sista fredagen i maj

Det är sådär varmt som det bara kan vara inder försommaren. Svalorna drillar från tidig morgon till sen kväll, och jag tycker att det mesta är lite mysigt just nu. Vet ju att det har jag när jag är här uppe hos pojken. Det blir ett helt annat tempo, men också tänket blir helt annorlunda. Jag trivs med den jag jag är här uppe. Tror pojken märker skillnad faktiskt. Annars skulle det vara lite konstigt.

Helgen börjar så snart pojken kommit hem för dagen. Han har förmiddag denna vecka och dagarna går sådär fot igen. Fattar inte det där. Hur kommer det sig att tiden bara flyger iväg? Visserligen "förlorade" vi en dag på att jag kom på tisdagen istället för måndagen, men i allafll. Fattar inte.

Imorgon är dagen D inbokat för hans del. Jag ska lotsa hans bil till mina föräldrar. Första träffen med dem. Pratade med morsan igår för att tala om när vi kommer och sen att vi blir inte kvar hela dagen eller natten. Hon svarade med att säga att: då blir det ju bara en kort visit. Hmm, sen när är fyra timmar en kort visit? Beror väl på vilken verklighet man lever i kanske? Jag kan tycka att dem där timmarna är några för många, men men... Det är dags att visa upp sig där också skulle jag tro.

Helg snart. Dagarna springer iväg och snart är det en ny vecka igen. Vill inte alls. Kan man inte få stanna tiden ibland?


Kära Herr Skomakare

Ja, jag skriver Herr Skomakare, för jag vet att du är en man. Hur jag vet det? En kvinna skulle aldrig glömma bort att de har en lilltå på vardera fot. Jag vet inte om du har medvetet valt att ignorera detta faktum, eller så är det en väldigt utstuderad tortyrmetod som du hänger dig åt. Kanske har du inspirerats av den gamla japanska traditionen att binda fötter? För varför skulle det annars vara så att du verkar glömma bort det faktum att vi kvinnor faktiskt har något så litet, men ack så känsligt, som lilltår?

Du kanske kommer med invändnigar om att det är fel på mina fötter, men där har du fel sörru. Jag råkar bara ha en lilltå på vardera fot som jag gärna vill ha kvar. Mina fötter är inte stora. De är inte vida. Jag har inte plattfot. Inte heller tillhör jag dem som har fått deformerade fötter på grund av höga klackar. För det där tror jag också är något som du, Herr Skomakare, har bestämt att det ska bli. Ibland undrar jag om det är så att du någongång blivit grundligt sårad av en kvinna (eller fler?) och därmed vill hämnas på alla andra kvinnor i världen genom att göra som du gör. Vad skulle det annars vara? Om så är fallet så ber jag om ursäkt för alla kvinnor i världen. Bara du lär dig, och kommer ihåg det till nästa gång du gör ett par skor, att vi faktiskt har fem tår på våra fötter. Det är inte bara er män förunnat.

Nu är det ju så att jag tillhör dem där kvinnorna som faktiskt tar mig igenom första fasen av ren tortyr för att kunna ha skor som är antingen vackra eller sådär söta som dem jag köpte igår. Jag vet ju att belöningen är ett par väldigt bekväma skor som bara är mina. Men det skulle vara väldigt skönt att slippa den fasen någongång. Men det kanske är just det du vill att vi kvinnor ska göra? Genom att göra som du gör veta att kvinnor som köper dina skor kommer att plågas för varje steg de tar. Att njuta av att veta att kvinnor lider på grund av att de har nya skor är en ganska bisarr böjelse, jag tror att det finns hjälp för det. Om det nu är så så önskar jag bara att du kanske ska överväga att gå i terapi på grund av det där?

Nu ska jag hänge mig åt projekt skoskav ett tag framöver om du ursäktar.

mvh hRaven

jäkla turister

Jag tog en omväg via Stockholm upp till pojken igår. Storstaden har en butik som jag uppsöker ibland men som tyvärr ligger den i Gamla Stan. Ni vet ju själv hur det ser ut där och hur trångt det blir med sådär mitt på dan. Inte för att jag har emot folk, men ursäkta om jag inte vill gå i sakta mak när jag on a mission. Storstadens hektiska takt verkar stanna vid slottet på nå sätt. Så det var bara att sicksacka sig förbi alla turister och få irriterade blickar på sig. Men sorry, jag är ingen turist när jag är i storstan. Ser väl inte ut som en heller.

Butiken som får mig att beblanda mig med turister är Radioshopen. Den som ägs av en finne och som säljer finska skivor. Sånt där om inte andra gör. Visserligen har han nätbutik, men det är inte samma sak att käpa skivor online som på riktigt. Samtidigt som man får prata lite skit med gubben i fråga. Som igår så berättade han om hur nedladdningen av musik slår hårt mot finska band. Scenen är ju inte så stor till att börja med, och den blir ju ännu mindre på grund av internet. Han berättade också att hade det inte vart för tyskarna sina skivor så skulle försäljningen inte vara så omfattande. Tydligen är tyskarna som galna i finsk metal. Men å andra sidan så är jag inte så förvnad egentligen.

