halloween

God morgon allt folk. Jag är nyss uppstigen till de vanliga dödligas sfär. Blev inte många timmar sova idag, men jag har saker att fixa innan Pojken kommer. Ja, jag vet, jag kan ju ta det sen när han är här typ men jag tror inte att jag vill att han ska se hur det ser ut för tillfället. Nog för det är halloween och man ska inreda lite läskigt och allt det där, men nån måtta får det vara. Skillnad på verklighet och fantasi, och den här verkligheten vill jag ju helst att han inte behöver se. Just nu skulle man ju kunna tro att det är jag som går på någonting....

Men först ska jag ta och vakna till liv med ett par muggar kaffe och hmm.. frisk luft. Sen ska det snabbstädas. Inte panikstädas för jag har ju ett par timmar på mig, minst. Jag hinner. Bara att ta dte lugnt och sansat. Andas liksom. Nackdelen är ju att jag har ont i kroppen. Inte sådär feberont (för jag vet hur den känns), utan nåt annat. Samma fel som morsan är sjukskriven för. Nacke och axlar. Misstänker att det är kroppens sätt att tala om för mig att det jag gör inte är bra för mig. Att kroppen vill säga mig att det är dags att ta sig vidare eller i allafall göra nåt drastiskt... NU. Men jag biter ihop och låtsas som det regnar misstänker jag. Som en struts trycker jag ner huvudet i sanden och undrar om det beror på att jag sovit konstigt. Jag VET vad det handlar om. Svårare att göra nåt åt det där. Suck. Men småsteg leder till stora förändringar. Måste ändra tänket först. Enklare sagt än gjort.

Apropå det där med missbruk. Innan jag gick från jobbet imorse så påminde jag killarna om att systemet är stängt imorgon. De blev lite förvånade över det där av två orsaker; de hade ingen koll på röda dagar och sen att det kommer från personal. Som en av dem trodde jag drev med dem. Men insåg till slut att jag var seriös. Ställer ju till det för dem det där. Sen undrade personalen varför jag påminde dem om det. Orsaken är den att jag tänkte på mina kollegor som ska jobba under helgen. Vi har en del ölalkisar (ja, jag kan skriva så) och om de nu inte skulle komma åt sina 7,2% så blir det inte enkelt att få tag på på en helg. Och ölalkisar som tar till spriten är inte roliga. Tro mig. För de är enklare att hantera dem fulla och glada än fulla på sprit eller bakis och griniga. Så det är väl ett sätt att påminna er också om att ska ni ha nåt drickbart i helgen så behöver det inhandlas idag, för imorgon är det tokstängt.

Nä. Mugg nummer två är uppdrucket. Kanske dags att ta en vända med snabeldraken så det blir gjort i allafall. Sen kan jag ta en kaffe till innan det är dags för projekt upprensning av smågrejer. Så blir det att påbörja maten också. Jag är duktig hemmafru ;).

Ha en riktigt trevlig halloween!!!


det snöar

Snö? Nu? Helt sant. Precis så illa kan det vara. Snö. Redan.

Ur led är tiden och allt är bara felvänt verkar det som. Snön är redan här, även om jag vet att den inte kommer att bli långvarig så betyder det ju det här att hösten tog slut. Inga mer fina klara höstdagar eller underbara färger i solen. Hösten övergick till november innan den ens är här.

Nog för att jag brukar tycka att första snön är lite mysig, men det här är allt annat än just det. Snålblåst och snöblandat regn emellanåt. Det blir kallt! Oavsett vad man har på sig. Sån där kyla som går genom märg och ben. Men det underlättar ju mig att hålla mig vaken den här natten. Bara att kliva ut på farstubron och hata min last. Ibland är den bra att ha. Typ som nu.

Var för trött igår när jag vaknade (för det är ju redan en ny dag). Skulle ha gjort några samtal innan jobbet men orkade inte mer än att sitta tills jag skulle iväg och visst, prata en stund med Pojken. Blev sms:ande istället när jag kom fram till jobbet sen. Tror ändå att de fattar vad det handlar om. Får ringa dem imorgon istället. Helgplanerna blev lite ändrade men jag överlever. Skulle fått hem hyllan (hyllorna?) nu, men bilen han skulle ha lånat har liksom inte hunnit få på sig vinterdäcken. Inte bra att åka ner med sommardäck nu. Speciellt när de lovat mer kyla och snö under resten av helgen. Kanske hittar jag nån som har en bil? Sen är det ju det där lilla "problemet" som vi har då... hur många är det som ska med mig hem. Men vi tar det när jag, vi, kommer över.

Just nu känns det bara som om jag vill ligga hemma under täcket hela helgen. Märkte i morse att isbjörnarna flyttat in i vardagsrummet inför vintern. Måste få elementen varma i år. Handlar ju bara om att lägga en lapp i en låda och be dem och komma och lufta två av elementen. Men varför ska det vara så svårt? Kan ju bero på det där med att jag inte vill ha dem snokandes runt hemma hos mig av ren nyfikenhet? Vet ju hur dem där är... För det är ju så att jag kan ju inte tillbringa tredje vintern bland isbjörnar och pingviner heller. Bara för att jag är van vid det betyder ju inte att andra är det. Bara för att jag kan och har levt med det där betyder det ju inte att jag kan tvinga andra att göra det. Jag anpassar mig i allafall. Som i somras när jag köpte den där fläkten för att inte Pojken skulle rinna bort. Jag var ju van vid att det blir lite varmt hemma på sommaren. Han är inte det. Hans lägenhet är ju inte sådär "fel" som min är.

Jaja. Ska väl få liv i min trötta kropp så jag går och tar mig lite frisk luft nu... för det är fan i mig segt i natt. Sådär segt som det kan vara när det är för lugnt i huset. Men man ska väl vara tacksam för det lilla? Speciellt inom mitt yrke. Sov gott folk. Jag kommer att göra det sen när jag kommer i säng om sisådär fem timmar.

lyhört

Jag är väldigt glad över att jag vaknade tidigare än planerat idag. Hade jag inte gjort det så hade jag bliivit väckt av grannen ovanför. Inte alls sådär roligt om ni fattar vad jag menar. Musiken som kom uppifrån var ju inte det tystaste direkt samtidigt som jag undrar vad i helvete de går på däruppe egentligen. Idag var det typ afrikanskt med bongotrummor som gjorde att jag fick höja musiken här nere för att ens höra att jag hade musik på. Jag är bara glad över att jag slapp bli väckt till det där de hade på idag.

