vågar jag säga...??

Vågar jag säga att de faktiskt är klara nu? Vågar jag säga kors i taket och säga högt att de är klara nu? Ja, jag vågar. Klart. Det är klart!!!


Ni får ursäkta att bilden är lite suddig, men ni fattar väl poängen? Det är klart! Inge mer plastdrapperi. Inge mer gubbar som ränner i tid och otid. Inge mer gasellande till toalett fyra hus bort. Inge mer sovande hos andra. Inge mer sånt alls. Jag kan skita i mitt eget hem. Jag kan duscha i mitt eget hem. Det är väl det som räknas till de saker som gör livet värt att leva? Sånt där som man tar för givet i västvärlden. Ett fungerande badrum. Nu har jag ett sånt igen.

Nu är det bara städningen kvar.

090131

En månad har gått på det nya året. Vart tog tiden vägen? Jag som skulle börja med nya saker. Jag som skulle komma igång med andra saker.

Sidorna som var tomma och blanka men ändå fulla med löften. Året började inte direkt som jag hade önskat mig.
Eller önskade jag mig någon början alls? Man kan väl inte vara besviken på någonting som man inte får?

Men å andra sidan kan det ju inte bli värre än det redan är? Eller? Efter vidare eftertanke så kan jag måla upp väldigt många skräckscenarior på saker som kan vara värre än det redan är. Onödigt att måla fan så mycket större vad han redan är kanske?

Jag får ställa mig och viska saker till universum där jag går i min ensamhet i mörkret. Kanske lyssnar hon till viskningarna istället för de desperata halvkvävda orden jag inte kan uttala ändå. Jag vet vad jag har. Jag vill inte ha det så.Jag vill må bra på alla plan i mitt liv. Inte bara på ett.

Ska det vara så svårt att få ur sig orden?
Jag ön... 
Ähh.
Skit också.
Jag öns...
Ähhh.

Inte idag heller då.

det var fredag nyss

Hur konstigt det där kan vara ibland. Fredagen försvann i sovandets och jobbets tecken. Hann inte med så mycket mer där emellan. Fick ändå kaffe innan vi kom iväg. Slutade med att vi gick till en affär längre bort och jag fick skjuts till jobbet. Tackar och bockar. Såg inte direkt fram emot att kliva ur bilen och sen gå. Hade helst av allt velat vända på klacken och bara skita i allt. Fär man det? Trött som en gnu redan innan jag klev innanför jobbets kala och kalla väggar. Ångesten har liksom flyttat in för gott.

La mig relativt tidigt igår natt. Somnade till slut efter att ha pratat en stund med Rockern innan. Blev sen väckt av att en hund som skällde på brevbäraren. Fattade inte först var jag var men somnade om. Telefonen ringde vid tolv och jag förbannade mig själv som inte satt den på vibrationsfritt under tiden jag sover. Nåja. Lika bra att jag svarade faktiskt då det var chefen.... ja, ni läste rätt... hon kom väl av sig när jag sa att jag sov för att jag ska kliva på natten sen. Det hade hon ju ingen aning om... bra va? Att ha en chef som inte vet när man jobbar? Nåja, hon ville veta hur det är efter i måndags. Ehhh? För lite för sent säger jag bara. Men hon försöker väl? eller inte. Sa min mening där i nyvakenheten och somnade sen om, konstigt nog. Tröttmössa på helt enkelt.

Märkte att jag gnisslat tänder igen. Rockern har då inte märkt nåt, ska väl vara glad för det lilla. Stenkross är inte nåt trevligt ljud att ligga i mörkret i. Känner av det där just nu. Eller så är det väl så att jag biter ihop mer än vanligt?

Mitt i natten och jag har en del "sysslor" kvar att göra på städschemat. Jaaa, vi har en sån också. Jag var emot den från början, och vi som jobbade natten hade inte så mycket att göra så det var ju överkomligt. Men nu... suck... det känns som om jag kan ändra på min anställningstitel om man säger så. Från behandlingsassistent till lokalvårdare, för det är det jag gör egentligen. Så jag skriver jobbansökningar på löpande band den här veckan. Någon någonstans kanske nappar på att anställa en sån som mig till slut? Det här kan ju inte vara sista anhalt?

Jag försöker att inte måla fan på väggen, men det är svårt ibland.

det är inte fredag...

Jag har varit inne på fredag idag. Jag var inne på att det var fredag igår och redan i tisdags. Det har på nåt sätt vart fredag hela veckan och jag kan inte skaka av mig den här känslan. Dagvill deluxe. Får hela tiden påminna mig om vad det är för dag. Och idag är det torsdag. Fortfarande. Idag är det inte lika jobbigt att vara inne på fredag som det var i tisdags. Och då ser jag ju inte direkt fram emot fredag den här veckan. Har ju helg den här veckan. Jobba-äta-sova hela långa helgen. Finns inte tid för annat.

Idag var jag uppe med tuppen och var inte alls pigg när de kom för att fixa lite mer här hemma. Tycker verkligen inte om att ha gubbar rännande hos mig hela dagarna. Pratade med Pojken om det där idag också, men han förstod nog inte mig just då. Att jag orkar inte med mer spring och stress. Att det här gör en tröttare än vad jag är redan. Att det är gör att jag inte har andningshål någonstans. För mina lediga dagar mitt i veckan är ju liksom min "helg". Då jag ska ta igen mig lite. Ladda batterierna och slappa. Nu går det ju int med gubbar som bara finns överallt och som inte kan ge mig ett rakt svar om när de ska komma, vilka tider som de tänkt sig och vad som ska göras när. Pojken förstår inte det där riktigt, och undrade om det där med att när jag är hos Rockern då. Alltså, inget illa menat mot Rockern (uppskattar det du gör som fan, men du fattar vad jag menar va?), men det är inte att vara ensam, ifred och vara för sig själv och ladda batterierna direkt, och jag var för trött och upprörd för att förklara det. Orkar liksom inte. Ensamtidsbehovet som jag faktiskt har när jag jobbar de tider jag faktiskt gör under monsterveckan. Men... jag måste nog få honom att förstå det där. Blev fel som fan och nu sitter jag tänker på det mest hela tiden. Jag tänker på hur jag är kort och tvär mot honom medan han bara vill väl och bryr sig mer än jag är redo för att ta emot. Jag är inte van vid att någon kan bry sig så mycket om mig som han gör. Blir så fel då. Jag har stora fel i min känslokarta. Fan.

Torsdag idag och tanken är väl att jag ska ta mig till andra sidan stan med ghettoskytteln ganska så snart. Hade väl tänkt att mellanlanda på stan och så, mest för att handla lite saker. Saker som jag egentligen inte har råd med just nu, men ska göra i allafall. En del saker måste man ta sig råd med för sinnesros skulle. För själens skull. Saker som man gör för att orka med skiten runt omkring.

Jo. Jag har pratat med facket idag. Hon tyckte det lät illa och gav mig en radda med namn att ringa till och se vad som kan göras. Först tyckte hon att det är nåt jag ska ta upp med chefen. Hmmm, det går ju inte när det är hon som är problemet. Skyddsombudet var på tjänsteresa och återkommer imorgon. Så det får jag ta itu med det då. En dag till spelar väl då ingen roll?

dagen har blivit natt

Kväll igen. Tänkte skriva lite snabbt om dagen så att det inte maler i skallen på mig när jag väl kommer så långt.

När jag kom hem idag satt det en lapp på dörren med följande meddelande: "OBS! Golvet spacklat. Gå ej in före 17.00". Jag läser detta strax efter fyra på eftermiddagen. Alltså betydde det här att jag var portad från mitt eget hem. Ringde upp han som har koll på allt och stämde av läget oc fick veta att om det är någorlunda torra fläckar i hallen så kan jag ju skutta runt på dem när jag förflyttar mig mellan rummen. På så sätt slapp jag ju stå i trappen tills det var helt torrt, alltid nåt.

Andra nyheten är att badrummet kommer att installeras färdigt under morgondagen. Yey! Men det betyder ju inte att jag kommer att kunna sova hemma fredag dag då de ska hålla på nere i källaren. Snickaren ska hålla till i källaren då. Så jag får snällt hoppa på ghettoskytteln imorgon kväll och sova borta ännu en natt. Så *hålltummarnanu* så kommer det vara klart till helgen! Om de inte nu klantar till det vill säga. Man vet ju aldrig.

Ska också se vad jag kan kräva för hyresreducering efter dem här tre veckorna. "Bara" tre veckor. Känns som en evighet. Talade även om för han jag hade i luren angående badrum och hall att jag var trött på att ha dem rännande hos mig, och att det skulle bli skönt att slippa dem sen. Han förstod mig. Men vi får se. Än är vi inte där.

Den så kallade väckelsemötet gick väl sådär som jag trodde det skulle göra. Det jag inte direkt var beredd på var hur det där med måndagens händelse på jobbet verkar ha sopats under mattan på nåt sätt. Pratade med en del kollegor (som jobbade igår) och det visar sig att de inte visste vad som hände i måndags kväll. Det vet att killen fått flytta, men inte varför! Ursäkta!?!? Va?? Jag stötte på chefen också, men hon frågade inte ens hur det är. Samordnaren var så glad så och hejade så glatt, men inte en fråga om hur det känns och så. INGENTING!!!??? Men att måndagen liksom tystats ner är ju skrämmande. Vadå avfärda och förminska problemet, händelsen och framför allt den drabbade (mig). Så imorgon kommer jag att ringa facket och fråga dem vad jag kan göra för att gå vidare med det här. För så här får det ju inte gå till. Och så undrar en del varför jag är trött! Så undrar en del varför jag målar fan på väggen och varför han blir så stor ibland.

Nu ska jag försöka mig på det där med sova. Krama kudde!


tillbaka till det gamla igen...

Kollade runt och läste runt i mitt arkiv och såg då att en del inte gick att läsa eftersom den nya mallen inte ville visa texten i vissa inlägg, så jag valde att gå tillbaka till det gamla tills jag hittar en som funkar igenom hela bloggen. Om man inte kan se det jag har skrivit så finns det ju ingen vits med att ha en sida som är snygg... eller?

Nåja. Morgonen är här. Onsdag. Blir ingen bra dag idag. Men det är väl bara att bita ihop och se ut att ha skoj. Ändå känner jag hur hela mitt väsen bara skriker rakt ut när jag tänker på kommande dag. Och den kommer att bli lång. Ska liksom vara glad och social med människor jag inte vill se de närmaste nio timmarna. Lunchen räknas ju in där också.

Tänker på samtalet mellan mig och Pojken igår. Vad han faktiskt sa och hur uppriktig han var. Att jag är van vid mitt jobb är en sak, men när det börjar påverka ens respektive så inser man ju hur illa det egentligen är. Hur yrkesskadad jag faktiskt är. Att jag är van vid klientelen. Att jag är van vid gliringarna. Humörsvängningarna. Dolda och öppna hoten. Aggressionerna och så vidare. Att jag är van betyder ju inte att andra är det. Att mitt arbete påverkar måendet hos Pojken visste jag ju redan, men inte till vilken grad. Och igår, efter måndagens händelser, så har han fått nog. Han orkar inte mer. Han vill inte gå runt och oroa sig när han vet att jag är på jobbet. Jag vet hur det känns att gå till jobbet och undra om man kommer att vara hel när passet är slut. Däremot vet jag ju inte hur det känns att vara tillsammans med någon med jobb som mitt. För det är ju så att bara för att jag är van och tror mig kunna hantera en del saker, betyder ju inte att andra kan ta det ens i tanken. Jag börjar inse hur sjuk den här situationen är egentligen. Att det inte "hör till" mitt jobb att acceptera vad som helst. Jag vet att det inte är guds bästa barn jag har att göra med, men det betyder ju faktiskt inte att jag ska ta vad som helst. Dags att sänka ribban helt och hållet. Sänka den rejält. Om inte annat så för Pojkens skull. Som sagt, jag är ju van. Tyvärr.

Idag ska jag låtsas att jag är en del av "oss". Får se om jag orkar hålla masken hela dagen. Just nu skulle jag föredra sängen och glömma bort verkligheten igen. Sänka mig ner i koma tills lägenheten är färdigrenoverad om inte annat. Men jag är ju som jag är... biter ihop... låtsas som det regnar och tuffar på uta bromsar. Någon gång måste jag ju möta den där berömda väggen tycker man ju. Hellre förr än senare.

Måste bara komma ihåg att andas idag. Borde inte vara så svårt?


en sån där natt igen

Min hjärna tycker att jag har sovit klart för den här gången. Dumhjärna som inte låter mig sova tycker jag. Jag tycker nämligen inte att 2x3 timmar är sådär lagom. Ååh, vilket svenskt förhatligt ord, ändå använder jag den.