Men det blir att skicka iväg en beställning till han nästa månad. Han hade inte allt jag skulle ha, men det gör egentligen inte så mycket. Han tar in det man vill ha så blir det bra med det. Enda hindret till massinköp av skivor är ekonomin. Nu kom jag ut därifrån med fyra hela nya och fräscha skivor som jag lyssnat på under morgonen. Hur bra som helst. Finnar kan dem helt enkelt.

Det blev att jag var inne i en och annan butik till och kom hem till pojken ett antal kronor fattigare. Men det är det värt. Blev skor också, nödvändigt ont när dem man har faller i bitar. Plus ett par byxor jag inte kunde lämna på hyllan. Sen fick han en present också. En som han blev väldigt glad över. Alltid uppskattat att ge bort nåt som de blir glada i. Det är det första jag köpt åt han, medans han skämmer bort mig med saker mest hela tiden. Önskar bara att jag också skulle kunna bli sådär glad över att få saker. Men nu är jag ju inte som alla andra.

Nä, ska väl leka hemmafru ett tag.


föräldrar och relationen till dem IV

I ett par dar så har samtalet med morsan spökat inom mig. Inte det att det var ett långt samtal. Inte heller det som egentligen ar orsaken till den, hennes födelsedag. Utan det som hon säger till mig iblnad. En del av mig vill tro att hon säger saker utan att tänka på hur nedlåtande och sårande det faktiskt är. En annan säger att det är precis vad det är, att hon säger saker bara för att såra mig.

Pojken har lite svårt att greppa det där med att jag inte har någon som helst sorts relation till mina. Eller kanske ska skriva att han är förvånad över det faktum att jag inte har en relation till dem. Som samtalet med morsan nu i lördags var det första mellan oss sen hon var och hämtade farsan efter begravningen. Ett tag sen som ni märker, typ en och en halv månad. Vet inte heller hur länge det hade gått tills vi pratades vid igen om det inte hade vart för att det var hennes födelsedag när jag ringde. Kanske börjar han förstå nu? Speciellt nu när jag berättade vad hon sa. Orden som till och med han blev förvånad över.

Vad hon sa? Efter att jag sagt att jag kanske kommer att dyka upp med pojken nästa vecka, det betyder nu under denna vecka, så snart jag tagit mig uppåt landet igen så. Att jag kanske kommer till helgen en sväng. Hennes kommentar var; "Jahaa, jag som trodde det skulle hinna ta slut innan jag fick träffa honom". Pojken undrade vad hon menade med det och var hon fått det ifrån. Om jag visste svaret på den frågan skulle jag svara, men inte fan vet jag vad som får morsan att säga såna saker som hon gör.

Han förstod också att det kan inte vara kula tt få höra såna saker från henne. Nej, det är det inte. Ibland är det bara småsaker som hon säger. Minen hon har när man träffar henne. Men så kommer dord som det där. Hur jag hör hennes röst. Tonläget och så kommer orden. Och känslan jag får med den. Sen undrar hon varför jag inte hör av mig. Hon undrar vad det är som gör att vi inte har en mor och dotter relation. Jo, tjena. Ser hon inte det, så får det vara. Andra ser det. Hör det. Märker det. Men inte hon. och jag är inte den som ska tala om det för henne. Inte nu.

Men jag ska ta hem pojken till henns. Till dem. Ta en fika eller vad som helst. Sen slipper jag det ett tag framöver. Slipper tjatet. Sen blir det ett tag till nästa gång igen.

080525

Sms till mor på Mors dag.
Söndag och sol.
Oro och ängslan.
Söka jobb.
Vad håller jag på med?

080524

Vårmarknaden kommer och går utan mig i år.
Morsan fyller år.
Schlager på TV ikväll.
Jobbnatt.

uppkopplad

Tydligen har vi fått internet på jobbet under veckan. Något som jag saknat under tiden som den inte har funnits. Visserligen har bara en del fått lösenord för att få tillgång till den, så jag lånar ett för inatt. Misstänker nämligen att det inte blir fler uppkopplingar förrän jag har eget lösenord. Blev på nåt sätt antiklimax när man väl sitter här. Samma sak när man fick TV märkte jag. Visserligen har jag den på om nätterna men kanalerna vi har här ger ju inte direkt nåt att se på om nätterna.

Den enda sidan jag faktiskt varit inne på (förutom denna) är arbetsförmedlingens för att se om tjänsten jag funderat på i en veckas tid är ute fortfarande. Den är det fortfarande, men som jag skrev tidigare på fredagen, var just det där att finna självförtroendet för att få orden på papper som saknas än. Jag vet ju att jag har kompetensen. Jag vet ju att jag skulle klara av uppgiften. Jag vet ju att jag vill ha tjänsten. Men, ett stort men, att få det på papper är en annan sak. Suck. Har ett par dar på mig att få ihop det där innan det är försent, för jag evt ju att jjag kommer att ångar mig om jag inte får iväg det till slut.

Istället jag fortsätter att läsa mina böcker så blir det bra. Just nu är jag inne i Kate Mosse's värld och finner den väldigt faschinerande. Läste hennes första Labyrinten för ett tag sen och tyckte om den. Fann sen hennes andra, Sepulchre, inne på Pocketshopen sist jag mellanlandade på väg uppåt. Nu är den ju visserligen på engelska, men jag klagar inte, det tar bara längre tid att läsa (vilket bara är bra). Så om ni undrar så finner ni mig istället på soffan med en bok på 732 sidor med en historia som är bygd runt tarot.