Inte nog med att de festar i tid och otid så har de börjat springas här utanför på nätterna också. Jag har inget emot nattliga besök så, men när de står utanför fönstret och ropar på dem ovanför och kastar grus på mitt fönster så känns det som om jag har fått nog. En gång till så går jag fan upp och skäller ut dem efter noter. Okej, att jag ändå är vaken men deras vänner vill jag helst slippa ha utanför mitt fönster. Kan de liksom inte hålla reda på vilket fönster de ska ropa under så känns det som om det får vara nog nu. Inte första gången det händer och lär ju inte bli den sista heller. Men nog är nog. Bara för att jag är vaken betyder inte att det är okej. Eller hur? För hur skulle det vara om jag hade haft vanligt jobb med normala tider? Bara undrar.

Ingen bra början på dagen egentligen. Ska ju iväg snart och arbeta igen. Verkar bli en lång natt igen.


lite av allt idag

Natt igen. Dagen har vart... lång? Grå? Mörk? Vaknade alltför tidigt, igen. Men valde att kliva upp istället och ta det lugnt idag. Orkade inte göra så mycket idag heller. Listan blev aldrig skriven över dagens planerande så det blev lite si och så med saker som jag hade tänkt göra. Typ inget alls? Jo, var nere på stan och fixade grejer på banken. Jag kommer framöver befinna mig i framtiden istället för det gamla vanliga papperslivet. Ekonomiskt sett alltså... Internetbank införskaffades. Jaaaa, jag vet, rena stenåldern här ju. Men nu blir det ändring på det där. Hehe.

Så var jag inne på Panduro och gjorde en raid. Stora kassen med mig ut som vägde en del så nu har jag skaffat mig en hobby. Ny och ny kan jag ju inte kalla det egentligen utan snarare att jag tar upp nåt som jag gjort till och från hela mitt liv. Klippa och klistra. Sånt där som modernt kallas för scrapbooking. Usch, vill inte kalla mig för en scrappare direkt, men det har jag ju vart mer eller mindre hela mitt liv. Alltid hållt på med sånt där. Tycker det är kul, avkopplande och lite kreativt samtidigt som i mitt fall blir det lite terapeutiskt också. Ikväll har jag mest pillat på grejerna jag köpt och väntar till en annan natt innan jag börjar med det där. Jag fastnar ju så lätt i det där.

Inför dessa små och stora förändringar idag så var jag och inhandlade en ny plånbok. En liten nätt sak som inte tar plats och framför allt ingen tegesten att släpa fram i tid och otid. Märkte det i fredags när jag skulle handla i baren och det blev bara klumpigt. Så, då gör man nåt åt det. Rensar ur och har kvar det man vet att man använder ofta. Enkelt eller hur? Och väldigt befriande.

Just nu känns saker och ting väldigt bra. Jag har gjort en av dem där "måste" som jag har haft hängande över mig och så har jag saker att se fram emot här hemma i pysselväg. Ska bli kul. Men inte i natt och så har jag annat för mig två nätter framöver och så kommer ju Pojken upp till helgen. Till dess hinner jag tänka ut en hel del kreativa saker att ta itu med när jag väl tar fram allt igen.

Men nu ska jag fortsätta att vara vaken en stund innan det blir dags att krama kudde en stund. Ha det gott.

förresten

Glömde skriva igår att jag hann kika in på Pocketshopen på vägen hem också. Blev att jag inhandlade Mia Törnbloms nya, en härlig bok. Bara för att liksom. En bok för årets alla dagar med tänkvärda saker. Bra va?

Bra tips: Ge bort den i present till någon du tycker om.

PS: Bli inte förvånade över om jag dyker upp med en sån till mina vänner... ;)

hemma igen då

Kom hem för ett ex antal timmar sen. Landade på soffan och bestämde mig för att sitta där en stund innan jag tog itu med en del saker här hemma. Och så kan vi konstatera att det är mittinatten igen. Nej, men vad ovanligt!!! Jag VAKEN? Mittinatten??? Näää, ni skämtar aprillo med mig. Men visst... jag accepterar den trista sanningen och erkänner att jorå... uppe mittinatten igen. Projekt vända på dygnet har startat igen.

Har ju för vana att vända på dygnet när jag leker hemmafru. Och enkelt är det också har jag märkt. Har ju skrivit om det här förr men det tål väl att upprepas? Att hade jag vart hemma ensam så hade det projektet runnit ut i sanden. Men med han i närheten så är det inte så svårt. Konstigt det där... Och att sitta uppe hela nätter här hemma är ganska enkelt faktiskt. Orsak? Svårt att sova helt enkelt.

Jag behöver verkligen en hobby. Och inga förslag har jag heller fått... tack för den liksom. Vill ju ha annat än dumburk nummer ett eller två. Menmen... får väl hitta på nåt helt enkelt. Men vad????

måndag igen

Så var det vardag helt plötsligt igen. Ensam hemma hos Pojken och väntar på bättre tider. Näää, så illa är det väl inte men nästan? Idag kommer jag att hoppa på tåget söderut igen och landa hemma långt efter att mörkret har lagt sig, men det är väl så ibland. Att skjuta på det oundvikliga tills det inte går längre? Hem vill jag ju inte redan nu, men måste man befinna sig hemma på en tisdagmorgon så måste man. Suck. Men det är en så kallad kort vecka den här veckan. Vi kommer ju att ses till helgen redan, men det är en klen tröst med tanke på att jag ska hem idag. Hmpf...

Gårdagen blev ju sådär som jag misstänkte. Inte sådär hemskt som jag befarat och fick väl egentligen inga störra gliringar eller annat konstigt så... kors i taket... men det låg ju där under ytan. Eller så är det väl jag som ser saker igen? Näää... vet ju hur det där kan vara. Blev i allafall nån timme där och när vi kom hem så gick vi och la oss. Tröttmössorna på helt enkelt och sov nån timme.Blev ju värsta pensionärsparet helt plötsligt. Ta stödvila för att klara av kvällen liksom. Suck. När blev jag så gammal? jag vet ju vad det handlar om så det är väl inte så konstigt att behöva sova en stund efteråt. Snor energi som fan att åka dit. Nu blir det inte dags förrän i december igen. Tillräckligt nära ändå.