Jag tog chansen i eftermiddags att sova lite och det blev tre timmar rakt av, hade väl blivit fler om jag inte satt klockan. Tydligen var de klara för dagen som de sa. *korsitaket*. Men jag ska ju mirakelvända på dygnet till imorgon. Ska med jobbet ha en sån där dag med alla verksamheter inom en viss sektor inom kommunen. Det är en heldag, och jag ser ingen större glädje i att ha en sån här dag. De säger att det är bra att vi har dem så vi lär känna varann bättre. Jo, tjena, eller hur? Det hela går ju ändå ut på att sitta och klappa sig själv på axeln och säga hur bra vi är. Som nån form av väckelsemöte för de redan frälsta där jag inte är en av dem. Att skiten sen ska hållas på nån församlingshem/gård gör ju inte saken så mycket bättre. Men visst, jag går eftersom det tillhör dem där sakerna man ska göra tydligen. Gick och la mig efter ett långt samtal med Pojken och vaknade tre timmar senare, för en halvtimme sen. Vad bra då. Inte. Skulle ju egentligen ha jobbat i natt och just nu undrar jag ändå inte om inet det hade varit bättre än det här. Kommer ju inte direkt se utvilad ut och kommer defenitivt inte vara glad och pigg. Jag kommer defenitivt inte att vara en av "oss" imorgon.

Min hall ser ut såhär:



Vadå? Har inte alla en toastol stående i hallen? Och upptejpad plast-drapperi in till vardagsrummet? Konstigt. Jag som är helt inne på att det är det senaste inredningstrenden. Hantverkarna anser väl det i allafall. Så jag får väl köra på deras linje ett par dar till åtmistone. Eller så länge de nu anser att jag ska leva enligt deras principer. Men OM allt vill sig väl så är badrummet klart till helgen om de nu gjort rätt den här gången. Idioter. Sen är det "bara" hallen kvar sen.

Kanske lika bra att jag är vaken nu ändå.

Jag har mail att skriva.
Livspussel att få ihop på nåt sätt.

Undrar om jag kan ringa en vän?

skittisdag

Efter en av de längsta nätterna jag haft på jobbet sen jag började där så hoppade jag på ghettoskytteln hemåt. Blev att inhandla saker som blev dyrare än planerat, men jag överlever nog. Väl hemma så var det ingen här och jag är utan badrum...igen. Ingen trevlig syn direkt.

Men så dök det upp en kille upp och skulle lägga in klinkers. Visst, bara det görs rätt denna gång, sa jag. Han ursäktade sig med att säga att det inte var han som var här senast. Skit samma tänkte jag. Hantverkare som hantverkare tänker jag bara. Jag är jäkligt trött på dem för tillfället kan jag ju meddela er. Efter att jag har allt klart och det blir rätt gjort så vill jag inte se en enda hantverkare den närmsta tiden. Okej, nu drar jag alla över en kam men just nu skiter jag fullständigt i det. Mitt liv. Mitt hem. Och jag vill för i helvete vara ifred! Låt mig få sova bort dagarna om jag vill. För att jag måste.

Idag försöker jag andas. Fan blir allt större på min vägg. Och tröttheten, den psykiska tröttheten, är obarmhjärtlig. Jag vet att jag skulle kunna ligga och sova hos Rockern för tillfället, men jag tror hon fattar mitt kontrollbehov i det här läget. Det är ju bara för mycket just nu. Att se skiten. Att se misären och kaoset gör ju det inte enklare, men nu vet jag ju. Nu slipper jag undra. Och jag vet nu i vilket skick den kommer att vara när jag lämnar hemmet imorgon. Sova i min egen säng tänker jag bara.

Hade det vart en vanlig arbetsdag hade jag tagit skytteln till andra sidan stan istället. Men nu är det ju inte det. Har en heldag att ta itu med imorgon istället, så det där med sova idag kan jag ju skjuta på tills jag vet att jag inte kommer att ha en massa gubbar rännande på någon av våningarna i huset. Och om andra skulle ens våga störa mig så blir det securitas på de dem. Skit ska skit ha. Orka liksom. Tålamodet har liksom tagit slut. Orkar inte mer. Och jag, jag brukar tåla en hel del. Men nu har jag sänkt ribban rejält. Ska bli den där griniga halvgalna kärringen ett par decennier tidigare än planerat. Blöö.

Bara fem-sex timmar till av vanliga dödligas arbetsdag kvar då. *suck*

Andas var det va?

jag vill till en plats där jag kan andas

Jag har så mycket saker som jag skulle vilja få ner svart på vitt just nu. Saker som jag på grund av sekretessen inte kan yttra mig om. Men ååååh... vad jag önskar jag kunde. Kliar i fingrarna. Saker behöver komma ut. Orden är redan formulerade i skallen. Men nä. Tystnaden är total. Sekretessen oantastlig. Skyddande av individen.  Men jag kan i allafalla säga att kvällen bidrar till orsakerna jag gärna befann mig på en annan plats långt borta härifrån. En plats där jag kan andas. En plats där jag kan leva utan att behöva ha ögon i nacken.

Dagar som den här gör att jag efter att ha blivit ensam i tystnaden med mina funderingar verkar hamna i någon form av trans där min hjärna upprepar refrängen från Blå Himlen Blues.
Där man kan andas
om man har glömt bort hur man andas
där man kan älska
om man glömt bort hur man älskar
(nu är jag osäker om det där är ordagrant eller om det är så som jag kommer ihåg den. Rätta mig gärna om jag har fel. Just nu har jag inte texten framför mig)

Jag vet inte vad det är med den låten som återkommer i mitt inre. Hur just de orden har fastnat och återkommer med jämna mellanrum, beroende på vilket kaos det råder utanför mig.

...där man kan andas...  och hans röst i just den låten. Underbart.

Just nu önskar jag mig till en plats där jag kan andas. Jag önskar jag kunde befinna mig på en plats där jag kan vara jag. En plats där demonerna bara är  illusioner som försvinner i dagsljuset. Jag är bara en människa av kött och blod. Vissa dagar är jag mer mänsklig än andra. Ibland är min hud som pansar. Vissa andra är jag hudlös. Idag är en av dem där dagarna där jag har sprickor i min mur.

En del dagar glömmer jag bara bort hur man andas...


sitter uppe med en massa djur

Sitter i Rockerns soffa och tittar på spökerier på TV. Fröken ifråga har själv gått och lagt sig och läser för tillfället, tror jag i allafall. Har sällskap av några djur som kretsar runt och har sig. Måste ju ha koll på gästen eftersom matte inte gör det åt dem. Idag har vi ätit och druckit gott och vart mätt massor. Och ändå måste jag till affären imorgon igen eftersom jag glömde inhandla mat till jobbet imorgonkväll. Dumt va? Men man kan ju inte komma ihåg allt ju. Hade nog hjärnan nån annanstans tror jag.

Jag har tittat på programserien Most Haunted som de visar på 4+ såhär dags om nätterna och blir lika förundrad varje gång. Att de nu jagar efter bevis på spökerier men när de sen släcker ner så håller de på och skriker sig hesa och skiter ner sig för minsta lilla ljud. Program efter program så ränner de runt i england och spanar in spökhus, både kända och okända. Platser som jag själv faktiskt skulle kunna tänka mig åka och titta på. Men efter att ha sett serien i några år nu så vet jag faktiskt om jag skulle kunna se platserna objektivt efter att ha sett hur filmteamet betett sig på stället ifråga.

Under kvällen har vi suttit och pratat om saker igen. Har ju en tendens att göra det. Det mest uppenbara kom på tal, men även andra mer eller mindre viktiga saker. Hon har flyttat runt på möbler och jag finner det lite faschinerande att hon går runt och plockar och donar på samma ställe långt efter att saken kommit på plats. Sådär med huvudet på sned och fingertoppskänsla. Sådär som man kan se konstnärer göra när de målar och ska sen sätta dit det sista penseldragen. Jag vet ju hur det där med att bo:a in sig fungerar. Jag var likadan förr. Innan jag flyttade in i alldeles för liten lägenhet med alldeles för mycket prylar att det där med att möblera om blev projekt. Så jag kan väl se de där åren i den lägenheten av-bo:ade mig. Nackdelen är ju då att jag idag däremot skulle gärna se till att en del av mina saker skulle hitta nya hem istället. Ganska så trött på saker som jag egentligen vill ha. Fel för mig just nu. Och känner jag att saker är fel för mig så gör jag mig av med dem på ett eller annat sätt. Varför omge mig med saker som inte får en att må bra längre? De gjorde ju det en gång i tiden, men inte nu längre. Då ska man väl inte ha dem kvar?

Mitt i natten igen. Inte så mycket att se på på TV, så det blir att zappa ett tag till innan jag kommer att ge upp för den här natten också. Blev inte så mycket läsande idag. Livet kom emellan som sagt.

Kom också på att det nu är mer än en vecka sen som jag fimpade min sista cigg. Minns ju exakt vad jag tänkte när jag stog där med ciggen i handen och såg hur glöden sakta åt upp tobaken och nådde filtret snabbare än jag var redo för. Då,var jag inte direkt jätteövertygad om att det där med att fimpa skulle funka så bra som det faktiskt gjort. Vad fort veckan gick ändå. Nog har jag haft tillfällen som jag vart sugen på "en cigg till", men jag har stått på mig. Suget har ju gått över och jag har vägrat ge efter för nikotinmonstret. En dag i taget. Och jag kan ännu en natt säga att jag är rökfri idag.

090125

Dagen började ju inte med sådär jättebra nyheter, men samtidigt inte alltför oväntat egentligen. Han hade ju lurat döden i några år så. Cancern som han fick diagnostiserat för några år sen med tillhörande "du har högst några månader kvar att leva" blev längre än så. Sen var han ju bra nu. Men det vänder ju fort har jag hört. Väntat mesked men ändå, inga trevliga nyheter.

Idag har jag efter att ha pratat i telefon med morsan, farsan och så Bror, så har jag inte ägnat mig åt så mycket mer. Luften har liksom gått ur en totalt. Hade ju tänkt att städa undan lite, även om det redan innan kändes som poänglöst då det blir lika dammigt efter imorgon. Men lite kunde jag ju ha gjort ändå, men nu blev det inte så. Lägger det mesta på hög och tar det sen när jag orkar. Tanken var väl också att läsa ifatt lite på kurslitteraturen, men böckerna ligger och samlar damm istället. Orka liksom. Har annat att tänka på. Livet kom emellan.

Jag har i allafall diskat, och vattnat mina växter så att de lever en vecka till. Skotten jag fick av Rockern under julen har torkat ihop helt så jag får väl ge henne en hint om att det kan ju vara bra att slänga några åt mitt håll vid tillfälle sen.

Det blir att ta sig till andra sidan stan och sova hos Rockern, igen. Ska bara kolla saldot på kontot innan jag drar så jag vet hur stora utsvävningar som kan göras idag. Känner inte för att snåla heller. Inte en dag som denna. Alltså... livet är väl till för att levas? eller har jag helt fel? Den är väl inte till för att vända på kronorna... och så är det ju löning på tisdag....

Nu är det bara packande av det nödvändigaste som ska göras innan jag hoppar på ghettoskytteln som ska ta mig till andra sidan stan.

sorgebesked

Telefonen blinkade nytt meddelande när jag vaknade till liv för ett tag sen.
Sms meddelande var om att morbror P somnat in under natten.
Lillebror och barnsdomsvännen finns inte mer.
Skrattet har för alltid tystnat.
Han blev 53.

nytt utseende bara

Kände för att förnya mig litegrann*. En del flyttar till andra bloggsidor och skapar helt nya. Jag försöker mig på att bara fräscha upp sidan lite om det skulle hjälpa litegrann. Har en sån lust att bara starta om från början. Radera det som redan skrivits och hoppas på att så sätt lyckas med att få till en tillfällig, selektiv lobotomering.

Hade det fungerat i verkligheten så kanske jag skulle ha gjort så. Valt att radera ut vissa väl valda delar som jag faktiskt inte vill komma ihåg. Seciellt inte resten av mitt liv. Jag får sätta mitt hopp till psykologin där de saker som man inte tänker på eller blir påmind om hamnar någonstans i glömskans förlovade land. Tyvärr verkar det ju som att jag nu verkar ha förpassat en massa braiga saker där som jag faktiskt skulle må bra av att komma ihåg. Ibland så känns det som om jag bara kommer ihåg allt skit istället.

Lördagen har gått i slapphetens tecken. All luft verkar ha gått ur en och jag ser allt det där som jag borde ta tag i här hemma. Ser mig börja, och kan nästan tycka att det ska bli kul, tills jag kommer på att det inte är någon idé. Det kommer ju att bli lika skitigt igen på måndag. Det kommer att springas och borras och bankas och hackas här igen. Men då kommer jag inte att vara här. Då kommer jag att befinna mig på andra sidan stan och förbanna alla inkompetenta hantverkare till en annan plats.