Och natten är bara barnet.

en fredag i maj

Jobbfredag kanske jag ska tillägga förresten. Jobbfredag som betyder egentligen jobbhelg. Monsterhelgen är här igen. En helg som kommer att gå ut på att jobba, äta och sova. Inte mycket annat som får plats. Hade det inte varit för löftet om långledigt efter det så hade jag nog inte pallat en helg som denna.

Nu vet jag ju att det blir jobbfritt ett tag efter att jag kliver av på måndagmorgon. Klen tröst när man sitter där och undrar vad i h-e man håller på med egentligen. Det enda man kan hoppas på är att det kommer att bli en lugn helg. Men så som det har sett ut det senaste tiden, plus att det varit utbetalningar till både höger och vänster, så tvivlar jag.

Segt idag. Mycket som snurrar runt i skallen på en. Mycket som jag önskar vore annorlunda. Men det är som det är just u. Bara att gilla läget. Ser ut att bli regn.

en sån där natt

Snart morgon och jag ska väl krama kudde när gryningen kommer på riktigt. Det börjar bli ljust bakom min rullgardin ser jag ju nu. Känns som om allt bara blir fel. Vet ju hur det gick runt i huvudet på mig för ett år sen. Tankarna är dem samma än idag, om än något omformulerade. Allt är ju inte riktigt nattsvart i nuläget, men jag menar ju inte allt den här gången heller. Orden från gångna nätters rader dyker upp, och kan läsas om det är så, och det känns som om jag bara står och trampar just nu. Stampar på ett ställe och ju längre tiden går desto djupare i mina gamla spår kommer jag.

Längtan om att ta sig vidare har jag burit på ett tag. Orden la jag ner för ett år sen, men sen dess står det bara still. Ibland verkar det som om jag gett upp. Så är det ju inte heller. Bara uppgiven och så kommer allt det andra som ett brev på posten. Vill ju så mycket mer. Vill ju ha annat. Men jag vet inte vad det är jag vill alla gånger, även om jag vet att det jag vill inte är det jag har. Svårare än så är det ju inte egentligen inte. Bara det att orden saknas än så länge. En del av dem har jag ju. Men resten saknas. Det fattas en del någonstans för att tankarna ska få en röd tråd att följa. Som om hjärnan inte vill att jag ska veta det på nå sätt. Sen har ju det där med att ta tummen ur också. Nog för att jag kan vara lat och bekväm, men i vissa frågor kan inte det hållas emot mig.

Sen har vi ju det där att just nu saknar jag självförtroende i en fråga som jag verkligen skulle behöva ha det till. För hur ska jag övertyga andra att tro på mig när jag själv tvekar? Bara undrar. Men en del skaer kommer väl med tiden hoppas jag. Det löser sig, som det heter så fint. Bara jag vet visste vart jag var på väg. Eller det där med att hur ska jag tyda tecken som jag kan se utan att välja fel väg? Man kan lätt gå vilseom man inte har tålamod. Men det känns som om jag haft tålamod nog. Tiden går och inget händer. Måendet kommer efter det också. Inte alls bra.

Fast i en verklighet jag inte vill ha. En verklighet jag faktiskt inte valde själv. Påtvingad verklighet som jag tar mig igenom en dag i taget. Försöker att inte se det negativa för det blir lätt att man inte ser annat till slut. Kanske är det så att pojkens optimistiska syn på livet börjat märkas på mig. Men nätter som denna är det bara ensamt. Tomt. Och full av tankar om saker jag inte har. HUr kommer det sig att nätter som denna gör att det är svårt att se de bra sakerna istället?

Blöö.

dagens fundering

Finlands Teräsbetoni gick vidare till lördagens schlagerfinal. Yey!
Frågan är då;
Betyder det att jag lyssnar på hårdrock, även i dess finskaste power metal form (för det är inget mer än så vad tidningarna än skriver), eller är det schlager jag lyssnar på?
Defenitionsfråga eller vad?

080520

Vitsippor, hägg och syren.
Äppelblom.
Ur led är tiden.
Drömmer om en annan verklighet.

2008-05-19 10:51

Jag väcktes av envisa telefonsignaler just exakt den där tiden. Jag visste redan innan jag svarade vad det handlade om. För vem skulle annars ringa mig vid den tiden? Så istället för en ledig natt, det där bytet för länge sen, så ska jag in och ta andra nattpasset. Den där sovande som vi har också. Man jobbar aldrig ensam. Tjejen som har min natt kommer att bli mäkta förvånad när hon dyker upp ikväll. Jaja, extra pengar i kassan är ju aldrig fel, eller hur? Sen är det ju sådär att jag skulle ju ha jobbat i allafall egentligen, så det är väl sak samma skule jag tro egentligen. Sova lär jag ju inte göra i allafall. En av anledningarna till attt jag jobbar vakna nätter.