Måndagmorgon och det är grått ute. Frukost och mer kaffe så blir det bra sen. Eller? Nåja... Det enda är att jag hoppas bara jag hinner in på Pocketshopen vid tågbytet halvvägs hem. Och att det inte blir några förseningar på vägen. Vi får se helt enkelt.

så var det vintertid igen

Helgen närmar sig slutet och klockan har ställts tillbaka en timme. Om jag hade kommit ihåg det igår så hade vi ju inte vart vakna riktigt än. Eller jo, nu hade vi vart det men inte när klockan faktiskt ringde. Det är lite trist att missa sånt där liksom.

I fredags var vi ute i stormetropolen en bit utanför byn och lyssnade på vänner till han som spelade. Hade säkert vart hur bra som helst om inte ställets ljudtekniker hade klantat till det helt. Bästaste Vännen hade blivit mörkrädd om han hade vistats i samma lokaler och hade säkert tagit tag i det där innan kvällen var slut. Det är ju liksom inte rätt att bahandla banden så. Men annars hade det vart hur bra som helst. Så hade vi folk som sov över också så.

Gårdagen gick ut på att hälsa på hans föräldrar och ta en fika. Eller ja, jag tog en fika med hans mamma och han var ute och bytte till vinterdäck. Därefter blev det att gå till Hemmakväll och få med sig filmer hem och ta det lugnt. Jag har märkt en trist dentens gällande filmer numera. Det finns inte så många skräckfilmer som ens är värt namnet. Suck. I den frågan är jag faktiskt tvungen att säga att det var bättre förr. Så blev man gammal igen då...

Idag är det besök hemma hos mina föräldrar som är på agendan. Blir ett par timmar där i allafall. Får se hur det blir den här gången då. Ser ju inte direkt fram emot att åka, men det är väl sånt som kallas för nödvändigt ont? Eller nä... skulle klara mig bra utan kan jag ju meddela. Men men... det är väl dags för det igen.

Vintertid igen då... mörkret faller på igen.


nu är det jul igen!

Vad fan?! Sist jag kollade i kalendern så var det fortfarande oktober och inte december. Tydligen är det redan jul... i allafall enligt reklamen på TV. Julbord och julskivor... redan nu liksom. Men så finns det ju butiker som hoppar över det där med november och julskyltar redan nu. Sjukt!!! För det är det det är. Jäkla hysteri!

Idag var både han och jag uppe före tuppen. Värsta pensionärsparet liksom. Sömnskulden är väl betald för min del då tydligen. Han? Han hade bara sovit klart, men å andra sidan la vi oss tidigt också. Tröttmössor båda två emellanåt. Så det är väl värsta pensionärsvarningen på oss tror jag. Men det är väl tillåtet? Att sova när man är trött? Tänkte väl det.

Fredag idag. Solen gömmer sig bakom molnen. Tråkväder helt enkelt, eller så har solen inte vaknat än. Nyheter på TV och loda runt en stund till innan jag ska ut i blåsten. Har lite ärenden att ta itu med nu på morgonen, men sen är det tomt i kalendern. Hur skönt som helst. Ska väl ta itu med maten senare, men just nu är det morgon och kaffedags. Ha en bra dag. Snart är det helg.

ledig torsdag

Ibland är det bara sådär underbart som det kan vara. Jag är ledig. LEDIG!!! Fattar ni? Det känns som en evighet sedan sist jag kunde skriva det där, även om det i verkligheten nu inte var alltför länge sedan förstås. Men jag konstaterade för länge sedan nu att verkligheten och känslor inte har någonting med varann att göra. Ibland händer det ju förstår det att de sammanfaller, men inte alltför ofta.

Jag har min så kallade lediga vecka nu och blir kvar uppe hos Pojken i några dagar. Hinner leka hemmafru också om ni nu skulle undra över den biten. Han jobbar på som vanligt även om han ändrar sina tider lite som han vill. Hans jobb tillåter sånt så. Jag klagar inte direkt utan det betyder ju bara att han slutar tidigare.

Solen skiner för fullt utanför fönstret. Hade det vart sommar så hade fåglarna kvittrat ikapp med tuppen här nere någonstans, men nu är det inte sommar längre. Men jag klagar inte över att hösten är som bäst just nu, även om det för min del skulle kunna få blåsa mindre. Snart är den här tiden förbi och jag får vänta till nästa år för att se allt det vackra återigen. Synd att jag glömde kameran hemma. Hade kunnat ta några finfina naturbilder just nu. Vackert. Det är vad det är. Inget annat.

Jag är lite trött idag med, även om det blev att blunda en stund när jag kom fram igår. Blev lite ändringar på vägen så jag var framme en timme senare än planerat. Jag skulle kunna skriva spaltmeter över krånglet med SJ, men nu gör jag inte det. Orsaken är den att på grund av lokfel blev mitt tåg inställt, nu  löste det det sig ganska raskt men istället för att åka över Uppsala så blev det via Stockholm. Antingen det eller att det skulle bli över tvåtimmars väntan och allt det där. Från Sthlm blev det ju X2000 för biljettpriset jag gav innan krånglet uppstod. Och i Sthlm bättrade jag på min karma litegrann och inhandlade Situation Stockholm av "min" hemlösa kille som står vid perongerna. Har ju sett han under åren (när jag pluggade och så) och han är den enda som jag köper tidningen av, men igår var jag och handla en ask cigg åt han också innan. Pengar vet jag ju vart de går så jag hoppar över den biten, men jag vet att cigg är alltid uppskattat och skulle han inte vilja ha dem så finns det andra som gör det. Så jag kan ju hoppas på att jag fick pluspoäng någonstans i boken om karma. Att det där balanserar upp litegrann det där jag ibland kan känna på jobbet. Nåja... ska inte gå närmre in på det där. Ni vet ju vad jag menar.