Jag börjar nästan tro att de är förpassade hem till mig för att testa mitt tålamod. För att se hur mycket skit jag kan ta. Eller om det här är ett av de där berömda tecknena som ska få mig att fatta att det är dags att packa ihop och dra. Och det nu?

Bror var på besök som sagt, men jag såg inte så mycket av han faktiskt. Han är lätt att underhålla så. Men jag inser ju nu hur trött jag måste ha varit när jag väl somnade igår, eftersom jag inte ens hörde honom komma hem i natt. Just nu är det svårt att smyga sig in hem till mig med ekot som numera bosatt sig i min hall och badrum. Jag hopppas att jag snart kan möblera bort henne (ja, enligt grekisk(?)mytologi så eko en kvinna, men heter då Echo). Men i allafall... Bror råkade väcka mig när han letade efter nåt så det var ju bara att kliva upp och servera kaffe. Han skulle på date så det blev inte så lång fikastund heller. Pratade lite om varför jag inte finns på vissa communities till exempel. Orsaken är enkel: mitt jobb. Jag har redan råkat ut för det där att boende hittar mig på nätet. Ingenting jag vill göra till en vana. Så därför väljer jag bort communities. Därför skriver jag någorlunda anonymt.

Nä. Uppdateringen och uppfräschningen klar så det blir att säga god natt till världen snart.

Ska bara karva in ett streck till i mitt rökfria livets träd. Idag har det varit lite tuffare än de andra hittills. Misstänker att det är tristessen som gjorde sitt. Men å andra sidan kan det ju vara den där nikotinmonstret som Carr skriver om kommer att försöka locka mig med att säga enkelt; bara en cigg. Jag vet att det skulle inte sluta där. Och jag kan även inatt säga att: idag är jag rökfri. *klapparmigsjälvpåaxeln*

*bakgrund är hämtad från snyggareblogg.se om ni undrar.


zombie-likt tillstånd

Dag en är för länge sen slut och jag har väl lugnat ner mig några helkto, även om jag mest bara blir irriterad när jag tänker på klantarslena som gjort jobbet hemma hos mig.

Bror ringde på eftermiddagen och undrade om det var okej att han sov på soffan. Joo, det är det väl. Hörde ju att han var på väg redan så det fanns ju inte så mycket att säga till om. Sen insåg jag ju att han är ganska enkel att ha sovandes här. Han är nämligen ute och flaxar och hälsar på andra för tillfället. Så det där med att vilja vara själv får jag ju i allafall. Sen är det väl meningen att jag ska krypa ner i sängen och bara lägga mig i halvkoma så att jag kan sova. orkar inte vara sådär social sen i allafall.

Snart kommer en Romero-rulle jag tänkt snegla på en liten stund i allafall. Inte varje kväll man blir bortskämd med en zombierulle gjord av mästaren självt. Lite zombieläge är det väl här hemma också. Tröttmössan är på men så har jag hamnat i det där läget där jag vet hur trött jag är och vet att det där med sova är en bra uppfrinning men hjärnan går på högvarv. Snäppet över övertrötthet. Det finns ingenting som är bra i det här tillståndet. Kommer sova som en klubbad säl när jag väl kommer så långt. Lika bra det kanske?

inkompetenta idioter!!!

Varför? Varför blir jag liksom inte ens förvånad? Det enda jag kan göra just nu är att bli förbannad. Jag är sådär arg så at jag bara kokar! Och när jag hamnar i det här stadiet så ska man hålla sig undan från mig.

Allt var väl frid och fröjd tills jag skulle försöka mig på det där med sova idag. Att gubbarna under morgonen plockade ihop mitt badrum vilket gjorde att jag fick vänta med att gå och lägga mig gör faktiskt inte så mycket.. det innebar ju att de skulle vara klara ju. Sååå, äntligen färdigt. Resultatet ser ni här:


Så långt så bra. Okej, att jag kommer att få gubbar springandes i hallen under början av nästa vecka, för att lägga golv (tapetseringen är de klara med). Det kan jag ju ta, bara jag liksom kan bajsa hemma. Sen säger han också innan han går; vi är klara för idag, så vi kommer inte och stör dig mer idag. Tack. Och god natt. Trodde jag. Kockan 12.30 börjar de nämligen borra precis under mitt sovrum. De är ju inte klara nere hos kärringen under. Jahaja... tack för den. De två under hade ju ingen aning om att jag ligger och försöker sova ovanför dem. Ingen hade ju meddelat dem om vad som sagts på förmiddagen hos mig. "Vi kommer inte å stör nå mer idag". Jo tjena. Jag ångade ner där, yrvaken och frågade väldigt irriterat om hur länge de faktiskt ska jobba idag. Två stycken förvånade ansikten svarar att de ska ju bli klart idag. Ehhh? Någon idiot glömde informera mig om det kan jag ju säga. Så jag krävde få veta när de skulle sluta för dagen. Den äldre säger till slut: fyra. Varpå jag ger dem tummen upp och säger; "Bra, då vet jag det och tack", och vänder dem ryggen och går iväg. De lär ju undra vad det är för halvpsykotisk kärring som kommer instormandes sådär. Så nu sitter jag här och lyssar hur de fixar och donar under mig. Hade jag vetat att de ska hålla på hade jag ju kunnat ta det. Men nä. Idioter.

På vägen upp till min lägenhet kommer ärkegubbhelvetet och säger: "ja, det här blev ju inge bra". Nej, sa jag. Och gick in och visade vad det var han inte riktigt fattade vad som var felet. Så kära vänner... njut av bilden ovan för den kommer att vara ett minne blott på måndag. De har nämligen gjutit fel!!! Jag har pöl av vatten på golvet! Inkompetenta idiotjävlar! Borde jag bli förvånad? Nej, säger jag. Så nu, idag, efter att ha lugnat ner mig lite grann så ska jag lyfta på luren och ringa och kolla vad jag har för rättigheter gällande en del saker. Hyresreducering säger ni? Jag ska fan kräva en hel månadshyra för i helvete. Tro inget annat. Det är ju inte bara att jag är utan badrum i två veckor, och nu blir det en vecka till. Sen är det ju städningen också. Jag kan ta mycket, men till slut får jag ju nog jag med. Och speciellt när det blir såhär. Inkompetenta idioter! *morrar*

Kan ju meddela att ärkegubbhelvetet såg nog hur förbannad jag var efter att ha vart nere och skällt på gubbarna under mig, så han backade ner för trappen på väg ut. Vågade inte vända mig ryggen. Innan det så mumlade han om att jag kanske skulle ha tagit den där lägenheten som det pratades om och min blick måste ha svartnat där framför honom. Han mumlade sen nåt om att han vet ju inte hur de ser ut dem där lånelägenheterna, så jag sa enkelt; De erbjöd mig en tom lägenhet och att flytta dit min säng. Jag sa också varför jag inte ville ha det så. Att jag är ledig fler nätter i månaden än jag jobbar. Han förstod varför jag inte ville bo så. Jag sa också att jag jobbar med aktiva missbrukare vilket gör att jag vill inte känna mig som att jag lever i en kvart också. Han nickade bara. Och började backa ut ur lägenheten. Sakta. Jag kanske var hårdare än jag behövde. Jag kanske fick honom att känna sig i vägen. Bra. Jag är trött. Och när jag är trött så blir det lätt såhär.

Och ja, jag skulle ha blivit såhär arg även om jag hade suttit och sugit i mig en hel ask cigg samtidigt.
Inkompetenta idioter!!! Och så undrar ni varför jag målar fan på väggen ibland. *himlarmedögonen*

22/1-09

Fantasilös idag. Eller egentligen inte, men just nu har jag begränsningar i fantasiflödet gällande rubriker så det får bli dagens/gårdagens datum. Egentligen väldigt intetsägande, men det får det väl vara ibland? Kan ju inte ens försöka mig på att hitta på en rubrik varje gång jag skriver här. Oftast är det inga som helst problem, men så kommer det en stund som denna. Blank. Totalt tomt i skallen. Det beror nog mest på en sak; trötthet, men också det att jag egentligen inte vet vad jag ska skriva om. Vart orden leder mig och vad det blir för meningar. Går på reservbatterierna på nåt sätt. Borde ju inte det redan, men det finns många orsaker till det där.

Bror ringde och undrade vad jag skulle göra i helgen. Inte mycket sa jag. Hemma. Ledig helg. Han undrade om han kunde sova över. jag kände bara att: NEJ! Och sa det också. Jag har fått nog av socialisering för ett tag framöver tycker jag. Eller det känns som det i allafall. Missförstå mig rätt nu. Jag tycker om min Bror inte det, men det känns som om jag vill vara ensam den här helgen. Hemma hos mig. Ensam. SJÄLV!

Jag känner att min socialiseringskvot är fylld till bredden just nu. Det är inte det att jag inte tycker om folk. Eller att jag inte tycker att det är trevligt att träffa Rockern, och sova där och så. Men just nu är det fullt i socialiseringscentrat. Orkar inte med mer stimulering just nu. Rännandet från ett hem till en annan, med gubbar som kommer och går hemma hos mig, med tillhörande studier och jobb (för att inte glömma klientelen jag jobbar med och annat skit man får dras med) så känns det som om det är dags att låsa in sig och bara vara själv i helgen. Jag hoppas bara att min Bror förstår det, men ska väl ta och prata med honom bättre imorgon. Eller så är det väl mycket det där att jag bara behöver få sova ut. Och det att jag vet att när jag slutar imorgon och kommer hem så kommer jag att veta om jag kommer ha dem där gubbarna rännandes hos mig ännu längre tid än de redan gjort.

Nackdelen är ju att OM gubbarna rännt färdigt så har jag städning att ta itu med. Bara det får en att bli ännu tröttare.

PS: Jag har glömt att tacka er som uppmuntrat och peppat mig i mitt val att fimpa för gott. Tack tjejer! En dag i taget, men det går. *ler*

onsdagnatten

Fortfarande rökfri.
Första natten på jobbet efter att ha fimpat.
Märks tydligt att man är en rutinmänniska.
men den vanan ska jag ju bryta.

Mitt i natten igen.
Snart morgon.
Nytt schema börjar gälla.
Orkar inte.

Nä!


första 48 timmarna

Sitter i Rockerns soffa och slötittar på TV, men mest sitter vi och pratar. Kommenterar det vi ser, undrar över saker och så andra funderingar om både det ena och det andra. Och konstaterar efter att ha tittat på klockan att jag har nu varit rökfri i lite över 48 timmar.

Igår var det inga som helst problem att hålla sig ifrån nikotinet och som jag till och med skrev att det verkade enkelt. Idag märkte jag av att efter att ha rökt ett tag så har jag utvecklat kroppsminne. Ett sånt där beteende som jag inte lagt märke till förrän nu när jag inte gör det längre. Idag sträckte jag mig efter ciggen där de brukade ligga efter att ha ätit. Inte förrän jag märkte att de inte låg där de brukade göra som jag ens reflekterade över vad det var jag höll på med. Snacka om vana. En vana som blivit omedveten rakt igenom. Nu är jag ju jäkligt glad över att jag inte har en enda cigg hemma hos mig. Kunde ju bli jobbigt annars.

Visst har jag tänkt på det där med rökning idag, men inte sådär farligt ändå. Det mesta handlar om vilka vanor jag har haft. När jag rökt och reflekterat över det istället. Jag har känt lukten av cigg och insett att jag kommer inte att sakna skiten. Jag har sett andra stå ute i snö, slask och regn och sugit i sig skiten och är mest glad över att det inte är jag. Nu måste jag bara bearbeta det omedvetna beteendet för att det ska gå så som jag vill.

Idag har jag haft tristess, valt tapeter och lyssnat på psykologiföreläsning om Freud. Jag har handlat och packat ryggsäck för att tillbringa ett par dagar och nätter i exil hemifrån. När jag väl kom hit insåg jag ju att jag glömt ett och annat hemma så det blev så att jag får låna hennes rosa (!) mjukisbyxor. En syn det med kan ni tro. Det enda jag kan hoppas på är att djuren låter mig sova imorgon. Rockern har jag tydligen uppfostrat väl och fått henne foglig så hon kommer ju respektera det där med sovtider. Men det finns ju andra som glömmer bort sånt där. Typ dem som rumstrerar om hemma hos mig just nu. Men snart... snart... är det klart.

Nu blir det att umgås mer igen. Djuret har vart ute och kissat. Sen har det lovats chokladpudding också. Natten är ju bara barnet. Ledig idag... jobb imorgon. Trött nu... trött imorgon.

det artar sig?

Det är förmiddag i byggdammets land. God morgon på er kära läsare. Eller inte. Jag borde verkligen fortfarande ligga kvar i sängen och nanna fortfarande, men neeeej... jag får ju gubbar till frukost varje dag numera. Och ingen av dem är värt att tittas på heller. Varför skulle jag annars kalla dem för gubbar? Dööh.