Nu blir det bara att packa nattväska och sen handla middag och kvällsmacka innan jag måste hoppa på bussen. Nog för att jag fick en cykel i fredags, men det ska bytas sadel och grejer på den. Sånt där som skulle göras idag när jag var ledig, så den får snällt vänta i hallen på en annan dag. Sen är jag ju inte direkt pigg just nu. Sov inte sådär jättelänge idag, sen kunde jag inte somna om efter att ha ställt väckning, så vi får se hur det blir med det där ikväll. Folk har fått pengar idag. Det kan bli hur stökigt som helst med andra ord. Drygt. Men det är som det är med klientelen man arbetar med.

Nä, göra sig iordning var det ja. Suck.


min lilla diva

Det har hunnit gå ett år sedan jag tog farväl till dig. Jag visste redan då att det inte skulle vara för alltid. Jag tog farväl till dig på det fysiska planet, men inte det andliga. Lite över ett år har gått nu, och gaska exakt ett år efter att jag hämtade hem dig igen. Du finns hos mig än idag, både på det fysiska planet som det andliga. Det fysiska finns i en träfärgad urna som jag ser var enda dag. Det andliga i hur jag hör dig hos mig varje dag.

Tequila, du fattas mig än idag.

För lite mer än ett år sen så kände jag de första knölarna på dig. Känslan som jag hade då var inget jag hade förväntat mig. Panik är väl det rätta ordet? Du, min lilla Diva kunde inte vara sjuk. Det var ju du och jag för alltid liksom. Vad skulle jag göra utan dig? Vad skulle jag bli utan dig? Det var ju du och jag för alltid ju! Men knölarna jag kände då var första tecknet på att slutet var nära. Jag var till våran bästaste veterinär som mer eller mindre bekräftade det jag visste. På grund av andra saker så opererade jag inte dig då, även om jag helst hade velat det. Men han var så bra han, vår veterinär som sa saker som både du och jag fattade vad det handlade om.  Jag vet att du vet vad han sa. De du hade då var okej, så länge de inte började växa, och att vi kunde vänta. Det förstod du också, eller hur tjejen?

Så kom dagen då jag kände dem nya knölarna. Du hade avancerad bröstcancer. Som du vet så var jag otröstlig. Du vet exakt hur jag mådde efter den upptackten. Och du vet också att hade jag varit egoistisk så hade jag opererat dig i oändlighet, men jag visste ju sen innan att du inte tyckte om at bli sövd. Du mådde inte bra av det helt enkelt. Hade jag inte tagit hänsyn till dig och hade utgått från min känsla så hade jag plågat dig tills du inte orkade mer. Och beslutet som jag tog var det tyngsta jag någonsin har gjort, och hoppas på att jag aldrig behöver göra ett sånt beslut ensam igen.

Än idag så händer det at jag lämnar en lampa tänt åt dig innan jag går. Jag vet ju att du var mörkrädd. Borsten ligger där jag lämnande den för mer än ett år sen. Jag förmår mig inte att ta bort den helt enkelt. Jag har sparat tussar från dig bara för att minnas hur din päls kändes. Jag tyckte så mycket om att gosa med dig, även om du själv var kräsen gällande gostillfällern. Du var ingen goskatt, det var liksom du. Det var på dina villkor om det skulle vara nåt överhuvudtaget, men jag accepterade det. Tvingade dig aldrig till nåt. Det var liksom du. Min lilla Diva. Svårflörtad in i det sista. Jag vet. Jag minns.

Det var liksom du och jag , tjejen. Jag var din mamma. Det var mig du ropade efter när du hade mardrömmar. Det var hos mig du låg och sov när du var på det humöret. Och de sista åren så tyckte du nog att det var lite mysigt att använda min hand som kudde, eller hur? Bara du visste vem jag var. Bara du visste vad det var jag behövde. Det var du och jag, och så plötsligt så fanns du inte mer. Jag kände mig sviken av min bästa vän, men det gick över fort. Det värsta var att det kändes som om jag svek min bäste vän. Jag tror aldrig vi varit så nära som vi var hos veterinären för sista gången du och jag. Hur det blev allt annat än jag tänkt mig. Hur det var du som valde att vdra dina sista andetag i min famn, du som inte var sån. Hur jag höll dig i min famn, hur du klamrade dig fast i mig tills det var över. Jag vet inte hur länge jag stog och höll om dig innan jag la dig ifrån mig, men det var väl efter att du började bli kall? Det tog väldigt lång tid innan jag lärde mig att leva utan dig hos mig. Det var liksom vi. Saknar dig som fan tjejen. Du fattas mig. Du fattas mig varje dag. Du fattas mig helt enkelt,

Jag kommer aldrig att glömma vår sista dygn ihop. Hur vi hade dre du och jag. Hur vi såg på varann. Båda två visste. Det fanns ingen återvändo, och det var du som tröstade mig som så många gånger förr. Jag vet inte var jag hade varit idag om du inte hade funnits de tillfällen när allt varit nattsvart. Utan dig hade jag nog gjort något jag ångrat idag. Utan dig.

Dagarna utan dig har varit långa. Jag ser dig varje dag. Urnan efter dig finns i min blickfång varje dag. Så finns du ju förevigad på väggen i vardagsummet, Du tillför min familj. Du var min familj. Du är min familj.