Torsdag idag. Ska snart brygga mer kaffe. Morgonkaffet som vi delade på är slut sedan länge. Känner att jag behöver några till innan det känns helt bra. Trött som en gnu idag. Har nog lite av sömnskulden kvar att betala innan det blir balans i det där igen.


jaha... onsdag idag

Helt uppfuckad med sovtiderna igen! Lyckades ju med konststycket att somna relativ tidigt måndagnatten. Kors i taket och halleluja och så vidare. Men man blir ju lite förvirrad över att vakna av sig själv och det är mörkt ute. Var ju sådär utvilad som man kan vara ibland och började fundera i mitt nuvakna tillstånd om det var morgon eller kväll. Undrade också över om jag hade stängt av klockan (ja, jag hade bara en) som jag ställt för att komma in i en annan dygnsrytm, men nej, det hade jag inte. Klockan var strax innan sju på morgonen och inte kvällen. Kan ju meddela att jag var glad över att det var digitala siffror som såg upp på mig och inte en gammaldags urtavla för då hade jag ju inte vart säker på vilken tid på dygnet det hade vart.

Nåja. Uppe med tuppen igår med andra ord då. Fick en del fixat och dånat och så somnade jag på soffan och sov bort fyra timmar tydligen. Och då var det ju kväll igen. Förbannade mig själv lite över min svaga karaktär sådär och visste att det skulle ge mig en konstig natt nu. Somnade som en stock strax innan tolv och nu, tre timmar senare vaknade jag av min dröm och kunde inte somna om. Så kan det vara ibland.

Så nu, mitt i natten sitter jag och funderar över vad jag ska hitta på i några timmar innan jag ska vara på jobbet igen för ett par timmar. Hade inte den tiden inkräktat på min lediga vecka så hade jag åkt upp till Pojken redan i förrgår. Men nu är det som det är. Hatar schemaändringar! Men å andra sidan så gör dem här timmarna att min tjänst höjdes med ett par procent. Och extradagen hemma gör ju att man hinner styra upp lite så man inte kommer hem till kaos.

Onsdag idag. Det är snart morgon. Ska fixa det sista här hemma snart. Sen blir att låsa efter mig och bege mig ut i vida världen igen. Blir en lång dag med andra ord. Får sova en stund sen när jag landat hos Pojken. Men först... kaffe.

helg?

Ja. För mig är det det. Jag är ledig i två dar. Idag och imorgon. Då är det väl helg?

Nåja. Jag vet ju hur det ligger till på riktigt... det är måndag. Och helgen tog slut för typ två timmar sen. Nu är jag trött och ska sova snart. Ska bli nice. Men först bara levnadstecken från mig. Gårdagens åt ju "error" upp. Hade ju vart trevligt att kunna sticka iväg till ännu en natt och fått ur sig saker först. Gjorde ju det men inget som lämnades till eftervärlden direkt. "Error" är en ovinnerlig fiende emellanåt. Men sak samma. Kontentan av gårdagens icke existerande inlägg var att jag vart inne på fel dag hela helgen. INTE BRA!!! Att vara inne på söndag på lördagmorgonen och när klockorna (ja, jag har två för säkerhets skull) ringde igår eftermiddag var jag säker på att det var måndag innan jag fattade varför jag hade klockorna ställda. Bra? Nä. Kunde ju ha slutat med att jag försovit mig till jobbet rejält. Hur illa skulle inte det ha vart? Försova sig till nattjobb?

Men, helgen är slut för den här gången. Ska bara sova bort dagen först och sen kan jag ta itu med saker som jag hoppat över under monsterveckan. Typ markservicen hemma och sånt jox.

Men först: SOVA!!! så god natt. eller god dag.

mord och spöken

Det är det som gör mig sällskap om nätterna. Inte så mycket annat händer i min lilla värld för tillfället. Monsterveckan suger helt enkelt... men det har jag ju redan skrivit ner alltför många gpnger för att orka upprepa mig. Men det är ju tyvärr så. Onödigt att ens försöka sig på något som ens kan kallas för liv de här dagarna, eller nej, nätterna innan helgen. Blir fel i dygnsrytmen helt enkelt. Så jag får nöja mig med sällskap av mord och spöken om nätterna. Serier och repriser i all oändlighet.

JAG MÅSTE SKAFFA MIG EN HOBBY! Nåt som jag kan syssla med om nätterna utan att det gör mig alltför pigg och som jag kan lämna när det är dags att sova. Har ju den där tendensen att bli uppslukad av det jag gör att jag glömmer bort både tid och rum. Det var en som tyckte att jag kunde träna hemma när jag ändå var sysslolös. Hmmm, det går ju bort litegrann utifrån svettighet aspekten. Eller det där att det gör ju att man faktiskt väsnas en del. Är ju inte den där som skulle välja nåt stilla och enkelt heller. Ska det tränas så ska det tränas ordentligt. Annars är det ju ingen mening.  Duscha går ju... om jag vill väcka grannen mitt i natten. Eller lägga mig med blött hår. Sååå... kom med förslag istället.

Som det sett ut nu under de här två nätterna har jag lyckats hitta kläder jag klickat på och kommer att få hem snart. Blev visst så även om jag inte gillar det egentligen. Strypkoppel på hemma också tydligen. Men nu är det ju inge onödigt utan det blev stickade tröjor som jag kommer att ha nytta av snart. Blir väl bra. Nackdelen med nätroteri är att man hittar skivor man vill ha. Men där behärskade jag ju mig för det blir att sambeställa med Pojken. Både han och jag tillhör ju dem där som köper våra skivor. Något som verkar vara ganska ovanligt nuförtiden har jag märkt.

Nä. Dags att sova igen. Natten är snart slut och jag ska väl vara utvilad inför natten som kommer. Pensionsutbetalning idag.

sextonde oktober

Så är det snart torsdag morgon och jag är vaken än. Inte sådär ovanligt i sig trots allt, men ganska enerverande i längden har jag märkt. Gårdagen sov jag ju bort märkte jag... hade ju ändå klocka på ringning så att man inte skulle sova bort heeela dagen. Var ju ändå ledig och hade tänkt roa mig på stan en snabb sväng. Men nä. Bidde inte så. Vaknade efter att mörkret hade fallit på.
Jag har ju insett att det har vart hur fint väder som helst de senaste dagarna när en annan har legat och kramat kudde. Sånadär riktigt fina höstdagar som gör att man bara kan gå och älska hösten och sin närmiljö. Men det där missar ju jag när jag ska jobba. Idag, torsdag, kommer jag ju inte gräma mig så mycket över att jag har jobb dygnsrytm för det reganr och det ska tydligen regan hela dagen. Kanske inte så kul för er som faktiskt måste ut i det här vädret och hata regnet som just nu mer eller mindre vräker ner. Sånahär tillfällen är jag faktiskt glad över att mina jobbtider är som dem är. Men hade du ställt frågan i tisdags hade du bara fått en fräsning till svar.