Idag har jag i allafall fått veta att badrummet kommer att göras klar först och så som det ser ut nu så kommer det att stå klart till helgen, Yey! Men jag tror inte på det förrän jag ser det. Efter att ha pratat med huvudgubben efter att ha sett golvprovbitarna i köket att jag nu kommer även att få nytapetserat i och med att den där vidrigt gula tapeten jag har nu inte finns längre, och jag har ingen rulle kvar heller som de kan ta av. Nej, vad synd... (OBS! ironi.) De låter ju en ligga kvar i lägenheterna, men jag har ingen. Nu skulle jag ju kunnat vara sådär fräck och sagt så oavsett eftersom de nu är så gräsliga. Men nu har jag ju vittne på att det inte finns. Fick ju be om hjälp att nå upp dit de lagt rullarna. De där tapetproverna kommer att dyka upp under dagen. Yey! Känns ganska bra ändå, trots att jag inte har badrum än och kommer att förbanna dem till världens ände innan det här är klart, men ändå. Det kommer ju nåt positivt ur det här också till slut. Måste bara komma underfund med vad jag vill ha för färg i hallen. I och med att jag kommer att välja mörkt golv, för det där med ljus hallgolv har jag aldrig fattat *himlarmedögonen*, så borde det ju bli något ljusare väggar. Kan ju inte direkt ha herr Murr i hallen. Har ju inga fönster där så. Jag ska väl se vad jag har för tapeter att välja mellan innan jag tänker på det där. Men golvet blir mörkt oavsett.

Nu i eftermiddag kommer jag att sitta på föreläsning och lyssna på nån som ska prata om Freud. Förhoppningvis så är det en bra föreläsare, för annars kommer jag ju att somna på plats. Jag är inget större fan av pappa Freud om ni nu skulle ha undrat över den biten. Det är det enda som jag kommer att ha svårt med under den här kursen, och det säger ju en hel del. Det är ju psykologi jag läser. Men efter att ha betat av han nu så slipper jag ju honom sen. Att det sen refereras till han titt som tätt sen bryr jag mig inte om, bara jag slipper läsa om just honom och hans teorier. Tar det där med varför en annan gång. Typ efter föreläsningen eller en annan dag när jag är trött på att höra och läsa om gubbhelvetet. 

Ikväll blir det att åka till andra sidan stan och tillbringa natten där, och eventuellt ett par dar också. (... bara så att du vet det Rockern. Håll reda på dagarna så blir det bra *ler*. Det är ju jag som ska vara förvirrad, inte du.) Gubbarna som springer här kommer att störa mig så pass mycket att det där med att sova hemma kommer det inte att bli tal om. Sen blir det att ta bort vibrationen på telefonen också. Här ska sovas. Men först ska jag ta mig igenom den här förmiddagen.

Tröttheten kryper sig på igen.

första dygnet

Jag närmar mig första dygnet som rökfri. Om ca en halv timme kommer jag kunna säga att jag fimpade igår. Klockan 22:43 söndagen den 18 januari 2009 för att vara exakt.

Ja, jag vet att jag har slutat förr, och haft uppehåll och allt det där.
Men nu är det nog helt enkelt. Orka liksom.
Vet ju hur dumt det är. Dumt. varken mer eller mindre.

Inga som helst varningsord på askarna fick mig att ändra på att jag rökte.
Eller vänner, kompisar eller anhöriga som undrade om det var dags att lägga av.
Det fanns inte en läkare som kunde övertyga mig om annat.

Att välja att fimpa är helt upp till en själv.
Ingen annan kan ju göra det åt en.

Funderingarna har ju liksom funnits där ett tag. Malde. Rotade sig och jag hade till och med satt datum som inte var någon bra idé då. Men nu, efter att ha pratat med Pojken om det där så var det bara att lägga av. Han har ju själv varit både rökare och snusare. Det finns/fanns ingen anledning att skjuta på det mer. Jäkla makt man ger dem där förhatliga pinnarna. Som några jäkla snuttefilt man inte kan vara utan.

Men jag känner ju att det mesta med ciggen är en vana. En helvetes ovana som får en att göra dumma saker. Idag har jag ju vart uppe med tuppen, med en massa störningsmoment i mina rutiner där man skulle ju kunna tycka att jag skulle gå och handla en ny ask. Men nej. Jag vill inte. Den här gången ska det gå.

Köpte boken Äntligen icke-rökare! med Allen Carr. Den kostar lika mycket som en ciggask. Fanns inget att snacka om liksom. Kan ju inte argumentera emot ett sånt säljkoncept efter att ha pratat med en väninna som slutat med hjälp av den. Nu är det väl min tur är det tänkt. Orsaken till att jag håller mig kvar med boken är att jag har gett mig fan på att jag ska klara det här utan hjälpmedel. Insåg ju att det skulle vara samma som att byta ut ett medel mot ett annat. Varför skulle det vara okej med nikotin när jag är emot andra tyngre saker? Ja, jag är yrkesskadad. Sen är det ju det faktum att jag inte vill. Ska jag göra det här så ska det vara cold turkey. Allt eller inget! Hela vägen. Det är där boken kommer in. När min envishet tryter, för det kommer den att göra, men jag vet att det är nikotinmonstret som vill ha sitt. Då ska jag ta hjälp av boken. Som nån form av livlina till en drunknande. Sen har jag en av mina morötter som jag kan tänka på också; jag sparar etttusenåttahundra kronor i månaden eftersom jag rökte en ask om dagen som jag kan lägga på annat. Och idag har jag sparat min första femtiolapp på att inte köpa cigaretter idag.

Problemet är ju då att jag kommer att ha humörsvängningar som inte är från denna värld. Enda tröst jag har att ge de som drabbas av min vrede är att det går över. Om ett par veckor så är jag nikotinfri. Det tar nämligen så länge för skiten att gå ur kroppen helt (enligt boken ovan alltså). Det kommer att vara värt det. Fjorton dagar går ju fort. För jag märker ju av den första effekten av rökfriheten som kommer nästan på en gång: Man luktar bättre. Jag behövde bara ta en dusch.

Okej. Jag inser ju att jag är inne i någon form av smekmånad ifråga om det här. Just nu känns det väldigt bra. Och enkelt... får man säga så? Men jag vet, imorgon är en annan dag. Jag säger som en tolvstegare skulle säga; jag vet inget om morgondagen, men idag... idag är jag rökfri.
 
En dag i taget helt enkelt.


under nålen igen

Idag har jag suttit en stund under nålen igen. Det blev ifyllning av det jag redan hade, istället för att få nytt som var tanken från början. Men nog svider det lika fint av det jag gjorde idag som det skulle ha gjort av nytt. Även om det nya inte skulle ha svidit lika mycket att få dit som ifyllningen gjorde. Men nu är det gjort och kommer inte att fyllas på med mer.

Ett steg närmare färdig projekt även om det är ett ex antal timmar kvar under den där nålen. Den som vill bli fin får lida pin, som det heter så fint.

Ett steg närmare helheten. Ska bli så skönt när det är klart sen. Det kommer vara värt alla dem där grimaserna och timmar av sveda. Men det är ju lite nice med just den där svedan efter att man tar bort plasten efter en körning. Känns att man lever om man säger så.

sovplanering

Jag befinner mig knappt bland de dödligas sfär just nu. Om ni undrar så är jag någonstans mitt i mellan två världar, men vad gör man inte för konsten? Eller studier? Eller för gubbara som kommer att invandera mitt hem igen om en stund.

Egentligen är det bra att jag är hemma nu när gubbarna kommer så jag kan fråga dem hur de tänkt sig att veckan kommer att se ut. Nu vet jag ju att veckodagarna är som de är, men vad de hade tänkt att göra under de timmar som de faktiskt ska jobba. Jag behöver liksom veta hur jag ska lägga upp sovplanerna. Om jag kan vara hemma och sova på dagarna eller om jag måste skaffa mig en sovplats någon annanstans. Jäkla drygt det här. Att behöva göra såhär, men det finns ju inga som helst alterativ heller. Kan ju inte direkt ens försöka mig på att sova när jag har gubbar störande ett par meter ifrån. Hade det vart som förrförra veckan så hade det inte vart några problem, då hade jag ju haft tillgång till en tom lägenhet, men nu. Suck.

Dags att göra sig iordning snart så det är gjort innan gubbarna kommer för den här dagen. Sen blir det att packa väskan och dra ut i stora vida världen under dagen. Drygt, men det är väl snart klart. Bara klinkers att lägga ut, montering av toalett och en hall att göra ett golv till. "bara och bara"... verkar som om jag kommer att få vara i exil även denna vecka.

Just nu hatar jag lite. Får jag det? Är det tillåtet? Vilken bra start på ny vecka.


home sweet home?

Visserligen tycker jag om att vara hemma, men det fattas något väldigt väsentligt. Jag saknar Pojken. Ville inte alls åka hem redan idag, men nu har jag sett till att få ett parallellschema jämte jobbet så då blir det såhär. Det är ju inte för alltid och veckorna går ju fort. Men ändå. Saknar Pojken. Han ligger och sover hemma hos sig och jag ska sova hos mig. Saknad. Så är de att ha distans förhållande. Inte alls roligt just nu.

Söndagkväll och jag tänker på allt det där som sagts och diskuterats under helgen, och hur bra det är egentligen. Vi har våra samtal långt in på nätterna ibland och pratar om allt mellan himel och jord. Hur bra som helst. Och jag är närvarande. Hundraprocentigt närvarande och inga som helst konstigheter eller sånt som kan ställa till det i skallen. Han har en lugnande inverkan på mig. Jag har sagt det förr, men under helgen när vi pratade om det där med hur han påverkar mig så berättade han om en grej. Hur paret som vi träffades igenom har märkt skillnad på mig nu och hur jag var förr. Att jag har blivit lugnare. Och hur killen i paret sagt att jag behövde nog någon som var stabil. Då undrar jag ju om hur jag var innan? Fick upp en bild av mig själv som en nervös halvpsykotisk kärring. Alltså, när jag lärde känna paret i fråga. Just nu i en annan livstid med andra förutsättningar och framför allt med en annan karl. Samtidigt kan jag ju inte låta bli att undra om det nu var sådär illa som det verkar på folk, och ändå inte, så kan man ju fråga sig om varför ingen säger nåt! Och jag försöker komma underfund med hur jag var då. Vem jag var då.

Sen kommer man ju inte ifrån att det är ju trevligt att höra att folk har bra saker att säga om en och att min förändring är till det bättre. Kunde ju vart tvärtom.

Hemma igen då. Känns som det var nyss jag åkte härifrån. Tydligen har det gått fyra dagar redan. Suck. Nu blir det några veckor tills vi ses igen. Mitt schema ställer till det för oss. Dubbelsuck.

Jag hade hellre stannat kvar där uppe.


lauantai

Ibland så kommer jag mig själv på att finskan är ett roligt språk. För vilket annat språk har annars såna stavningar på ord som är så enkla att säga. Ja, enkla för oss finnar alltså. Det står nämligen lördag på finska som dagens rubrik. Jag vet ju att det engelska ordet för lördag kommer från saturnus dag, och den svenska som lögardagen, men den finska... nä, fråga mig inget jag inte kan ge svar på. Kanske ska ta reda på det där av nån som är bättre vetande. Eller nån av er kanske vet?

Lördag idag har vi ju konstaterat. Gjorde ett försök till att logga in och skriva här tidigare men då ville inte sidan alls leka med mig. Gör ett nytt försök. Det var ju inget livsviktigt jag hade att yttra då heller, bara ett sätt att få bort det där som snurrar i skallen emellanåt. Det där som man måste få ner så slutar man tänka på saken. Som det där att jag gnisslade tydligen tänder här natten till fredag. Sån där riktig stenkross från helvetet så att jag till och med väckte Pojken. Och han är inte lätt väckt ska ni veta. Sover han så sover han. Och skulle han vakna till eller bli väckt så somnar han om ganska snart. En egenskap som jag avundas honom för. Tydligen hade jag kommit i fas, då jag inatt sovit utan stenkross i käften eller annat som störde. Pojken har ju en lugnande effekt på mig. Vi pratar och allt det som hör till, samtidigt som han inte ger sig heller. Han vill ju förstå. Enerverande emellanåt, men väldigt bra i slutändan.

Brorsan ringde igår och undrade om jag jobbade under helgen. Talade om att jag var ledig och uppe hos Pojken, då han undrade om han fick sova hos mig ändå. Jo, men att jag inte har nå dass sa jag då. Det brydde han sig inte direkt om. Bara han fick någonstans att sova. Visst, gör som du vill. Pratade med honom idag och frågade hur långt de kommit och han talade om att badrummet har de cementerat och att jag har en toastol där inne. Okej? Men det kommer med en lapp som säger att den kan användas så länge man inte sitter ner. Ehhh? Okej? Alltså är den inte fastsatt i golvet. Så jäkla mycket karltänk. Tjejer pissar inte stående! Idioti! Men jag ska väl vara glad ändå... de börjar ju arta sig. Sen får vi se hur länge dröjer innan de fixar resten också. Lappen hade också tid för när de kommer på måndagmorgon också. Bra att veta.