Tequila. Du fattas mig.

söndagkväll

Helgen tog slut alltför fort den här gången. Långhelg blev korthelg på grund av en lånad bil. Pojken lånade större modell för att få ner cykel till mig, med resultatet att istället för att åka hem imorgon så åkte han redan idag. Inte kul alls. Helgen blev så mycket kortare helt plötsligt och kommande veckan väldigt lång. Suck. Tomheten är total när han åkt kan jag ju meddela. Nackdelen med distans förhållanden skulle jag tro.

Fördelen med en bil modell större var och är att det är lättare att frakta grejer i den. Helt sant jag lovar ;). Jag passade på och göra en raid i min källare och ta fram alla dem där gömda sakerna i mina skåp för att lasta bilen och göra ett besök på återbruket. Det var liksom dags. Mattorna som Besten tuggade sönder kom dit de varit på väg i ett år nu. Likaså fotpallarna som Prinsessan pissade er. Den knallröda kaffebryggaren som gav upp en dag till exempel. Plus annat skit, som faktiskt behövdes kasseras, åkte all världens väg. Pojken blev förvånad över högen som jag samlade ihop. Att kasta saker kändes väldigt skönt kan jag ju meddela. Att få bort allt skit så det inte ligger och skräpar. Jag har läst att det är bra feng shui att göra så.

Så ännu en grej i mina "borde" lista har kunnat bockas av under helgen. Duktigt av mig. Sen vet jag ju att det blir en lass till av skit innan jag är klar med min "borde" lista. I lördags var jag och köpte en välbehövlig dokument förstörare, så det blir att strimla en massa papper så att dammet yr under veckan. Har en del på hög som bara väntar. Sen blir det ju det där med sortering och allat annat som hör till. Blir finfint till slut. Bättra på de goda energierna i mitt hem är ju aldrig fel.

Hmmm, ska kanske ta mig till andra sidan stan och hälsa på med en kasse med blommor och blomskott. Halva köksbordet ska byta adress märkte jag. Hoppas hon blir nöjd. En del är faktiskt sånt där som jag gärna behöll själv, men med mina nyinköp så finns det ingen plats märkte jag. Men de får ett bra hem vet jag ju sen innan. Annars hade jag ju inte tänkt på att ge henne en massa av det jag vet att hon tyckar om. Hoppas hon inte har nåt emot en och en annan ny kruka ;). En del var jag ju tvungen att omplantera på en gång. Får styra upp det där snarast. Har för mig att det lovades en filmkväll med mat och annat gott?*vinkvink*

Söndag. Saknar pojke. Tråk TV.

kallt och rått

Regnet har vräkt ner sen igår kväll. Ju längre natten blev desto kallare blev det och med regnet och kylan kom råheten också. Inte roligt alls, men väldigt effektivt när man är mitt i vargtimmen och behöver piggna till. Men just nu känns det som om lite solsken skulle sitta fint. Det är inte kul att sitta och vara småfrusen inomhus. Men hey, jag ska inte klaga. Natten är till ända och helgen kan börja! Nåja, ska väl hinna sova också innan jag kan säga det sista. Det första är ju helt sant, jag har avslutat nattens pass och funderar när jag kommer att somna idag då. Har hamnat i en av dem där förhatliga övertrött faserna. Egentligen är jag hur trött som helst, men jag vet att det där med sova kan jag glömma än på ett par timmar. Skumt hur det kan bli ibland.Sen underlättar det ju inte direkt att veta att pojken kommer senare idag. Saknar han som fan.

Jag har ju en del saker att göra innan john blund kommer att vinna över fysikens lagar, så det blir ju bra att jag hinner göra det innan sovandet så slipper jag ta det när jag är nyvaken. Snabbstädning kan ju vara bra så jag slipper skämmas över misären här hemma. Fattar fortfarande inte hur det kommer sig att det blir så jäkla stökigt när man inte ens är hemma. Eller jag kanske ska skriva att jag kanske borde spara på städenergin hem till mig istället? *ler*

Ska nog ta itu med saker innan jag ska hinna krama kudde en stund. Ha en trevlig helg, det kommer jag att ha.

080515

Ibland önskar jag att livet var lika enkelt som med blomskott.
Kapa av rötterna för att sätta ner dem någon annanstans.
Ett år har gått sen jag skrev om min längtan om att rycka upp mina bopålar och börja om någon annanstans.
Känns som om jag trampar på stället.
Känns som om jag håller på och drunknar i kvicksand.
Känns som om livet springer förbi mig.

Vad är meningen med detta?

onsdag den fjortonde maj

Dagen började med att jag vaknade alldeles för tidigt för att det ska vara bekvämt. Lyckades dock somna om för att vakna nån timme senare, men ändå långt före klockan skulle ringa. Typiskt, men det är väl så ibland. Väl medveten om att det är jobbnatt inatt. Den första på ett tag igen. Jag gillar verkligen min lediga vecka, även om man inte får kalla det för det. Schemat är som den är, och just nu passar den mig ypperligt. Får ju leka hemmafru efter monsterveckan.