Senare idag kommer jag förhoppningsvis att vakna till väckarklockan. För vad som hände med väckningen vet jag faktiskt inte. En zombie som stängde av den kanske? eller bara jag som låtsades vara vaken? Nåja... inte hela världen faktiskt. Även om jag ville ner för att ta en titt inne i butiker som kanske råkar ha lite halloween prylar. Dags för en ny häxa känner jag. Men mest vill jag ner för att ta en titt inne på Panduro. För jag känner att det är dags att ta itu med lite av den där kretiviteten som jag har pyrandes inom mig. Skaffa sig en hobby helt enkelt. Men butiken kommer ju att finnas kvar och det finns ju på nätet också. Men jag vill ju se och känna på grejerna. Känna efter vad det är jag vill göra... sånt kan man inte göra med grejer på nätet. Kanske någongång i framtiden men inte nu.

Nä. Sova lite kanske? Vända världen och regnet ryggen och drömma mig bort en stund. Ha det gott.


saker de säger ibland

"Jaaa, inte konstigt att du är lite trött. Du som jobbar vaken natt hela dagen".
 
Nån som glömde koppla in hjärnan litegranna kanske?? *ler*

Såna tillfällen får en att bara le och må bra på jobbet... faktiskt.


ingen tid

Det finns ju ingen tid!!! Det är väl då tur att jag kommer att arbeta med en som kan hjälpa mig med det där i natt. Kurssökandet det vill säga. En av våra braiga vikarier kommer att vara på plats när jag kommer till jobbet. Hade ju vart så mycket enklare med det gamla systemet som de hade när det gäller sökandet, men de ska ju krångla till allt!!! SUCK!!! Imorgon måste ju det där vara klappat och klart, så det känns småstressigt. Men han vet ju hur det där funkar... han har ju pluggat ett tag så. Blir bra det här med ska ni se.

Tisdag idag... kunde ju lika gärna ha vart måndag. En natt mindre på monsterveckan att bocka av. Lugnet före stormen kan jag ju säga. Det liksom pyr lite varstans och snart sprängs locket på tryckkokaren. Ingen rolig känsla det där... att veta vad som väntar. Men det hör ju till har jag ju hört och jag har vart med förr så det är bara att rida ut stormen, för den bedarrar ju också som bekant.

Snart dags att röra på fläsket igen då. Hinner ju inte med så mycket mer än det gamla invanda ramsan; sova, äta och jobba under monsterveckan. Det sociala får stå åt sidan och allt annat får vänta till en annan dag. Lite musik att lugna själen först. Sen blir det jobba igen. Även om tankarna är åt annat håll just nu.

...psykologi...  filosofi???? ..... pedagogik?... historia?..... kiss och bajs???


måndag hela veckan

Så kan det vara ibland och för min del kommer denna ibland var tredje vecka. Monsterveckan är här igen. Och den har inte ens börjat. Jag ser i kalendern och inser följande; det blir en jobbig vecka. Jobbigare än vanligt. Det är ju både före och efter pension den här veckan. Har ju helgen också ju. Det enda är ju att hoppas på det bästa, eller hur? Sen måste jag lära mig att ta en dag i sänder och inte tänka på passen jag har framför mig. Det är ju i natt som det gäller, inte helgen.

Igår natt efter att ha sorterat färdigt och gått igenom de sista av min tidningshög så blev jag sysslolös. Eller nja, egentligen inte men det var ju lite för sent för att göra så mycket annat än sitta och fundera. Kan ju klargöra också varför jag satt med tidningarna så länge... det finns ju en del artiklar jag ville ha kvar. Ganska enkelt egentligen. Nackdelen att dem där artiklarna jag sparat innehåller alla olika sätt att förändra sitt liv. Mycket kring motivation och hur man hittar på rätt spår igen... för jag är väldigt vilse just nu kan jag ju meddela.

Mycket funderingar kring hur kag kan förändra min situation just nu. Har haft det ett tag egentligen men har liksom hamnat i nån slags ingenmansland när det gäller det där med att göra nåt åt det. Det som Pojken kallar för att ha gett upp. Jag har ju inte gett upp. Det handlar om annat. Det handlar om att inte veta vad man vill av sitt liv egentligen. Att inte veta vart jag är på väg. Vilse i pannkakan helt enkelt. I och med artiklarna som jag nu plockat ut och läst och begrundat återigen inser jag att det här är ohållbart. MÅSTE göra nåt åt det här och det NU. Så i natt kom jag fram till att jag ska söka kurser till våren. Har ett par dar på mig att hitta det som kan passa, men en av dem är psykologin som jag trånat efter ett tag. Nackdelen är ju att den är väldigt populär bland allmänheten så jag får hoppas på att mina tidigare poäng slår ut de flesta. Men jag kan ju inte räkna med det heller så jag får ha backup helt enkelt... men vad? Pedagogik? Kan ju vara bra att ha också... eller nå annat? Så har vi ju alla dem där kurserna som inte har med min utbildnig att göra överhuvudtaget; så som historia, religion och/eller filosofi. Så mycket intressant och så lite tid. Två dar har jag på mig att bestämma mig... suck. Jag får låta magkänslan styra där skulle jag tro.

Monsterveckan är här. Känns som det var nyss, men det var det ju inte. För senast det begav sig var jag ju sjuk så det räknas väl inte? Eller jo. Det gör det. Hoppas det är lugnt inatt så jag kan rota runt på nätet och kolla olika kurser att söka. För oavsett hur det blir i framtiden så kan jag ju alltid tacka nej om det inte passar, eller? Om jag nu blir kvar där jag är nu så kan jag ju läsa i allafall. Nätterna påverkas ju inte nämnvärt om jag pluggar också... Om det blir en ändring i det där får jag ta det när det kommer. För vem vet vad framtiden har att erbjuda. Just nu måste jag bara ta tag i saker och ting. Och det börjar ju som bekant med en sak i taget. Det viktigaste först.