Men nu ska jag inte tänka mer på måndag redan nu. Resulterar väl i att jag har stenkross i käften inatt också om jag börjar tänka på saker som jag inte har nån som helst kontroll över. Pojken försöker få mig att bli bättre på det där. Att släppa på saker jag inte kan göra nåt åt. Att mitt kontrollbehov är för mycket ibland. Ändå har jag blivit bättre på det där också. Men mycket jobb återstår. Sluta tänka på saker säger han. Lätt för honom att säga. Men jag försöker ju. Små framsteg är ändock framsteg.

Lördagkväll här uppe. Ska iväg och handla gott till kvällen. Jag får bestämma vad det ska bli för mat och så. Snällt va? ;)

-13 snö och strålande sol

Som sagt, isbjörnar ute på gatorna här uppe. Nu när det är dag och man faktiskt hunnit vänja sig vid kylan så är det ganska skönt faktiskt. Kan ju vara det att snålblåsten lagt sig och att solen skiner. Igår var det helt andra förutsättningar, och så har jag ju hunnit landa här uppe också. Har visserligen ingen som helst aning om jag sen gnisslade tänder eller ej, måste fråga om Pojken hörde nåt.

Jag skulle ju kunna skriva att jag leker hemmafru, men då skulle jag ju ljuga till en viss del. Hinner ju inte vara här uppe så länge att jag kan säga att jag gör det. Hade det vart nån annan av mina lediga veckor så skulle det ju vara sant, men inte nu. Blir mer av en långhelg istället. Visserligen så är Pojken på jobbet just nu, och jag är ensam hemma, men ändå. Fattas dagar för att jag ska kunna säga så. Sen har jag ju lite pluggande att göra också.

Tänker på situationen jag skapat för mig själv och inser vad det är jag saknar. Vad det är jag verkligen vill ha, men just nu är inte den drömmen möjlig. Hade jag råd så hade det vart en helt annan sak. Nu har jag ju inte råd. Pojken säger samma sak som jag. Om jag hade haft råd så hade jag gjort exakt det jag drömmer om att kunna göra. Fan att det ska hänga på just den biten. Vet ju så jävla väl att mitt välmående är låst vid just det. Att jag mår som jag gör just för att jag inte kan göra det jag önskar jag kunde. Det skulle ju vara så skönt att kunna göra just det. Säga orden. Men just nu är det inte möjligt. En del av mig önskar att jag hade modet, men samtidigt så hänger det ihop med så mycket annat. Fan att det ska hänga på ekonomin och inget annat. Fan fan fan.

Jag kanske ska sätta min önskan på papper så det kan bli verklighet. Kanske jag ska ta och skriva ner detaljerna och sen lämna över det där till ödet och universum. Samtidigt som man nu ska vara försiktig med vad man önskar sig, så vet jag ju att jag måste uttala min önskan högt om det ska bli ändring på det här. Kan inte fortsätta leva som jag gör. Kan inte fortsätta undra som jag gör. Kan inte fortsätta klaga som jag gör. De senaste två veckorna har liksom tydligt visat att det är dags att ta steget. Hur ska jag annars tolka det? Tecken i tiden liksom. Att jag under den gångna veckan accepterat saker och ting innan jag ens hunnit tänka efter. Befunnit mig på platser jag annars inte hade befunnit mig på. Pratat med människor om saker som jag annars undviker att prata om. Prata med. Jag sen suttit och sagt högt, både den ena och den andra, att det är så många fel i den här bilden att jag inte ens vet var jag ska börja. Och nu när jag sitter här uppe så inser jag ju hur sjukt det hela är. Hur jävla snedvridet hela den här situationen är. Fullkomligt åt helvete. Och jag, jag biter ihop och fortsätter att låtsas som det regnar. Distans till saker och ting gör väl så antar jag. Synd bara att jag ska tillbaka till mitt privata lilla helvete snart igen.

Om jag bara hade råd att göra det jag verkligen vill. Om jag säger min önskan riktigt tyst ut i universum, tror ni hon lyssnar? Tror ni hon skulle förstå?

isbjörnar på gatorna

Huu. Brrr. Här är det verkligen kallt. Klev av tåget och trodde jag skulle fasta mitt i rörelsen. Skrev ett sms till Pojken och tyckte att han borde ha varnat mig om isbjörnarna ute på gatorna. Han var lika förvånad själv över att det var kallt då det hade vart plus när han gick till jobbet. Kung Bore kan han med om han vill. Hade ju vart bra att veta det i förväg, men han är ju inte direkt den som skickar meddelanden i förväg.

Sitter nerkrupen i Pojkens soffa och myser i värmen. Avslappnat och riktigt trevligt. Blir film och så sovdags för pensionärerna här uppe i norr.

gubbar till frukost

Idag gick jag upp senare än tänkt. Den där förbannade snoozeknappen är en alldeles för effektiv knapp. Men jag är snart klar här hemma. Ja, sov ju mitt i kaoset, vilket resulterar då i att jag nu har en massa gubbar som springer runt i min hall och badrum och konsulterar och har sig. Varsågoda säger jag bara. Enligt den där som håller i allt som inte respekterar sovtider så kommer det att sättas upp en provisorisk dass redan till helgen. De ska fixa till och dona så att det mer eller mindre är klart till helgen. Det var som fan. Effektivitet blev väl ledordet för den här veckan till slut ändå. Nåja. Om verkligheten sen ser ut så är ju en helt annan sak. Jag har i allafall meddelat att jag blir borta i ett par dar så de kan göra bäst de vill. Snällt av mig va?

Nåja. Gårdagen gick mest ut på att bara vara här hemma. Inte direkt så att jag har tagit vara på tillfällena när jag har kunnat vara det den här veckan. Pratade med Pojken om saker också. Om gårdagen och han undrar hur jag orkar. Pratade också om att jag kommer upp idag. Efter föreläsningen så hoppar jag på tåget och tuffar uppåt. Ska bli så jäkla nice. Han tycker ju likadant. Hade det vart en vanlig vecka så hade jag ju redan vart uppe hos honom i skrivandes stund, men nu är det ju inte så. Föreläsning på morgonen jag känner att jag behöver gå på. Sen är/var det ju det att det kan ju vara bra att stämma av läget med gubbarna för att se vad som händer här hemma.

Men sova gick inte alls bra. En massa funderingar kring min verklighet. Saknade Pojken som fan också. Därav snoozandet på morgonen. Därav att jag känner mig lite stressad just nu. Vet inte vad jag ska ta med mig upp. Ska ju inte vara borta så länge. Blir en del kånkande. Men det hör ju liksom till på nåt sätt.

Nä. Ska nog avlägsna mig från hemmet innan de börjar borra igen. Låter ju fördjävligt. Plus att jag helst vill slippa ha gubbar till frukost.

ska väl vara tacksam?

Alltså...
Jag vet inte hur jag ska skriva för att det inte ska bli fel?
Finns inga genvägar.
Morsan ringde ett tag sen. Undrade hur jag jobbade närmsta tiden för de hade tänkt att komma på besök.
Ehhh, går inte. Jag har inge badrum, sa jag. Vattenskada, sa jag.
Vad har du gjort sa hon.
Jag antar att jag ska vara tacksam för att jag inte har nå badrum?.

kväller

Synd att jag inte hade med mig Törnbloms "En härlig bok" med mig eftersom dagens budskap lyder; Försök att under dagen stänga av det som stör och släpp in det som stimulerar dig istället. Vad vill du bli stimulerad av idag? Då kanske jag hade haft en annan inställning till hela dagen jag hade framför mig. Jag kanske inte hade målat fan så stor på väggen som jag gjorde innan jag åkte från exillyan. Men å andra sidan så var just den fan ganska befogad.

Jag överlevde morgonen även om jag undrade många gånger hur jag orkar ens bry mig. Varför jag ens blir förvånad över en del saker. Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att jag inte borde förvänta mig mer än det som redan är. Men nu har jag fått nog helt enkelt. Och efter att ha pratat med en del folk efter det så får jag samma fråga från flera håll som inte har någon som helst relation till varandra. Och jag vet att alla dem har rätt. Jag vet det. Det är ju det som är felet.

Eftermiddagen blev att jag tog mig iväg på det där fikat jag nämnde tidigare. Blev att jag fick full inblick i vad den där tjänsten jag fick frågan om i fredags egentligen innebär. Vad det är hon gör rent konkret. Och sen blev det att prata med chefen för stället och hon ställde frågor och talade om vad som förväntas av den som får jobbet och så vidare. Sen att tjänsten kommer att komma ut senast nästa vecka och att det är ju bara att söka den. Nu blir det ju inte så att hon kommer göra första sållningen så vi får väl se om de anser att jag är lämplig. Jag hoppas bara att hon har tillräckligt mycket att säga till om i det där ändå. Just nu vill jag verkligen ha den tjänsten. Eftermiddagens fikastund gav mig lite hopp ändå. I och med att de vet vem jag är, vad jag gjort (både privat och professionellt) och hur jag är så finns det ju möjligheten. Speciellt med tanke på vad som sas och så. Håll tummarna för mig är ni snälla?

Så, nu är det kväll och jag sitter hemma i min egen soffa och kan meddela er att jobbet i badrummet verkar arta sig till det bättre i allafall. De har till exempel kommit med nya cementen som ska ner i håligheterna i mitt golv. Visserligen så har de gjort hålet i hallen större så jag har typ en bro till vardagsrummet, men det artar sig. Man ska vara glad för det lilla. Och jag ska inte låta det där störa mig nu. Jag ska ta och plugga lite istället. Drömma om en annan verklighet. Jag ska låta mig våga hoppas på framtiden.

Men nu ska jag gasella iväg till dass.


morr-on

Jo, så att, det är morgon nu. Det där med att sova verkade ju vara en dålig idé såhär i efterhand. Inte för att jag inte kunde sova, utan det att jag inte kunde hålla någon sammahängande sömn. Lekte tittut med klockan helt enkelt. Om det hade vart så att jag hade snurrat och haft mig så hade jag ju fått nån form av motion, men det gör jag inte. Stel som en pinne och stenkrossaren på max. Svårt att slappna av helt enkelt. Men just nu är jag ju inte direkt sådär jätteförvånad. Jag är ju där jag är. Funderar allvarligt på att ta och sova hemma hos mig själv inatt. Se hur det funkar. Sen får jag låtsas att jag lever ute på landet utan rinnande vatten där toalettbesöken nästan måste planeras. Blir säkert bra. Om det inte sen leder till urinvägsinflammation och förstoppning.

Det är onsdagmorgon på min så kallade lediga vecka där de slängde in personalmöte klockan åtta på morgonen. Därför är jag vaken nu. Visserligen hade jag väl varit vaken nu ändå i och med schemat som kom till igår, där det ska vara föreläsning på morgonen. Synd att jag missar den, men tyvärr måste jag befinna mig på en annan plats. Sen är det väl bra att få träffa chefen igen? Eller inte, därav rubriken. Hon kommer att säga saker som jag inte vill höra och som ger ännu mer anledningar att vilja vara någon annanstans. Det kommer att bli ändringar i schemat, igen. Det kommer att bli nya arbetsuppgifter också. Uppgifter jag inte direkt fram emot. Nä.

Dagen kommer inte att börja så där jäkla bra. Jag får bara se till att resten av dagen blir bättre. Göra någonting produktivt. Ta tag i saker. Ta det där fikat jag skrev om i fredags. Det kanske leder till någonting bra?

För ett tag sen så pratade jag och Pojken om hur lätt jag har att måla den berömda fan på väggen. Det är lite av återkommande tema i våra samtal. Han undrade varför jag gör så. Katastroftänket och allt det där. Jag sa att jag var bra på det där. Hans undran då : "Måste du göra han så stor?". Inget jag direkt har tänkt på. Att jag målar han så stor. Ibland är det snarare tvärtom. Att jag borde gjort han större. Just nu undrar jag ändå om inte Pojken har rätt i det där. Att jag målar han för stor. Att jag ser alldeles för svart på kommande händelser. Att jag tillskriver den någonting som faktiskt inte finns där. Eller inte.

Morr-on.

ingen ro


Jag har under kvällen gjort följande:

1: Försökt se på en film. Det går inge bra. Inte för att filmen är dålig utan för att jag kan inte låta bli att tänka på annat.

2: Försökt ge mig på den STORA psykologiboken. Det går ingen bra det heller. Inte ens bläddrandet går som jag vill. Ändå har jag en massa nya pennor och post-it lappar som är till för pluggandet. Men nä.