Nåja, vad är en bal på slottet? Ni kanske fattar att jag inte har någon som helst lust med nattens pass? Känns bara drygt liksom. Vet ej vad det beror på, men kan ju hänga ihop med hur det säg ut veckan som jag jobbade sist? Ingen rolig vecka, men å andra sidan ska väl inte jobb vara roligt? Är det inte därför som det kallas för jobb? Eller är det kanske just roligt det det ska vara för att det ska anses givande och utvecklande? Men men... minuterna tickar på och bussen kommer snart att plocka upp mig för att ta mig någon annanstans.

Känns bara som att jag idag inte riktigt lyckas sätta upp den där mentala spärren som kommer att behövas för att man ska orka med allt skit. Orkar inte emd andras ångest just nu. Nerverna på utsidan av nån anledningen igen. Inte bra! Suck. Packa med sig mat och en god bok så blir det nog bra till slut det här med. Får väl trösta mig med att detta inte är för alltid.

gröna fingrar

Så har jag tagit itu med ett av dem där sakerna på min "borde" lista. Plantera om blommorna. Många kompostpåsar med skräp blev det ju. Min nya lila sekatör har fått arbeta idag.  Men nu ser det ut som om jag varit framme med gräsklipparen istället. En del är så nerklippta att det bara är stockar kvar. Men de är överlevare och snart har jag ingen insyn igen, plus att de kommer att vara tusen gånger vackrare än vad de varit det senaste året.

Jag kommer inte heller ifrån min enorma beundran över att mina växter faktiskt levt så länge som de gjort på ingenting. Nya skott är också tagna från mina överlevare. Resultatet blir att det kommer att växa upp helt nya superväxter som överlever det mesta. En del av skotten kommer jag att dela med mig av, för jag vet att det finns en och en annan där ute som gärna tar emot avkommor.

Men så är det ju det där att plantera om de nya jag införskaffade här för nån vecka sen. Nackdelen att det innebär inköp av nya krukor. Skumt att jag inte tänkte på det när jag var där ändå. Hmmm, skyller på åldern. Det får bli ett nytt besök på Plantagen under helgen helt enkelt. Kanske blir tillökning också, för så som det ser ut just nu så är det lite glest i mina fönster.

Sen var det resten av "borde" listan kvar. Suck.


det hör till

Tänkte nästan hoppa över skrivandet om detta, men kan liksom inte låta bli. Mest för att jag på detta sätt ska slippa fundera och irriteras över orden som får vara dagens rubrik. Jag har tänkt på dem där orden i tvä dar nu, och trodde att om jag pratade om det så skulle det försvinna in i periferin och i vimlet av allt annat jag funderar på nuförtiden. Jag hade fel i det där att tro att det skulle försvinna. De finns där mest hela tiden.

Igår hade jobbet planeringsdag. Innan mötet var jag förbi stationen och skulle ha en kaffe från Waynes med mig, när jag ser gårdagens tidningsrubrik. Givetvis köper jag med mig tidningen. Nyheten om att en behandlingsassistent blivit mördad kvällen innan gjorde att en massa annat dök upp till ytan igen. Jag hade med mig den och så visade jag den till de närvarande och vi pratade en del om det där. Det är då jag fick höra av vår samordnare att; Det hör till när man arbetar med den klientelen vi har. Ursäkta?! HÖR TILL??? Det kan jag fan inte hålla med om. För hur i helvete kan det "höra till"? Jag är väl medveten om att det kan hända, har hänt och risken är överhängande när man väljer att jobba med klientelen. Men inte fan hör det till i allafall. Kanske var det bara obetänksamhet från hennes sida, vilket jag hoppas, för annars blir det som om man jobbade med självmordsuppdrag. Jag anser inte att en kniv i magen hör till mitt jobb. Jag vet att risken för den finns varje gång jag jobbar. Än så länge har jag skonats från just det *famlarefterträ*. Men visst, inför varje pass man går på så får man ställa in sig mentalt på att det värsta kan hända. Svårare än så är det inte, men ack så psykiskt påfrestande. Ni kanske fattar varför man ibland bara är trött?

Jaha, nu vet ni vad jag jobbar med också. Skit samma.

tyda tecken?

Hemma igen. Ingen lust alls. Verkligen ingen lust att befinna mig här jag sitter just nu. Sen underlättar det kanske inte alls att resan hem tog sisådär en och en halv timme längre än tänkt. Orsaken ganska enkel; SJ ställt in tåget sista etappen till stan. Visst, fine, det hade vart en annan sak om de hade haft bussar väntandes på en när man klev av tåget, men nä. En timme fick vi stå och bli mer irriterade. Men hem kom vi till lut och jag tog första bästa taxi hem. Egentligen av ren bekvämlighet, men bussarna på stan hade redan åkt och nästa skulle åkt en halv timme senare. Jag kände bara att jag inte väntar på fler bussar idag.

Medan jag, och alla andra, fick stå och vänta hann jag gå igenom en tanke eller två. Största var den där om körkort. Hela den här veckan och helgen har liksom på nåt sätt visat tydligt med ett antal tecken att det är dags nu. Och den största och tydligaste var det där med inställt tåg. För hade jag haft kortet så hade jag ju haft bil och då hade jag varit hemma innan bytet som bidrog till en timmes väntan. Tydligare kan det väl inte bli? Egentligen är jag mest förvånad över att det faktiskt gått så smärtfritt hittills. Därför kan jag nu idag, ikväll, se det som ett tydligt tecken. Annars har det liksom bara varit små antydningar under veckan som varit. Saker som man kan avfärda som inbillning eller annat.