Men nu till mer vardagliga saker. Äta och göra mig iordning inför nattens pass. Ha det gott.


paus i röran

Hmmm... jag verkar vara bidragande orsak till att en hel liten regnskog är borta. Förlåt. Men efter att ha rotat fram varenda lilla tidning som dimpit ner hos mig inser jag ju att jag antingen a) är en samlare eller b) är lat. Jag röstar på alternativ b, men så vet jag ju med mig att jag har lite svårt att kasta saker bara sådär rakt av. Hör nästan morsans röst i huvet; jag kan ju behöva det nån dag. Nä... ut med skiten säger jag bara. Ska bli bättre på det där. Jag lovar! Jag ska inte bli en av dem där samlartyperna som man sett i TV om där hemmet inte är ett hem utan en sopstation. Men så som det ser ut just nu verkar det inte vara sååå långt borta heller. Tur att jag då tar tag i det nu då. Har ju ändå lite småångest över att jag är orsaken till skogsavverkan. Får sluta med det där...

Jag skulle säkert personligen kunna fylla en kontainer med bara skräp och annat skit som inte ens går att sälja. Hade ju vart sååå bra om jag hade kunnat få en extra krona på allt mitt junk. Inte ens den sunkiga soffan kan slumpas bort vid tillfälle. Orsaken kan jag ta en annan gång. Fast å andra sidan så sitter jag numera och undrar om jag verkligen behöver det där linneskåpet när bokhyllorna kommer hem sen. Egentligen nej... men å andra sidan så kommer det ju till användning när jag väl får ut allt det som skåpet inte är gjort till. Hmmm... men det läsr ju bli tomt i garderoberna när jag har tagit itu med dem å. Vägrar bli en sån där samlartyp med en massa skräp som sagt. Sen vet jag ju med mig att det jag inte använder nu kommer jag inte att använda sen heller. Hur svårt kan det vara liksom??? Jättesvårt tydligen. Suck!!

Nä... kanske ska fortsätta med rensningen så det blir gjort. Kvällen är ung och natten har inte ens börjat. Lovely.

rensar i röran

Hemmahelg på varsit håll och jag passar på och rensa i röran. Eller snarare i dem där högarna som befunnit sig lite varstans i lägenheten. En sak i taget liksom och så decimeras kaoset sakta men säkert. Jag känner ju att det känns bättre inombords när allt skit rensas ut. Handlar väl om feng shui antar jag. Om det är rörigt runt omkring så är det rörigt inombords också. Nu är det väl mest att få hem dem där bokhyllorna så blir det bra. Men det får vänta ett tag, men jag vet ju att de har de bra där de är för tillfället. Har ju inte möjlighet att få hem dem som det ser ut nu. Saknas bil modell större helt enkelt. Sen verkar det ju som om jag kommer att få en halva till tills de stora kommer hem. Blir ordning och reda här hemma helt enkelt.

Vette fan vad jag har för behov av att rensa just nu egentligen. Har ju hållt på ett tag nu, eller snarare några nätter här och där har det ju blivit. Men det känns bra att göra det. Rensa ut skiten helt enkelt. Sen kanske man kan ta itu med saker som är kreativt och ger utlopp för all lust att göra nåt som jag bär på. Lusten att göra nåt som bara blir liggande och försvinner i kaoset. Ser på allt som kommer att kastas och mår bra av det helt enkelt. Jag vet ju att när pappershögarna och alla tidningar är avklarade så tar jag mig an allt det andra jag skjutit på ett tag nu. Typ dem där kartongerna som stått i snart två och ett halvt år. Fan, måste bli bättre på det där helt enkelt. Rensandet alltså. Mår ju bra av det jue...

Hemmahelg på varsit håll och jag passar på och lyssnar på finska band på finska. Är ju inte så populärt att köra det när han är här. Pojken... han har ju en åsikt om det där med vad jag kallar han här och vill att jag ska ändra på det. Jag tycker det är hur bra som helst och vet ju vem man skriver om men som sagt, han tycker inte om det. Har ju förslag på namn men jag tar det vid ett senare tillfälle. Bara så att ni vet om jag helt plötsligt börjar skriva om honom under annat namn.

Hade fått ett sms också från farsan som undrade om vi var på väg. Ehhh? Va? Näää, inte idag heller. Ringde och talade om att det kan ju bli aktuellt när jag är uppe nästa gång men inget säkert. Fick morsan i luren också och hon undrade över samma sak. Upprepade vad jag sa till farsan. Hur svårt ska det vara att förstå det där liksom? Det är ju ingen hemlighet direkt att jag inte är så glad i att åka dit, men de där två ger väl inte upp hoppet antar jag. Tyvärr ger det mig skuldkänslor av någon orsak och så blir jag bara irriterad på mig själv för det. Suck.

Nä... högarna blir ju inte mindre av sig själv. Ska fortsätta med det jag började med i natt och rensa. Ut med skiten bara!


näää

Jag har verkligen ingen lust med det här just nu. Inte idag. Vill inte alls... Blöö! Men det är väl som det är ibland. Underlättar ju inte heller att veta att natten kommer att bli tung som fan. Vaknade alldeles för tidigt för att tycka att det räcker för att jag ska vara på topp. Tolv är lite för tidigt helt enkelt. Dagen blir ju inte direkt bättre av att vakna med huvudvärk. Näää, har verkligen ingen lust alls med det här.

Vardagens fula tryne gör sig påmind för mycket helt enkelt. Natten ligger framför mig och jag vet att det inte kommer att bli så lätt. Ett tag sen jag befann mig på jobbet och kaos råder i huset numera. Man ska inte måla fan på väggen heter det ju... men inte så lätt alla gånger. Att veta att vad som helst kan hända gör mig bara trött. Nu jobbar jag ju med en av de braiga kollegorna så det underlättar ju lite. Jag är bara trött helt enkelt. Och jag vet att jag inte är den enda. Vi får se vad som händer framöver helt enkelt.