3: Pratat bort en timme med Pojken. Det gick väldigt bra. Ventiliera lite. Andas lite. För han märker ju att situationen just nu inte är den bästa för mitt välbefinnande. Så tåget jag ska hoppa på uppåt landet om ett par dar kan inte åka snart nog. Just nu skulle jag verkligen må bäst av att bara sitta hemma hos honom och bara vara. Skulle slippa det här. För han har en lugnande effekt på mig. Men nu är jag ju inte där. Tyvärr.

Det är ingen bra kväll. Ingen ro men samtidigt så känner jag att jag inte ska göra nåt åt den här rastlösheten. Det bästa jag kan göra nu är att sova. För jag vet ju att det lär jag ju inte misslyckas med. Trött som fan. Det enda jag kan hoppas på är att jag kan sova lugnt och stenkrossen i käften håller sig i viloläge.

Nån som vet nå bra avslappningsövningar?


lite mycket nu?

Sitter i exillägenheten för tillfället och vet inte riktigt var jag ska börja. Känns som om det är lite mycket nu. Egentligen så har jag ju inte hunnit känna efter ordetligt så hade ni frågat mig igår hade jag ju sagt att det är lugnt. Idag är jag inte så säker.

Igår blev det senare än tänkt, faktiskt., vilket resulterade i att snooze-knappen anvädes väldigt flitigt när den väl ringde på morgonen. Lite väl flitigt eftersom det resuletarade i att jag fick lite bråttom. Mesta av tiden gick ut på att rolla tröjan fri från Tjej. Men det gick ju inte så bra märkt när jag satt på föreläsningen sen. Ja... jag är numera student också. Det ska bli väldigt kul att få läsa Psykologi.

Rockern meddelade att jag gnisslar tänder. Jag vet. Jag gör det ibland. Jag gnisslar tänder när jag känner mig stressad. Så nu försöker jag analysera vad jag känner mig stressad över. En del misstänker jag.
- Jobbet
- Lägenheten
- Studierna
- Ekonomin

Hmmm... var ska jag börja? Det enda som inte är en stressfaktor än är studierna. Ja, än.

Sitter i exillägenheten och funderar. Hjärnan går på högvarv och jag vet inte var jag ska börja reda upp i kaoset. Största stressfaktorn i det här är ju lägenheten. Att jag inte har ett helt hem att vara i. Att jag inte kan vara hemma så som det är just nu. För till det kommer ju det faktum att jag sitter där jag sitter nu. Bara det är en stressfaktor i sig.

Så jag får fortsätta att gnissla tänder ett tag till. För lägenheten lär ju inte bli klar den närmsta tiden.




Så här långt har de kommit idag. Igår var den ytan hälften så stor. Inte alltför effektiva tycker jag. Vad är det som dröjer kan man ju tycka. Hmm.. vi får väl se när jag kan gå på dass hemma hos mig själv igen.

Tjej-gos

Sitter hemma hos Rockern och är "barnvakt" just nu. Hon är på andra äventyr och jag får ta emot en massa Tjej-gos. Tillräckligt mycket för att vara täckt från topp till tå av gråvit hår. Men jag klagar inte. Har ju inga egna djur att gosa med så jag får passa på när tillfälle ges. Visserligen ringde jag på en annons som fanns i tidningen under helgen, men ingen svarade på angivna numret så jag antar att katterna gått åt. Synd. Hade vart trevligt att bli med katt igen. Även om jag just nu inte skulle kunna ha den/det hemma hos mig.

Jag gjorde det där samtalet imorse som planerat och det gick väl bra. Fick mera plast i lyan och allt det där, även om fanskapet nu ansåg att det inte blir så mycket damm av uppbilande av golv. Ursäkta? Vilken planet bor han på? Bara undrar. Men han gjorde mig till viljes. Nu får vi se hur mycket damm det blir till slut ändå. Det är ju inte dammet i sig som är det värsta utan det som dammet innehåller. Tänk er själv. Rör som rostat sönder som legat i golvet i ett halvt sekel. Det blir en del bajsdamm. Äckligt.

Nåja. I eftermiddags pratade jag med ägaren till exillyan och fick veta att han kommer hem en vecka tidigare än planerat. Jaha? Sådär typiskt. Så det blir att ragga sovplats nån annanstans under tiden som han är hemma. För inte sover jag där när han finns under samma tak. Finns redan för många fel i den här bilden att den behöver inga fler. Speciellt inte det. Nu vet jag ju att Rockern säkert ställer upp med sovplats om det är så. Hon håller ju med mig om att det är alltför många fel i den här bilden att det inte ens går att greppa. Men hey, det är ju inte för alltid. Hoppas jag. Sen har hon faktiskt lagt ut post-it lappar till mig som visar var jag kan ha mina saker. Omtänksamt så man nästan blir rörd.

Så. Måndagkväll. Sitter och är tokmätt. Täckt med katthår och Tjej-gos väntar. Fundilurar på studierna som börjar imorgon. Ska bli intressant. Även om det betyder att jag blir ex antal kronor fattigare också. Och så ska jag väl vara social när värdinnan kommer hem också. TV har en del bra saker att erbjuda idag. Blir en bra kväll det här. Även om jag just nu har ett badrum som ser ut att vara hämtad från ett u-land. (Bild kommer vid ett annat tillfälle.)


det blåser ute

Alltså, det blåser ute! Stormvarning och inget annat. Det tjuter runt hudknuten. Det ylar i ventilationen. Och jag känner hur kalla vindar söker sig in genom springorna lite varstans. Det blir kallare. För det är kallt i det här huset. Inte blir det bättre av att det blåser inne.

Jag är uttråkad.

Natten är lugn och tyst. Kan ju bero på att pensionspengarna är slut? Att tjacket i stan är sådär kasst igen att det inte ens värt att ta (boendes röster inte mina).  Illa när man nästan vill att de ska hitta på tokerier. Men lugnet före stormen heter det ju sen tidigare. Jag ska väl passa på och njuta så länge det varar? Hmmm, nä. jag vet ju vad som väntar. Och det kommer inte att bli bra. Katastroftänk igen. Målar den där berömda fan på väggen igen. Men men... svårt att lära en gammal hund att sitta.

Det blåser ute.

Tröttheten tycker att jag ska göra ridå och dra nåt gammalt över mig och hoppas på att jag ska kunna vakna ur denna marförm snart. Tyvärr så vet jag ju hur verkligheten ser ut. Väntar egentligen på att klockan kan bli sju så jag kan ringa  fanskapet (som håller reda på vad som händer i mitt hem) så jag kan säga att det inte kommer att behövas någon bil för att frakta saker i. Bara att ta det faktum att jag inte flyttar på grejer för att de ska tycka att det är bekvämt. Nope. Hade de inte betett sig sådär respektlöst så hade jag kanske kunnat gå med på det, men nu nej. De har väckt den björn som sover och skit ska dem ha. Mitt hem. Mina grejer. Och jag ska inte låta mig bli körd ut på gatan. Nänä. Så lätt ska de inte få det. Bara att ta med sig mer plast så jag slipper det värsta dammet. Sen har jag förslag på en del saker. Så vi får se hur medgörlig han kommer att vara.

Tålamodet tog slut. Jag ska sluta vara så jävla snäll.

Det blåser stormvindar därute.

nomadliv

Så, helgens sista dag och nomadlivet är inne på sin tredje dag. Egentligen fjärde om man räknar med att jag faktiskt inte sov hemma i torsdags heller. Lite glömsk är jag tydligen eftersom jag efter att ha vart hemma en snabb vända på morgonen glömde ta med mig ombyte. Men hey, man kan faktiskt inte komma ihåg allt! Speciellt när man är sådär trött som bara jag kan vara ibland. Hjärnan går liksom in i en annan fas. Då är ju inte direkt rena kläder prio 1, utan det kommer efter att man sovit en stund och sen kommer på vad det var jag skulle gjort hemma egentligen.

Idag tyckte hjärnan att det var färdigsovet klockan tre. Men ibland är det inte sådär värst mycket att göra åt saken mer än att förbanna månen och sen kliva upp. Idag kopplade jag in datorn i exillyan och sen har det varit telefonsamtal tills nu. Saknar Pojken och så har jag väl lovat bort mig imorgon och vara "barnvakt". Så det kan gå. Men det blir väl bra det här skulle jag tro, till slut. Även om det finns så många fel i dagens situation att jag inte ens orkat tänka klart. För många fel i sig självt att skulle jag ens försöka förklara så skulle jag misslyckas. Jag har svårt att förstå och acceptera läget. Hur skulle jag då få er att förstå? Därför låter jag helt enkelt bli. Just nu i allafall. Kan ju vara så att orden kommer av sig självt nån dag, men idag skulle jag bara göra er förvirrade. Räcker ju att jag är det.

Ännu en vaken natt framför mig och jag ska ut i blåsten. Det enda jag kan göra är att hoppas bara att natten blir lugn. Men först hem en sväng.

gamla fotspår

De dagar som det har funnits snö har jag under min vandring mellan jobbet och bussen följt samma rutt och därmed även mina egna fotspår. Jag kan se mina egna fotspår vara orröda och kalla i den vita snön och känner hur jag följer dem till mitt jobb. Jag går i mina egna fotspår helt enkelt. Mina gamla fotspår. Fan.

Lördagen kom och gick och det är närmar sig söndagmorgon. Trött som fan igen, men det är ju inte heller något nytt. Sitter mest och funderar kring fredagens händelser just nu. Skrattar lite för mig själv och undrar om jag faktiskt skulle klara av det arbete som erbjöds. Och svaret är faktiskt ja. Idag pratade jag med 1:an om andra saker (post och sånt där som hon håller koll på åt lägenhetsinnehavaren) och sen undrade jag lite i förbifarten om erbjudandet var seriöst eller ej. Hon tyckte jag skulle prata med nummer 3 om det där, men också 2:an då det är hennes jobb det handlar om. Och vad jobbet går ut på. Vad det betyder rent konkret. Hmmm. Jag ska nog ta och göra det. Oavsett hur vad och när och vad det här leder till så måste jag ändå följa de sedvanliga rutinerna och lägga in en ansökan som alla andra. Det måste gå rätt till. Så det blir att ta dt där fikat tidigare än jag hade tänkt skulle jag tro. Nån får se till att jag tar tummen ur bara. Annars blir det varken det ena eller det andra.

Under lördagen hann jag få försmak om hur nomadlivet kommer att bli framöver. Men det ska nog gå bra det här. Om inte annat så borde det resultera i att jag blir av med några kilo runt midjan. Sånt där som har en tendens att smyga sig på en utan att man märker det först. Det kändes bra skumt att sova där jag faktiskt sov under dagen. Lite fel sådär. Och så underlättade ju inte fullmånen mitt sovande särskilt mycket. Jag höll ett öga på klockan idag nämligen. Vaknade en gång i timmen under eftermiddagen. Varför? Ja, känslan av att ha försovit sig infann sig återigen. Så särskilt utvilad var jag ju inte när klockan väl ringde sen. Vilket innebär att jag nu har ett ton med grus i ögonen igen. John Blund tycker om att jävlas med mig.

Ser att det närmar sig bar backe därute så mina fotspår kommer inte att synas idag. Men den mentala bilden av mina egna fotspår i snö och is kommer att göra sig påmind. Kan det bli mer symboliskt än det?

snart dags för krama-mig-själv tröja?

Mitt i natten då. Alldeles för många timmar har passerat bäst före datum i min hjärna kan jag ju meddela er. Misstänker å det kraftigaste att det kommer att märkas på min stavning i resten av det här inlägget. Vet ju med mig att jag stavar som en kratta då jag är trött och när jag är såhär trött så finns det liksom ingen besserwisser som kommer och talar om för mig att saker och ting inte stavas så som jag skriver just nu.

Jag var tvungen att ringa upp Rockern på vägen till jobbet när jag väntade på bussen nere vid stationen. Annars hade väl folk ringt efter transport och krama-mig-själv tröja till mig. Jag stod där och småflinade och skrattade till för mig själv. Jag var ju liksom tvungen att göra en undanmanöver där för att jag inte skulle se alltför suspekt ut där jag stod. Orsaken? Eftermiddagens händelser när jag skulle hämta nyckel till lägenheten jag kommer att ha fri tillgång till till och med sista veckan i januari. Personerna som jag träffade då är tre personer som jag kommer att kalla 1, 2 och 3 för att inte göra er alltför förvirrad. 1:an är personen jag skulle träffa. 2:an är en person som känt mig mer än halva mitt liv, en gammal mellanstadielärare till mig. Och nummer 3 är båda deras arbetsgivare och en som följt mitt liv de senaste tjugo åren. Kryptiskt? Jo, lite, men det finns en anledning till det. Efter kramkalaset och pussandet med nummer 3 (hon gör så) så blev det snabba uppdateringar om livet i allmänhet genom att hon bad mig ta en snabbvariant för de senaste åren. Sagt och gjort: Jag är redo för dårhuset och sen har jag en ny. Nu är det ju så att nummer 3 vet exakt hur skilsmässan var och hur jag mådde tiden efter den. Hon skrattade och konstaterade enkelt: Är inte vi alla redo för dårhuset emellanåt? *ler* Hon menar att det är sundhetstecken. Är man medveten om att man håller på och bli galen så är man frisk. Det ni! ;) Och sen var hon jätteglad över nyheten om denne nya och jättenyfiken. Så det känns lite som det är dags för en fika där borta så hon får full rapport istället för snabbvarianten.