Söndag idag. Hemma igen. Utan pojke. En massa "borde" att ta itu med. Men inte ikväll. Det är ny vecka snart.


en bok är en bok är en bok

Under veckan har jag ju hunnit med annat än bara städa kan jag ju lägga in som en parentes. Pocketshoppen är hur bra som helst när det gäller det där, men samtidigt lite farlig för man hittar oftast en massa gott som råkar följa med mig hem. Oavsett om jag har råd eller inte. Böcker är min last. Går runt som nån jäkla bokjunkie som behöver sig en fix då och då. Nackdelen är den att det innebär att efter ett tag är det dags att införskaffa en ny bokhylla. Men det kunde ju ha vart värre liksom. Typ skor, även om jag inte säger nej till ett par schyssta såna heller. Eller annat som kostar en massa pengar. Pocketar är bra. Snabb fix för sexti spänn så har man sitt på det torra en eller två dar. De dyrare för en hundring räcker längre. För att inte prata om de engelska. *ler*

I måndags fick jag med mig Mig äger ingen av Linderborg, som jag mest slöläst mellan varven. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den egentligen. Bara det att jag hyllar ju inte den till skyarna som recensenterna gjort och gör. Efter att ha läst sista raden så stoppade jag undan den och kan bara konstatera att det är en bra skildring av ett liv. Hur tragiskt det kan vara. Hur ensamheten kan se ut. Och så vidare. Sen slog det mig rean under tiden som jag läste den, att den inte ens slog en sträng inom mig när hon beskriver pappans drickande. Men det är väl det att ingen alkoholist är den andre lik kanske? En grej med boken som fick mig att känna igen mig lite, det där med bristen av minnen. Att man minns fragment. Händelser. Tillfällen.

Läste någonstans att den satt Västerås på kartan och att just den boken bidragit till att turismen ökat i stan. Att det finns dem som åker runt och tittar på platser och adresser som nämns i boken med boken i hand som värsta viktiga kartan. Fattar inte riktigt det där, men å andra sidan så kanske man gör själv en sån där grej med en annan bok någon annanstans. Så jag ska väl inte se så allvarligt på det med att turista efter en bok. Kanske är det just det där att det är Västerås? En stad jag helst av allt skulle vilja lämna bakom mig om jag kunde.

Nåja, inte tänka på det idag. Idag ska jag njuta av klarblå himmel och nygrillat som pojkens föräldrar kommer att bjuda oss på. Ska bli nice som fan. Inte mycket som slår det där med nygrilalt ute på en solvarm altan och en kall öl i handen. Plötsligt verkar det som om klockan står still. Hmmm, får ta en kaffe till medan jag väntar.

leker hemmafru

Fredag idag med sommarvärme utanför fönstret och jag är städtagen. Som en dukig hemmafru så har jag småpulat och haft mig hela dan igår och idag fortsätter det i samma takt. Pojken tycker kanske inte direkt om det, men vad ska han säga? Inte mycket kan sätta emot mig när jag väl kommer igång. Nackdelen är att jag gör allt det där som jag "borde" gjort hemma redan för ett tag sen. Sen är det ju det att han vet att han själv är oduglig på att putsa fönster. Eller som han sa till svar när han fick veta vad jag hade planerat att göra idag; Du skaffar pluspoäng hos morsan. Det är ju inte därför jag gör det. Jag stör mig på smutsrandiga fönster helt enkelt, vilket innebär att det är bara att göra nåt åt det eller låtsas som om det regnar.

Jag har en liten paus i fejandet och kan nästan se framför mig hur Rockern sitter och flinar över att jag gör detta hos honom. Orsaken till min bild i huvet just nu är den är att hon kallar den här formen av städning för bygga bo. Så det skulle väl betyda att jag boar in mig. Kan inte låta bli att flina lite själv faktiskt. Vem vet vad framtiden har säga om den saken. Men det finns gränser för mitt fejande också. Som att pojken får ta en del själv också, typ badrummet. Nån måtta får det faktiskt vara i skitgörat. Kanske blir han inspirerad efter att ha sett hur rent resten av lägenheten är, och blir. Är ju inte klar som sagt. *ler*

Fredag idag och helgen står för dörren. Veckan har gått sådär fort igen så man undrar vart dagarna tagit vägen. Sen är det min trötthet som gör sitt också. Om inte annat så har pojken märkt av den. Somnar innan honom, vilket tillhör ovanligheterna. Det har ju varit så att jag legat och lyssnat på hans andningar och bara myst bredvid honom.  Men mycket av den där tröttheten hänger ihop med saker som jag inte kan yttra mig om här. Eller nja, kan och kan. Jag väljer att låta bli helt enkelt.

Just nu hoppas jag bara på att jag har energi att ta itu med samma saker hemma som jag har gjort här. Men det ska nog gå bra det där med. Ser lite fram emot att plantera om dem där växterna jag har. Eller hade när jag åkte hemifrån.