Försöker stålsätta mig inför natten, men vet inte om det funkar. Känner mest att jag borde stanna hemma, men jag har inte råd att vara sjuk. Förkylningen kom tillbaka och sitter och lurar bakom pannan. Jag kan ju bara hoppas på att den ger med sig för annars sitter jag där och är helt off. Men det ska väl gå det med? Eller???

Näää... ingen lust alls. Blöö!

tråktisdag

Tisdag idag och vändandet på dygnet går väl sådär. En av dem där måsten som jag har. Annars blir det inge bra alls när jag sitter på jobbet igen och återigen funderar över livets mening. När jag rensade bland papprena förra veckan så hittade jag sidor som jag hade skrivit under de första nätterna på plats. Jag minns att jag skrev dem, men det känns väldigt främmande idag. Jag hade väl energi då. Papprena var planeringar kring hur jag kan ta vara på tiden på nätterna. Att göra något produktivt istället. Som att ta itu med D-uppsatsen som (bokstavligt) ligger på hög. Jag ser den varje dag där den ligger. En annan lapp var om att ta det där körkortet. När det är lugnt så är det ju lugnt på nätterna. Blev ju varken hackat eller malet av det där. Nu känns dem där papperslapparna mer som ett hån.

Tråktisdag idag. Har inte gjort många knop här hemma idag. Orkar helt enkelt inte. Som om jag hade en egen energitjuv någonstans. Men man ska väl tillåta sig att ha såna här dar också. Nackdelen är att de blir för många ibland. 

Idag är jag ändå glad över att jag kunde överraska Rockern. Har planerat hennes 30-årspresent trots att det är ett halv år dit. Men en del saker kan man inte vänta med helt enkelt, så jag hoppas hon inte klandrar mig för den överraskningen redan nu. Sen att bror är med på den också gör nog henne lite glad.

Sen fick jag ju tag på en övning här för ett par veckor sen. Övningen går ut på att välja sina ord. Att byta ut måste till ska och borde till vill. För då markerar man att det man vill göra är ett val. Jag vette fan om det skulle funka i min vardag. För mina måsten är verkligen måsten och inget jag vill göra. Suck. Men det kanske är värt ett försök? Att istället för att känna en enorm motstånd till en del saker kanske ska se det från en annan synvinkel. Känns inte rätt att göra så och det kommer att bli svårt att se mina borde och måsten som ett val jag ska och vill göra. Kanske blir det enklare om jag tar de små sakerna först?

Nä. Soffläge igen. Ha det gott.


tunga funderingar

Jag varnar känsliga läsare redan nu från att läsa vidare när det gäller den här frågan. Jag kommer att skriva ner mina personliga funderingar kring Eklund. Funderingar som jag haft ett tag... typ sen det kom fram att det var han som hade gjort allt det där som han är dömd för. Jag lider av ett dilemma;  problemet ligger i att min professionella och personliga jag ställer till det för mig. Behöver jag säga mer??? Om ni tillhör de känsliga typen; Sluta läsa nu... för min skull. Nackdelen är att jag känner att jag behöver ge det en röst också.

Morden som upprörde Sverige gör att det ställer till det för mig riktigt ordentligt. Att tycka en sak på personligt plan är någon helt annat än det jag tycker på preofessionellt plan. Jag vet, det låter jättekluvet och till en del är det också. Domen föll idag och det blev livstids fängelse. Jag är inte förvånad, inte ett dugg. Samtidigt som advokaten säger att de inte ska överklaga. Det lär ju inte bli nån skillnad på hägre ort liksom. Det tror jag inte heller.

Däri ligger mitt dilemma.

Den professionella delen av mig säger följande:
Fängelsestraff med behandling både på individ och personlig nivå ger ju resultat i sig. Evidensbaserad forskning och hur det har sett ut hittills med sexförbrytare och risken för återfall. det där som han hade motsatt sig under tidigare fängelsevistelser. Den här delen av mig ser till individen och inte till brottet i sig. Jag, som professionell, kan fördöma handlingen i sig men jag dömer inte människan. För du är inte ditt brott... eller hur? Du är inte bara det du har gjort helt enkelt.

Det är här som jag nästan kan höra hur ni som läser det här skriker rakt ut eller i minsta fall börjar muttra och har en massa åsikter. Läs klart innan ni dömer mina ord.

Jag arbetar med missbrukare och när man gör det så finns det en hårfin skillnad på hur man ser på dem har jag märkt. Oavsett hur man ser på dem så är det i grund och botten människor. Spelar ingen roll vad andra säger, men det är de de är. Människor. Många verkar glömma bort det när de ser misären;. Se det från professionell syn nu; missbruket är symptom på underliggande problem. En missbrukare är ju trots allt en människa, eller hur? Om man utgår ifrån det så är väl alla de som begått brott och fått fängelsestraff också vara människor? Eller hur? Då, rimligtvis, så borde även sexförbrytare också vara det? Att de är människor med problem?

Den privata delen av mig;
Om jag utgår från mig själv och tänker på alla de sexförbrytare som finns där ute så blir jag mörkrädd. Att ens tänka tanken att det finns dem där ute som skulle kunna göra de småtjejerna jag tillbringade helgen med illa får mig att vilja ändra på lagar och förordningar på studs. Att veta att det finns dem som inte skulle tveka att göra saker med dem som jag inte ens villl tänka tanken om få mig att bli förbannad. Om jag tänker så som jag gör så kan jag bara tänka mig hur anhöriga tänker. Nä, usch!!! När jag tänker som den personliga delen av mig så finns det inget som heter lagar och förordningar.

Däri ligger mitt dilemma... att mina två jag inte är alltför långt borta från varann. Att jag som individ faktiskt ser till individen och inte brottet i sig. Oavsett hur du ser det så är så... Att jag lever utifrån att döma människan och inte dess handlingar. Både mitt professionella jag och personliga jag inte ser till "brottet" (oavsett vad det är) utan till människan. DET ställer till det för mig. Tro inte att jag jag inte tycker illa om det han har gjort... Eklund alltså, för hans handlinger fördömer jag. Fördömer hans handlingar till det yttersta... men så kommer den där människosynen jag har; att jag kan döma hanlingen i sig men inte indiven. Det brukar krävas mycket för det... det är ju ändå trots allt att det där människan som individ som avgör vad jag ska tycka om honom/henne.