Nu svävar jag ut igen alltför mycket och pratar om saker som inte direkt har med saken att göra. Det jag skulle berätta om var ju orsaken till samtalet till Rockern. Undanmanöveringen jag gjorde lite snyggt där. Jag blev erbjuden jobb på stående fot. Nu är det ju så att jobbet i sig är ju hur bra som helst egentligen, men det finns ett riktigt stort men där. Och det är det men:et som gör att jag inte riktigt vet om jag skulle klara av det hela. Nackdelen är ju att jag övervägar erbjudandet. Faktiskt. (Och ja, Rockern du får sitta och gapa med öppen mun nu. Blinka lite också så ser du bättre vad jag skrivit *flinar*). Berättade om det där till Pojken också och han skrattade rakt ut. Jag förstår honom. Jag gjorde ju det själv efter att frågan jag fick hade landat ordentligt. Lite svårt att få saker och ting att landa när de måste ta sig igenom flera lager av kaos och katastroftänk, för att inte tala om att de måste stanna på vägen och beundra den fan jag målar på väggen också.

Så kommer jag till jobbet. Tittar på tavlan över namn som vi har här. Jag ser de nytillkomna och får senaste nytt från kollegan så konstaterar jag att det där jobberbjudandet jag fick under eftermiddagen lockar mig allt mer. Tro mig. Så jag ska väl ta reda på om de menade allvar. Plus vad det innebär rent konkret. Och om lön. Och så vidare och så vidare. Skulle jag säga var och vad saken gäller så skulle ni säkert ringa efter den där krama-mig-själv tröjan till mig. Så illa är det. Men risken är stor att om jag stannar kvar här så kommer jag att behöva den där tröjan snart ändå.

exil

Efter envisa ringsignaler ringde jag till slut upp idioten som förstörde min sömn. Fanns ju liksom en orsak till varför jag ej sov hemma och tagit mig till andra sidan stan för att sova hemma hos Rockern.Jag behöver sova på dagen för att orka med natten. Vad hände med visa hänsyn och respekt? Men hey, det skiter en del fullständigt i har jag ju märkt. Han talade om för mig att de filmat och haft sig och det är värre än de trodde från början. Att jag från och med då inte kan använda badrummet då rören är helt sönderrostade. Jag fick upp en massa bilder i skallen och så jäkla arg att jag inte fick fram ett ljud till slut. Så var det med den sömnen. Tackar så jäkla mycket.

Efter det samtalet la jag mig ner igen så arg att jag låg bara och grät. Vem har sagt att min känslocentra är som den ska? Fel i signalerna någonstans. Men i allafall. Så ringde fanskapet upp igen efter en kvart och talade om att jag kommer att få låna en tom studentlya så jag får ta och packa ihop det nödvändigaste i mitt bohag så att de kan flytta på grejera måndag morgon. Tror i jag blev nå gladare? Nä. Just det. Så arg att jag bara snyftade där i Rockerns säng med en massa djur omkring mig. Så jag klev upp och försökte få klarhet i vad som håller på och händer och sortera i tankarna innan jag skulle gå sönder helt. Kaos i skallen kan man ju lätt säga.

Så jag kom fram till följande. Inte fan ska jag flytta runt med en del av mitt bohag för några veckor. Inte ska jag behöva ha min säng någon annanstans än hemma. Speciellt inte med tanke på att jag faktiskt är ledig fler nätter i månaden än jag jobbar. Plus annat som kommer att komma till. Och så hade han mage att bli förvånad över att jag svarade nej på hans fråga om jag hade någonstans att vara i några dagar medan de river ut hall och badrum. Ursäkta mig så jäkla mycket för det. Jag har inte det. Tillhör ju dem där få procenten som inte har sina nära och kära runt husknuten. Och så säger han ju också; men ja, du kan ju vara hemma om det är så på kvällar och nätter för du kan ju använda köket och laga mat och så i, även om du inte kommer att ha toalett och så. Finn fem fel liksom. Hur skulle det gå till om min säng är någon annanstans!? Nä. Ska styra upp det här så det blir rätt på måndag morgon. Jag ska bara få distans till det här lite under helgen så jag inte börjar gråta bara för att jag är så arg.

Efter en hel del samtal fram och tillbaka med sms trafik till det så slutade det med att jag kommer att få låna en lägenhet där jag slipper släpa halva mitt bohag till. Inte världens bästa lösning och det kommer att betyda en massa dilemman långt efter att det här är klart. Men av tre onda ting så väljer jag att ta alternativet som gör att jag slipper flytta på bohag eller sitta i byggdamm om dagarna. Och där jag kommer att ha tillgång till en toalett vilken tid på dygnet det än är. Och slipper springa fem hus bort till arbetarkillarna rövarkula. Så roligt ska de inte ha det.

Nu sitter jag hemma och tycker lite synd om mig själv, även om det inte var sådär farligt som jag trodde det skulle vara. De har nämligen inte börjat bila upp badrummet än. Jag ska få rensa ur därinne själv innan de börjar på måndagmorgon. Man får väl vara tacksam för det lilla.

Detta syn mötte mig i hallen är jag kom hem.



Kul eller hur? Sen är det värsta ändå kvar.

hål i väggen

Jag har hål i väggen.

Dagen har resulterat i följande; jag har haft en massa karlar springades fram och tillbaka i min hall och spekulerat tittat och mätt med fuktmätare var problemet ligger. För problemet finns inte i min vägg utan i hallgolvet. Ja, ni läste rätt. Hallgolvet. Vem fan tyckte att det var en bra idé att lägga in rör i hallgolv? Bara undrar.

Dick berättade att husen byggdes efter kriget så det måste ju vara nån krigsskadad jävel som ritat huset jag bor i. Sen fick jag ju veta att ingen vet hur det ser ut i väggar och golv eftersom ritningarna över hur allt ligger finns inte längre. Så det här kan ju bli hur intressant sm helst. Plus att de imorgon kommer att komma med en kamera så de kan kolla i rören hur de går under hallgolvet. Värsta hjärtkirurgin ju. De kommer ju att få problem eftersom de först pratade om att fixa det genom att plocka bort toastolen. Men efter det gjordes ett hål från väggen ner i golvet för att se hur förgreningar och sånt går så visar det sig att den inte ens går in i badrummet. Plus att ett rör helt plötsligt blev till en stor och tre mindre. Och ingen vet vart dem går. Finns ju ingen logisk anledning att lägga det så. De som gjort jobbet måste ju ha knarkat eller nåt.

Nu har jag inte haft karlar rännandes hos mig på ett par timmar och jag har pratat med Pojken en stund och berättat om läget här. Han undrade lite samma sak som jag och alla andra; vem lägger rör i hallgolv? Och vart går den? Jaja. Inte så mycket att göra åt helt enkelt. Jag lär ju få mig en överraskning när jag kommer hem igen. Just nu är jag mest glad över att jag inte har djur. Det hade ställt till det en aning.

Och jag har redan nu konstaterat att inplastning skyddar bohaget från det värsta dammet, men inte all damm. Inneskor går jag ju med redan nu om jag ska gå mellan rummen. Så efter att de lekt färdigt i min hall så blir det storstädning. Suck. Hatar industridamm. Den sätter sig ju överallt.


inplastad

Jag har varit uppe ett tag nu. När klockan ringde i morse så undrade jag vad det var som lät. Till slut kopplade hjärnan till vad det var som lät och jag slog upp mina gråblå. Mörkret mötte min blick och ringandet fortsatte tills jag tryckte på snoozeknappen och blundade igen. Tio minuter senare började ringandet igen och så fortsatte proceduren med snoozeknappen några gånger till. Jag visste ju varför klockan ringde. Igår la jag mig halv åtta. Då gav jag upp och lät tröttheten segra. Slocknade som en klubbad säl. Vet inte ens om jag hann lägga mig till rätta innan hjärnan la av. Har inget minne av det i alla fall. Sen sov jag utan avbrott tills klockan ringde nästan tio timmar senare. Ändå är jag trött som en gnu idag. Jag skulle ju upp tidigt för att hinna duscha innan Dick skulle komma. (Och för er som undrar hur Dick ser ut. Namnet är missvisande. Han är en medelålders man. Inget att vila ögonen på helt enkelt. Så nu slipper ni undra.)


Kaffebryggaren laddades och så en snabb dusch och så kom Dick med en drös med karlar i släptåg. Kom med orden "god morgon" och jag undrade vad det var så gott med den? Ja, jag brukar ifrågasätta såna kommentarer från folk som vet vad som väntar. Vad är så jäkla gott med den här morgonen? För det första så ska jag inte vara vaken nu. För det andra så får jag hål i väggen. Nåja. Efter analyser och prat om vad som skulle göras. Och så det där om vad som kanske kommer att komma göras beroende på hur det ser ut i väggen. Om jag får extra öppning till vardagsrummet eller ej. Svaret finns i väggen helt enkelt.


Nu sitter jag tvångsförvisad i mitt vardagsrum. Jag är inplastad med hörlurar kopplade till datorn. Lyssnar på musik och ändå hör jag mullret från bilningen. Svårt att koppla bort oljudet, men det är ju snart över. Förhoppningsvis. Beror ju på hur mycket de ska få bort. Försöker tänka positiva tankar. Men det är svårt just nu. Törnbloms En härlig bok säger idag: "Att välja tacksamhet handlar om att välja inställning och förhållningssätt till det vi har och är i livet. Vad kan du göra för att visa din tacksamhet idag?" Betyder det att jag egentligen ska sitta och vara tacksam för att jag får hål i väggen idag? Nja, kanske det. Det kunde ju vara värre. För jag vet ju att hade det inte upptäckts nu så skulle jag sitta här utan badrum, hål i väggen som skulle gå igenom till vardagsrummet och golv vara uppbrutna. Så jag ska väl vara tacksam för att det "bara" är hallväggen det handlar om just nu. Klen tröst mitt i mullret. Handlar om inställning.


Dem där timmarna hade ju lätt blivit fler om det inte hade vart för att klockan imorse. Hade fått ett sms igår kväll från Rockern om att utsocknes kattan kommit tillbaka. Yey! Lättnaden är enorm. Mer för Rockern än för någon annan. Den enda som kanske inte är så glad över att hon är tillbaka är lilla Tjej. Men hon överlever skulle jag tro *ler*. Man kan ju bara undra vilka äventyr hon hade hunnit med under natten. Man kan man ju bara spekulera kring det. Synd att man inte kan prata med djur.

sjunde januari

~ Tröttmössan är på idag. Visserligen inte sådär farligt som jag trodde det skulle vara, men det här räcker gott och väl. Sitter fortfarande vaken efter att ha kommit hem i morse. Hade inga arbetsklädda karlar som väntade på mig. Det kom inga arbetsklädda karlar alls idag. Blivit lite fel i beställningen fick jag införmerat för mig vid halv tio. Fick veta att "de" blev till en han som heter Dick och han dyker upp tidigt imorgon bitti. Jaha? Och dem ovanför då? De dök inte heller upp. Pissråttor. Jag som hade sett till att ha lite att göra när de skulle knacka hål i väggen hos mig.

~ Nu (ett ex antal timmar senare) så är jag klar med tvätten, jag har diskat och flyttat runt på grejer så det inte ser ut som lagerlokal här hemma. Eller hela havet stormar. Jag som nyss fick iordning på allt. Suck. Nu får jag snällt se bokhyllor stå på de mest skumma ställen, men det är inte det värsta. Det är ekot som finns hos mig nu. Ett eko som jag möblerat bort med just hyllor och mattor. Nu ser hallen mer ut som sjukhuskorridor som ekar nåt djävulskt. Så framöver ska jag alltså inte prata så ljudet kanske skulle nå ut i hallen eller göra andra ljud heller för den delen. Jag tycker inte om eko. För eko tyder ju på att det är tomt. Och jag tycker inte om tomhet. Jag tycker inte om att bli påmind om det heller. Så jag får bli tysta gråa musen här hemma. Tröttsamt.