Sen undrar jag över hur många olika nyanser av grönt finns det?


mitt i veckan

Jag sitter uppe och leker hemmafru den här veckan. Det var ett tag sen som jag gjorde det så det känns lite ovant, men det är inte så svårt egentligen. Bara man kan roa sig själv medan pojken är på jobbet. Jag hoppade på tåget redan i måndags och flydde stan för en vecka. Kände att jag behövde det, även om jag egentligen har en massa "borde" som väntar på mig hemma. Sånadär som jag borde ha tagit itu med redan för ett tag sen. Men, efter helgen som var känns det bara att jag inte vill vara där nere längre. Jag har fått nog.

Jag är trött så ända in i själen. Trött. Helgens händelser på jobbet (men också det som sker när man inte är på plats) gör att jag är trött. Bara trött. Orkar liksom inte mer. Upplevelser som lägger sig som ärr över mitt inre. Händelser som bidrar till min brist på empati. Någonting som är en del av mig, och som alltid varit det på nåt sätt, börjar dö ut. Känslan är så påtaglig att jag skulle kunna ta på den just nu. Och det är inte en bra sak. Jag är bara glad att jag har möjligheten att fly stan ett tag.

Igår var jag och pojken till en större köpcentra här i krokarna och stackarn fick följa med mig i min jakt efter kläder. Även om jag under gångna veckan fått höra att jag har samma shoppingbeteende som killar. Går in i en butik, tar vad jag behöver, betalar och går ut. Inga krusiduller eller plockande och provande här inte. Jag hittade en hel del som fick följa med mig hem. Och som passade mig som handen i handsken kan jag också meddela. Kläder som jag behöver men också kläder som andra skulle bli förvånade över att jag har införskaffat och kommer att bära. Eller de kommer att bli förvånade kanske jag ska skriva? Ändå vet jag att det finns en och annan butik i stan som jag kommer att söka mig till för att kunna ersätta en del som borde ha slängts för länge sen. Så det har kommit en ny grej på min "borde" lista sen när jag kommer hem. Rensa ur garderoben.

Var även in till IKEA som fanns här och inhandlade lampor jag suktat efter i några veckor. Pojken tar dem ner till mig sen när han kommer nästa gång. Kanske jag hunnit med min "borde" lista innan han gör det så det blir en tur till återbruket också när man ändå har tillgång till bil. Under tiden som vi gick runt inne på IKEA satt jag och kände på soffan jag suktat efter i ett halvår nu, och är bra sugen på att nappa på erbjudandet de har just nu; Köp soffa nu och betala om 6 månader. Lockande. Ska suga på den karamellen under veckan och sen får vi se om jag tar en tur till IKEA när jag är i stan igen. För såååå jäkla dyr är den ju trots allt inte egentligen. Faktiskt.

Onsdag idag och jag är trött ända in i själen.


080503

Jag är en hemsk människa.
Känslokall för vissa saker.
Ska jag liksom bry mig också?

sköna maj

Tisdagnatten gick som det brukar göra på jobbet. Sitta och undra vad det är man håller på med. Mycket såna tankar är det numera. Jag vet ju att det är något som jag kan göra något åt, men det kostar pengar som sagt. Alla de där inläggen jag skrivit om hur det är att vara arbetssökande utan körkort. Och för att jag ska ta mig härifrån på nåt sätt så ligger lösningen i det där jäkla kortet. Nu är det ju så att det har kommit fram en lösning till det där problemet. Jepp, ni läste rätt. Så det är väl bara att ta tummen ur som det heter så fint. Sen har jag ju kommit så långt i mina tankar att jag numera står och spanar efter bilar som kör förbi när jag väntar på bussen för att komma underfund med vad det är för bil jag skulle ha sen när kortet väl är taget. Jag går i biltankar helt enkelt. Körkortet ska bara tas så är det klart.

I onsdagsmorse satt jag kvar på jobbet en timme efter att jag faktiskt kunde ha tagit mig hem och krama kudde, men jag väntade med det för att ta en shoppingsrunda först. Så det blev att jag var ner och hittade en hel del saker som följde med mig hem. Sen underlättar det avsevärt när personalen i butiken får en att känna sig välkommen. Tänk vad lite det är som behövs för att man får nöjda kunder. Och jeansen sitter som gjutna. Bara det är en sån sak som gör mig glad. Ska nog gå och köpa ett par likadana så jag har ett tag framöver. Men jag insåg också när jag kom hem att det kommer att krävas en shoppingsrunda till. En del saker till som kommer att behöva handlas in. Men det är svårt att hitta nåt när modet är som den är just nu. Suck. Nån som vill göra mig sällskap så det inte känns sådär motigt?

Fredag idag. Klämdag för de flesta, men inte för mig. Blir till att jobba hela långa helgen. Men det blir bra sen när jag blir "ledig" en vecka sen. Lite segt är det ju idag, för jag har haft pojken här i ett par dar. Han åkte hem tidigare idag, och hade det varit så att jag hade varit en vanlig dödlig med en vanlig dödligs arbetstider så hade jag suttit bredvid honom på väg upp. Samtidigt som just i kväll kommer det att blir lite drygt på jobbet för jag vet ju vad han gör. Det är spelning som skulle ha varit kul att gå på, men det är som det är. Han hade gärna haft med mig också, men mitt liv är som den är just nu. Bara jag får tummen ur så blir det bra med det där sen.