Hoppas ni kan förstå mitt dilemma och det jag faktiskt säger.

hemma måndag

Så har man landat hemma igen. Vardagen slog klorna i en med riktig kraft och det blev trist. Visserligen har jag ett par dar på mig att vända på dygnet, igen, men det är vardag likt förbannat.

Helgen gick bra. Kom ner på fredag eftermiddagen och det blev att ta del av familjevardag i två dygn. Det var fredags- och lördags myyys framför TV:n. Tidiga mornar och lek i lekparken. Gungande, även för oss vuxna och prat om en massa blandade ämnen. Fick också läsa lite Alfons, även om jag inte läste lika mycket som tjejerna ville att jag skulle göra. Fick även en saga läst för mig också. Blev att busa lite och så mycket sitta i knä. Men en väldigt massa spring i benen på dem små. Att de orkar! Om man bara kunde få lite av deras energi så skulle det inte vara några som helst problem att hänga med. Den minsta var ju lugnast. Inte så gammal än men han hinner väl ifatt snart.

Igår blev att åka hem i regnet. Väl hemma blev det att krypa ner i säng och sova en stund. Både jag och Pojken var lite trötta. Sen blev det en kväll i soffan och umgås en kväll innan han åkte iväg i morse. Hans vardag ser ju lite annorlunda ut än min så.

Måndagkväll. Vändandet på dygnet har knappt inletts.

åker bort

Igår blev det att ta det jäkligt lugnt. Tanken var att åka till andra sidan stan och hälsa på och visa upp Pojken, me det blev att skjuta på besöket. En del dagar är sämre än andra. Jag kan förstå det och har full förståelse för det. Hoppas bara att det inte blir en alltför långvarig svacka för fröken i fråga. Tänker på dig tjejen! Kram på dig!!!

Idag är vi uppe med den sena tuppen för att förbereda oss inför helgen. Vi ska ta del av familjeliv under två dygn igen. I och med det så kan man ju inte ligga och sova hela dagen heller. Men det ska väl bli trevligt... ja, väl. Är ju inte direkt van vid tre måttingar dygnet runt om man säger så.

Nä, frukostdags eller vad det ska kallas. Sen blir det att förbereda sig inför helgen. Ha det gott.

forta trummor

Igår var jag och Pojken på Nile.

Efter många om och men så hittade vi till lokalen ifråga. Varken jag eller Pojken är särskilt bevandrade i Örebro. Sen att de hade fel adress ute på Ticnet underlättade ju inte oss direkt när vi kom ner. Men efter att ha frågat folk vart stället låg så kom vi fram till slut. Sånt kan förstöra mycket av helhets upplevelsen, men inte igår.

Förbanden hade för min del kunnat kvitta, men andra verkade vara nöjda. Första hade jag inte hört talas om egentligen, hade väl hört en låt och inte direkt min kopp av thé; Severe Torture. Metal som jag kallar för grismetal på grund av sången. Det är inte en growlande. Andra bandet var svenskt, Grave, och jag som ändå hängt med ett tag gav upp gällande den svenska scenen någongång på nittiotalet. Sen dess har jag inte gett den en ärlig chans. Nu kunde jag ju inte ignorera bandet och jag kom så väl ihåg varför jag inte tycker om dem. Suck.

Kvällens huvudakt var ju då Nile. Forta trummor är det ju och jag mös där jag stod och lyssnade och tittade. Det är nåt med musiken som stillar min oroliga själ helt enkelt. Me like. Me like a lot.

Blev ju en och en annan tröja som fick nya ägare också. Hmmm... disciplinkoppel var det ja.

första oktober

Det var ju meningen att jag skulle skriva ett inlägg i morse. När jag var uppe innan tuppen och gal istället. Men då ville ju inte bloggen alls vara merd... uppdateringar eller nå jox på gång igen. Men de jobbar väl utifrån vanliga dödligas tider eller nåt. Men jag överlever ju. Skirver nu istället... på mina andra morgon. Jaaa, var ju tvungen att sova efter mötet i morse så. Min andra vända frukostkaffe är på väg ner nu så.

Gårdagen gick ju i städandets tecken efter att jag kom hem. Hade ju en lista att beta av innan Pojken skulle komma neråt. Medan andra vårstädar så kör jag med höststädning. Ni vet med fönsterputs och hela den vändan. Jag bestämde mig för att ta ett rum i taget så kändes det inte så övermäktigt hela grejern. Så igår valde jag vardagsrummet som första anhalt. Tvättade under tiden också. Energimässigt fanns det ju inte sååå mycket att ösa ur, men betydligt mer än vad jag hade trott faktiskt. Inser ju bara att det skulle vara så jäkla mycket roligare att städa om jag hade nya möbler att placera ut. En ny soffa skulle vara nice också.

Efter mötet på stan gick jag in och köpte nya kläder på KappAhl också. Skulle ju bara ha byxor, (de har 25 % rabatt på alla byxor just nu) men det blev mer än tänkt som sagt. Ibland  verkar det som om jag skulle behöva ha nån med disciplinkoppel med mig, medan andra dar så finns det inget att ens titta på. Försökte styra upp lunch också, men igår var ingen bra dag för det  så vi får skjuta upp det återigen. Verkar som om det går troll i det där. Men hej, fan den som ger sig. (Nästa veckas måndag kanske passar damen? ;) ;) Kan ju kolla hur det ser ut då kanske?).

Så infann sig Pojken som planerat här nere hos mig igår. Den här veckan är inte som andra veckor som i kanske märker. Han har tagit ledigt så att vi ska ha kvalitetstid med varann. Det börjar med att vi ikväll kommer att åka neråt en timme eller nåt för att gå på spelning. En som jag ser fram emot och som jag inte sett än, medan han ser dem för fjärde gången eller nåt sånt. Blev mest förvånad över att bandet inte spelar inne i vår fina huvudstad. Sen blir det att vi har väl pratat om att ta en tacokväll på andra sidan stan imorgon (om det passar fröken??? ;);) ???). Sen ska vi bort över helgen. Så en del inplanerat är det ju.

Men nu först, mer kaffe sen blir det middag innan det blir att åka iväg.