~ Inatt ringde jag upp Rockern och pratade lite. Tråkiga nyheter. Hennes utsocknes katta har fått för sig att utforska stora vida världen. Jag hoppas bara att hon kommer till rätta och hittar hem igen. Nog för att hon nu har en massa skinn på näsan och en massa klor att försvara sig med, men hon ska inte vara där ute i kylan. (Håller tummarna och hoppas på det bästa *kram*). Samtidigt som jag fått frågan som hastigast av en kollega om jag var intresserad av att ta emot en katt.  Vill ju bli med katt igen, men vette fan om nu är rätt tillfälle. Men å andra sidan när är det då? En del saker händer bara och kommer i ens väg. Frågan är då, ska jag ta vara på tillfället och tacka ja... eller vänta. Ödet ni vet. Kanske är det meningen att jag ska ha just denna? Ibland vill jag ha facit. Just nu skulle jag vilja ha facit till båda kattorna. Så jag, Rockern och kollegan visste vad som väntar. Så konstigt det kan bli.

~ Nu ska jag väl försöka mig på konststycket och sitta vaken så länge jag orkar. Ska ju upp med tuppen imorgon och så får vi se om Dick dyker upp. Kan ju vara glad över att jag hunnit konstatera att det inte kommer någonting sevärt på TV ikväll. Eller sånt där som inte gör så mycket om jag missar. Eller nåt sånt. Eller ja... jag vet inte. Börjar bli segt i kolan.


helg mitt i veckan full av längtan

Ännu en röd dag. Har sovit ordentligt idag. Tagit vara på tiden och känner mig relativt utvilad. Ja, hann ju vakna några gånger och titta på klockan med känsla av att försova mig igen. Aldrig en bra känsla. Hade turen att lyckas somna om. Korsitaket. Just nu känns det som om jag kommer att få problem med det där framöver, förutom på helgerna när jag har lägenheten för mig själv. Så jag kan ju se det som en förberedelse inför resten av januari. Får ju hål i väggen imorgon. Sen vette fan vad som följer. Det får väggen visa helt enkelt.

Satt och frös på jobbet i natt igen. Funderade över saker och ting. Igen. Ensamma lugna vakna nätter gör så. Hinner reflektera över det ena och det andra och fan och hans mormor. Kommer alltid fram till samma sak. Inte bra. Verkligen inte bra. Måste verkligen göra något åt det här. Snarast. Tror inte att vårens studier kommer att göra saken så mycket bättre dock. Kanske till en del. Göra det uthärdligt, men sen då? Livet skall väl levas och inte härdas ut? Jag vill verkligen läsa det jag ska börja med nästa vecka, men glädjen över studierna dunklas av annat. Något större. Något som får mig att vilja krypa ihop under täcket och bara blunda en stund. Där känslan om att jag befinner mig på fel plats gör att det är svårt att andas emellanåt. Hur varje por i min kropp skriker ut i protest, som jag tystar så effektivt för en stund.

Jag sitter och läser andras bloggar. Jag följer en del av de stora och fylls av en längtan. Att jag vill också kunna göra det jag verkligen vill göra. Att jag vill också leva det liv jag vill leva. Att leva. Att skriva mer. Ge ord till det där som finns inom mig. Sådär bra så att det suger till inom andra som läser det jag skrivit. Jag vet ju att orden finns där. Jag måste bara ge dem fritt spelrum. Och inte som det är nu. Tystar ner rösten inom mig. Tystar ner kreativiteten. Tystar inspirationen för att orka med vardagen. För att orka med det dunkla som överskuggar allt annat. Det stora som finns över mig hela tiden. Det som får mig att vara något jag inte är. Det stora som gör att jag inte är den jag kan vara. Det stora som får mig att krympa ihop och uthärda. Inte bra det här. Inte alls bra. Måste verkligen göra något åt det här. Men det känns som om jag slåss mot väderkvarnar.

Ännu en röd dag. Helg mitt i veckan. Den sista på ett tag. Sen får vi snällt vänta några månader till nästa. Men då är det förhoppningsvis varmare. Ljusare. Lättare. 


minnen

På vägen till jobbet tidigare kom jag på mig själv att ta en snabb vända sisådär tjugotvå (?) år tillbaka i tiden. Tänk vad vissa saker får en att fladdra iväg sådär i minnet utan någon som helst anledning. Jag hade ju tid att fundera under tiden som jag väntade på bussen, satt på bussen och tittade och lyssnade på mina medpassagerare. Ja, jag är en av dem där som tjuvlyssnar på folk. Ibland är det riktigt underhållande.

Jag kom på mig själv att minnas lika kyliga dagar, om inte kallare, förr när man var ung. (Huu, nu är jag sådär gammal igen). När jag och kompisen C gick runt i minikjol (kortkkort) och nylonstrumpbyxor i samma kyla som idag. Ibland var det ju till och med kallare, men nog fan stod man ute i kylan med knappt någonting på benen. I flera timmar. Vad tänkte vi på? Hon och jag alltså, och många andra som faktiskt gick runt så. Till detta minimala klädsel hade vi sen antingen mockastövlar eller basketskor. Minns inte ens vad jag hade för jacka, men just den detaljen är väl oviktig i sammanhanget? Nåja. Var det inte minikjol så var det jeans med femtielva hål. Vad tänkte vi på? Vad tänkte vi på? Men kul hade vi väl. Tror jag.

Vet faktiskt inte varför jag kom på att tänka på just C idag. Lustigt det där vad minnet kan göra med en ibland. Ibland räcker det med att stå ute i kylan och se på dagens unga. De som går klädda som vi gjorde en gång i tiden. Och så är man tillbaka i tiden i minnet. Lika snabbt är man tillbaka i nuet och fryser häcken av sig oavsett hur påpälsad man än är. Skumt det där.

"inget att göra åt"

Alltså. Ursäkta. Det är en klämdag idag. På klämdagar brukar väl man inte jobba? Eller? Alltså, jag menar dem där som jobbar vanliga dödligas tider och veckor. De brukar väl ta en klämdag såhär när det är en röd dag imorgon? Eller har jag helt fel? Är jag ute och cyklar? Bara undrar.

Orsaken till min undran är att jag borde sova gott just nu. Just nu borde jag ligga under täcket och sova bort dagen tillsammans med min Pojke (innan han skulle ha åkte hem). Nu är det ju inte så, som ni märker. Annars skulle jag ju inte sitta här och skriva just nu.

Orsaken till att jag sitter uppe nu och precis fått sms från Pojken att han kommit hem okej, är att snickarna kom och jobbade i lägenheten ovanför. De började klockan 8:15. Nu vet jag ju att det ska bli total renovering där uppe, men hallå? Klämdag. Samtidigt som företaget i fråga vet hur jag har det, i och med att de ska börja hos mig på onsdag. Ja, till mig ska de komma på onsdagmorgon, med hänsyn till att jag jobbar vakna nätter. Tydligen skiter de i det faktum när det gäller lägenheten ovanför. Att det är lyhört har jag ju redan avhandlat här mer än en gång. Försökte ju med konststycket att somna om, och det hade ju gått om de inte hade dragit igång vinkelsågen klockan nio. Dunsandet och hamrande var ju inte så ovanliga ljud när jag hade en granne ovanför.

Så jag ringde hyresvärden. Svaret blev; "Inget att göra åt". Jaså? Det säger ni. Tror ni verkligen att jag låter det här bero? Bara låta det ske? Bara låta saker och ting gå utan att jag gör nåt åt det. Jag har en vaken natt framför mig. Jag har sovit i fyra timmar. Halva dagen har inte ens gått. "Inget att göra åt". Skit på er. Och sen det att den jag pratade med tyckte att det var en bra idé att försöka hitta någon annanstans att sova när jag ska jobba natten om jag blir störd. Ehhh? Vad hände med lånelägenheten de snackade om? Vad hände med att visa hänsyn? Att ta mina jobbtider i åtanke när det är såhär? Men varför, varför blir jag inte förvånad. De är ju inte dem som jobbar vakna nätter med tretton timmars pass. Och som hon så fint påpekade; att imorgon är det ju en röd dag, då får jag ju sova ifred. Ja, imorgon ja! Det är imorgon det. Klen tröst idag. Klen tröst i natt.

Så jag ska göra som de säger. Sova någon annanstans. Notera varje minut och skicka sen in det och kräva hyresavdrag för de dagar jag inte kan sova hemma. Eller vistas hemma för den delen. För som dagt, de ska ju börja med min lägenhet på onsdag. Vattenskadan är i väggen i hallen i anslutning till toaletten. Kan ju bli så att jag kommer att ha hål in  vardagsrum om det vill sig illa. Eller att de blir tvugna att bila upp badrummet i allafall. Så jag börjar med anteckningarna idag. Att jag blev störd. Jag skiter fullständigt i att de säger att det är inget att göra åt det. Finns massor.

Jag är på krigsstigen. "Inget att göra åt"?!?! Kyss mig i arslet.

årets första söndag

Relativt nyvaken. Andra muggen kaffe håller på och intas.Helgen har gott fort igen. Det trots att Pojken vart här sen i torsdags. Fattar inte det där. Men det är ju inget nytt direkt.

Igår var vi till Media Markt igen. Pojken skulle kolla efter en sladd till högtalare hemma hos sig. Han hittade ingen sladd, men däremot så är både han och jag lite chockade och förvånade över att de hade bättre utbud på hårdrocksskivor än butiken på stan. Alltså, tror inte ni riktigt fattar hur stort det är. Att en butikskedja som Media Markt har skivor med band som man annars får beställa på nätet. Typ från USA. Så det är stort. Förvånande. Chockerande? Jag tycker det. Blev ett ex antal kronor fattigare, jag som inte har råd med inköp utöver det nödvändigaste den här månaden. Har ju skollitteratur att inhandla och kåravgifter att betala. Men det här blir väl bra det här.

Nä. Göra mer kaffe. Ta det lugnt. Prata med Pojken lite. Kan ju sitta online när han inte är här istället.

den är borta!

Nyvaken.
Tyst som i graven ovanför och utanför.

Yey!!!
Den har flyttat.
Den är borta.

Underbart.
*dansarpåstolen*

första dagens natt

Sitter här och funderar. Faktiskt. Inget nytt under solen som bekant, även om det kanske borde stå under månen? Nåja. Samma gamla funderingar som förr när det är som det är. Och när jag befinner mig här jag faktiskt är. Och samma gamla ord dyker upp om och om igen. Vill inte alls. Vill inte alls! Inte bra. Inte bra alls. Men jag vet, det kunde ju vara värre. Eller kan det det egentligen? Bara undrar.

Pojken kom hem till mig tidigare ikväll och håller koll på läget ovanför. Fick en liten update vid ettsnåret och tydligen började de flytta ut möbler då. Det tar sig med andra ord. Jag vet ju hur snurrgökar fungerar (ja, jag kan faktiskt säga så). Så att han gör det typ tolv timmar innan han ska lämna nycklarna ifrån sig är ju jättebra. Kunde ju bli så att det inte ens är påbörjat om det vill sig riktigt illa. Jag vet, jag har sett det förr.

Jag vill bara hem och krypa ner i min varma säng. Mer i natt än andra nätter. Pojken ligger hemma hos mig.

årets första dag

Ivanhoe är snart slut för den här gången och jag ska ta och göra mig iordning inför natten. Lyan stod kvar imorse så som jag lämnade den igår. En del anser väl att min oro är obefogad, men (tro mig) det är den inte. Inte när jag vet vad alternativet kan vara. Kan ju erkänna att jag nojar mig som fan över det här. Att jag oroar mig över lägenheten. Kanske mer än jag borde, men efter det där med källaren så känns det som det är ganska sunt ändå.

Pojken förstår det där ändå litegrann vilket gör att han kommer hem till mig redan ikväll så jag slipper sitta på jobbet och undra. Han är snäll sådär.

Jag offrade lite av min sovdag för att se på Ivanhoe. Inte för att jag var uppe när den började, men ändå. Dumt kanske, men det där med att se den, även om det inte blir från start till början, är något som måste göras första dagen på året. Annars får året fel början. Sen var det ju bra att jag gick upp då jag gjorde för sen fick jag ju sitta här och se på filmen med Kalle Bah dunkandes uppifrån. Ja, han är fortfarande kvar. Skit för röda dagar när det är som det är. Men, imorgon, imorgon är han borta. Jag får glädjas för det lilla.

Hmmm, ska nog plocka undan lite också innan jag åker hemifrån idag. Pojken ska inte behöva komma hem till kaos.

1/1-09

Idag klockan 11:00 blev X:et och Sveg Herr och Fru P.

Jag vill gratulera till det nya äktenskapet och önska dem lycka till i detta nya kapitel som de startar tillsammans.

efter tolvslaget

Jahaja.
Snart morgon efter nyårsafton.
Smällarna och raketerna har tystnat för länge sen.
Tankarna mal.
Oron kryper runt i kroppen.
Att inte veta vad som väntar.

Inte bra det här.
Ingen bra utveckling av allt.

Ingen bra början på jobbåret.
Inte en helt oväntad slut på den förra heller.

Vill inte känna som jag gjorde igår.
Tack Rockern för ventileringen.
Det behövdes.

Årets första dag håller på och vaknar till liv.