenom den av ren vilja om det ska vara så. Den tar sig liksom inte. Suck.

* Jag saknar inspiration i mitt liv!!! Jag vill göra saker. Jag vill ha någonting att gå till om dagarna. Jag vill ha ett jobb. Börjar bli trögt att bara gå hemma. Det är inget liv. Slöseri med resurser på nåt sätt. Sen är det ju det där faktum att jag har märkt att efter att jag slutade jobba i höstas och bara varit hemma är det lätt hänt att midjemåttet öka. Inte mycket men tillräckligt och det är inte bra. Jag som var så duktig innan och hade gått ner. Sen är det ju sådär att med nytt förhållande så är det ju lätt hänt att man sitter hemma och bara umgås också. Inte bra det här.... nackdelen är att jag har inte hittat den där motionsformen som skulle få en att känna lust att träna. Motionera, vilket tråkigt ord. Näää... kanske ska ta och köpa en sån där dansmatta till xboxen så kan jag studsa runt här hos pojken när han är på jobbet? En rolig grej om inte annat. Har lite svårt att tänka mig hoppa runt på en sån där men samtidigt inte helt omöjligt... komiskt om inte annat. Hehe.

Det var väl allt för denna gång skulle jag tro. Visserligen har jag ju andra saker att skriva om också men det blir med egna rubriker och tema... Tankar som kommer ner på pränt när orden formulerat sig. Just nu är dem obegripliga även för mig. Oreda uppe i hjärnkontoret helt enkelt.

föräldrar och relationen till dem

Bror var över på sin lunch idag och vi pratade lite om hur det är just nu. Och sen det faktum att varken jag eller han har någon riktig relation till vår mor. Inte sådär som det i "normala" fall borde vara. Eller så där som "alla andra" verkar ha. Orsaken till samtalsämnet var och är det att jag var och träffade pojkes föräldrar innan nyår. Bror undrade hur det var och hur det gick, innan han skrattade till och konstaterade att morsan kommer att bli vansinnig över att få veta att jag träffat hans föräldrar innan jag tog hem honom till mina. Brunchfikat hos hans föräldrar gick bra, även om jag var hur nervös som helst inför att träffa dem. Det hör ju liksom till på nåt sätt. Ett stort steg i förhållandet när man blir presenterad för den andres föräldrar. Jag vet nu var han kommer ifrån på nåt sätt. Och det finns tillfällen som jag kan önska att jag skulle kunna ha en sån relation till min egen mamma. En sån där som han har... där de hör av sig till varann två till tre gånger i veckan för att prata en stund. Någonting som jag aldrig haft, och förmodligen aldrig kommer att ha med min egen morsa.

För nu är det ju så att jag har ingen normal relation till mina föräldrar, allra minst till morsan, så det där med att ta hem min nya hem till henne är något jag inte ser fram emot direkt. Orsaken är ganska enkel; hon kommer att hitta nåt fel nånstans oavsett hon vill eller ej. Jag tvivlar nämligen att farsan har haft den positiva effekten på henne att hon slutat kritisera mig. För nu är det ju så att jag skulle inte ha några problem med att ta hem honom till farsan, men nu är det ju så att dem där liksom hör ihop numera. Jag har inte vant mig vid den tanken riktigt än, även om det är snart två år sen som de släppte bomben inför mig. Men en del saker kanske man inte ska vänja sig vid? De har nu varit gifta i lite över ett år och jag kan ärligt inte svara på hur jag tycker om det där egentligen. Som jag skrev då för länge sen så är det ju så att om det skulle ha varit helt främmande människor skulle jag tycka att det var lite romantiskt. Men nu är det inte direkt så... om saker och ting var annorlunda så visst. Men nu... nej. Största skillnaden numera är att morsan nu inte kan särbehandla mig och brorsan som hon gjort innan.

Jag har berättat för min pojke om det här och han förstår inte riktigt hur det har varit. Han förstår att det inte kan ha vart enkelt och fortfarande inte är sådär enkelt, men inte hur det är. Samtidigt som han har en bra relation till sina föräldrar med samtal och besök med jämna mellanrum så är det ju inte så för mig. Han kan ringa dem för att tala om att han kommit fram som han ska när han kommer ner till mig, medan jag har vart både i Slovenien och Tyskland utan att mina föräldrar haft en aning om det. De har fått reda på det i efterhand om de ens fått reda på det om man säger så. Skillnad på relation till föräldrar helt enkelt. Jag kan komma på mig själv att undra hur det skulle vara om det var annorlunda. Samtidigt som tanken om normalitet känns väldigt främmande för mig. Hur skulle jag kunna veta hur det är? Hmmm... Det kanske kommer tillsammans med han. Vem vet? Allt är möjligt om man är öppen för det.

Men nu återstår det bara att ta med honom hem till mina föräldrar och kanske göra det innan brorsan berättar det för morsan kanske? Så det är väl att ta tjuren vid hornen och åka kanske? Få det överstökat liksom, sen slipper jag tjatet om det där och behöver inte tänka på det mer. Enkelt kan man ju tycka eller hur? Men nu är det inte så. Suck.

ingen vän av ordning

Vet inte riktigt hur det kommer sig att trots allt så är jag inte en vän av ordning. Märker det speciellt ikväll när jag ser mig omkring i min något sånär lilla eller stora lya (beror på hur man ser det) och inser att jag borde skaffa mig en städcoach eller liknande. Det ser helt okej ut på ytan men sen när man tittar lite närmare så är det inte riktigt så. Öppna ett skåp så får man gissa sig till vad som kan hittas. Märkte det när jag letade efter en grej idag. Linneskåpet innehåller allt annat än just det den är till för. Skulle behöva en bokhylla till märkte jag till exempel. Nu är det ju fortfarande så att jag ännu inte har packat upp allt jag packade ner i kartonger för ett och ett halvt år sen. Jag vet inte riktigt vad det beror på men av nån konstig anledning så har jag fortfarande två flyttlådor stående ouppackade i sovrummet och det ser lika illa ut när man öppnar en garderobsdörr .Jag vet ju att det inte är riktigt nåt som borde existera hos en som har lite kontrollbehov sådär... men nu är det så.

Jag hittade aldrig det jag letade efter även om jag är relativt säker på att det jag letar efter kom med i kaoset då. Kan ju vara så att jag minns fel också. Mitt minne kan ju svika mig. Mycket av det som hände då är ju inte direkt sånt som jag la på minnet, hade annat att tänka på liksom. Ändå har jag en klar bild av att det jag letade efter ska finnas här någonstans. Felet är att jag inte hittar det bara. Nåja, inte direkt livsviktigt, men ändå, det är principen av det hela. Jag borde verkligen ta mig tid till att gå igenom allt skit jag har undanlagt och rensa ur allt det där jag inte behöver. Lite sådär feng shui som var på tapeten för ett par år sen. Skapa ordning i dolda kaoset. Nackdelen är att det tar en massa tid, som jag visserligen har idag, men inte alls roligt. Speciellt när man vet att dem där säckarna kommer sen bli stående på grund av den enda anledningen att jag inte har körkort och bil. För släpa dem till återbruket kommer jag ju inte att göra. Gammalt skit väger för mycket helt enkelt, men jag vet att det borde göras snarast innan det blir för mycket att ta itu med. Jag hade för mig att jag slängde en hel del redan då, men tydligen hade jag fel.

Nu är det ju så att det inte är så säkert att jag blir kvar här så länge till heller. Så som det ser ut nu i allafall. Sen är det ju det där att jag redan mentalt flyttat utan att veta vart jag är på väg. Jag vet bara att nåt är på gång, när det sen händer är en annan sak. För ett tag sen drömde jag att jag målade köksluckor och i helgen innehöll drömmen att jag höll på att bygga hus. Jag var i full färd med att lägga husgrund och husritningen fanns på ett bord bredvid. Så, det kan ju vara så att mina drömmar visar vad som väntar. Men så kan jag ju se på drömmarna på fel sätt. Men det känns som om de vill säga mig att göra mig redo för flytt. Som sagt, mentalt har jag redan lämnat den här stan. Samtidigt som just miljöombyte jag vill ha. Men min närmaste projekt är att gå igenom allt skit jag bara stuvat undan för att få lite ordning på saker och ting. Sen får vi se om jag blir en vän av ordning till slut även om det är tveksamt.

ensam hemma

Måndag och för de flesta återgick livet till det normala idag. Kanske kan man säga att så var det för mig med? Det blev att efter att ha tillbringat en tid uppe hos pojke så var det dags att åka hem igen. Visserligen så har man ju varit nere och tittat till lägenheten under julen men annars så har jag lekt hemmafru några dagar både före och efter julen. Och idag är det måndag igen. Vardagen nådde mig med, så där tråkigt vardag för det där med att leka hemmafru har jag ju inget emot även om det blev lite långtråkigt emellanåt. Men det var vår vardag istället för min vardag.

Idag satte jag mig på tåget hemåt. Bytte tåg ett par gånger och så blev det en vända nere på stan också innan det blev sista etappen hem. Jag hade fått i uppdrag att köpa födelsedagspresent till en av hans vänner och så tog jag en snabb vända inne på akademibokhandeln. I den ena så fanns det inga sidor till min filofax så jag fick gå till den andre... och undrar när Bokia la ner butiken eller har de bara flyttat? När var jag sist nere om jag missat det liksom? Jaja... inte så mycket att göra åt det nu åndå. Jag ska snart sätta mig med att byta år i filofaxen och skriva in dagar som är bra att komma ihåg. Som sagt, aldrig väntat till så här sent att göra det.

Dags att ta itu med min egen vardag kanske? Markservice och kanske vattna blommorna så det är mindre döda än vad det redan är. Borde plantera om dem också. Hur kan det blir så skitit och stökigt när man inte är hemma? Fattar inte.

Kaffe kanske innan man tar itu med saker. Eller om man ska ta soffläge framför TV:n. Stora beslut i min vardag. Städa hinner jag imorgon också.