tacos

Det blev en riktigt trevlig kväll igår faktiskt. Hann ju med det där som var inplanerat, trots att jag vaknade sådär sent igår. Det där med väckaklockor verkar inte vara min grej ibland. Vaknade till liv runt tre igår eftermiddag. Ringde upp Rockern och hon nyss uppstigen hon med så det var ju ingen fara på taket så, men i allafall. Jag hade ställt väckarklockan, då ska jag väl höra den åtmistone tycker man ju. Nåja, kom till hennes sida av stan vid sextiden och hon mötte upp mig för att vi skulle inhandla en massa gotta.

Det blev vegetariska tacos med alla tillbehören och en massa annat gotta som inte ens blev öppnat eller uppätet. Det lämnade jag kvar hemma hos henne när jag åkte, men jag tvivlar på att hon klagar alltför högljutt över det. Man glömmer ju liksom bort hur mätt man faktiskt blir på tacosar med tillbehör. Det blev ju en massa prat och kaffe innan maten också och så blev det ju att vi såg på film också även om det mesta av den pratades bort. Hann ju med en hel del även om det inte var ens allt det där som skulle behöva yttras. Tiden rinner ju liksom iväg och sså helt plötsligt är det dags att ta sig hem. Får ses oftare helt enkelt. Blir ju så konstigt annars.

Så blev djuren jätteglada över att se mig igen. Hennes lilla stjärna (som för övrigt inte är så liten längre) är ju den som är mest på. Hundar brukar vara det. Hon dansade och gjorde en massa läten för mig under nästan hela kvällen. Nog för att det är trevligt att se henne också, men det där med att bli slickad över hela kroppen med hennes tremeters tunga har aldrig varit min grej. Hon tycker säkert att jag är jättetråkig som tycker så, men det får hon faktiskt acceptera. Blev ju lite gos i soffan i allafall. Lilltjejen var glad över att jag kom på besök i allafall. Pratade en del, även om det var lite försiktigt med det eftersom hon skulle ju ha koll på den nya familjemedlemen också. Den nya var lite anonym i början och var sen mest som om jag alltis brukar vara och hälsa på. Inget märkligt alls med en ny människa sådär. Och vilka tassar sen. Hehe. Den som har varit mest försiktig med känsloyttringar är ju Tjockman. Men tydligen hade väl han saknat mig också eftersom mina skor fick sig en mysomgång innan han sökte upp mig. Han är ju lite fin av sig, men hur go som helst.

Det är liskom kvällar som igår som jag faktiskt saknar mina djur sådär jättemycket. Det närmar sig ju ett och ett halvt år som jag är utan det ena och det andra. Kvällar som den igår får mig att fundera över att ha katt igen. Nog har jag funderat på det hur många gånger som helst, men så kommer det där längtan som ett brev på posten liksom. Att sakna närheten av djur. Myset man faktiskt har tillsammans med dem. Men jag evt ju också att om det är meningen att jag ska ha djur igen så kommer dem till mig. Ganska enkelt faktiskt. Så vi får se vad framtiden har att utvisa.

Nästa gång som jag åker över på besök så får jag ta med mig Pojken. Hon är ju lite nyfiken på hur han är. Inte så konstigt kanske, så som han ställt till det i min vardag. Hjärna också visserligen. Så jag får väl styra upp det där när han väl är nere igen. Nu blev det ju inte så i helgen. Blir säkert bra det där.

Tack för en trevlig kväll i allafall. Måste göra om det. snart igen. Eller i allafall inte låta det gå så långt mellan mötena.


sovfredag

Jahaja. Fredagnatten ha precis börjat och jag avslutade precis det sista av min frukostkaffe. Nu låter det inte så allvarligt som är, enligt mig då. Var ju uppe till strax efter ett innan jag kröp ner mellan lakanen och kramade kudde. Hade ärende till banken innan det var dags att vända världen ryggen för en stund. Råkade visst somna ordentligt och vaknade till liv vid åttasnåret. Pojken ringde och väckte mig efter att ha kommit hem från jobbet och ville höra min vackra stämma innan han skulle iväg till gemensamma bekanta. Nu tvivlar jag ju att min röst är sådär ljuvlig när jag kraxar god morgon klockan åtta på kvällen, men det är min verklighet. Vår verklighet. Han menade på att om han vart på plats så skulle han djävlats lite med mig (vilket jag inte tvivlar ett ögonblick på). Det blir en ledig helg i stan utan Pojken.

Gårdagen var en av dem där dagarna där jag inte visste om jag egentligen hade nå lust med alls. Till en del ja, men annars så nej. Det är som det är. Pratade bort en halvtimme eller nåt med Rockern på väg till jobbet och bestämde oss för att ses under helgen. Göra sådär som vi brukade göra förr. Först ska det handlas en massa gotta inklusive mat och sen får det bli som det blir. Skillnaden blir ju visserligen att det blir minus en hund men Besten får symboliseras av hennes familjemedlem istället. Kanske inte riktigt samma sak kanske, men ändå. Ska bli hur kul som helst. Det var ett tag sen vi gjorde så.

Fredagnatten har knappt börjat som sagt men jag är trött som en gnu (är dem så trötta av sig egentligen?). Vaknade väl aldrig till liv skulle jag tro. Ligger väl på minus när det gäller sömnkontot igen. Blir väl inte så sent inatt misstänker jag. Kan ju inte sova bort morgondagen heller. Sen är det ju höstmarknad också tydligen. Kanske hinner dit i år? Har liksom inte vart på den (eller vårmarknaden) de senaste tre fyra åren. Jobbet har liksom alltid kommit emellan. Tvivlar visserligen på att det kommit nåt nytt under den tiden, men det känns som om jag missat en tradition bara. Kanske släpar jag mig dit under söndagen. Man vet ju aldrig vad man hittar på.

*gäsp*

inga mellanlägen

Ibland är det bara sådär. Inga mellanlägen. Svart eller vitt. Ljus och mörker. Allt eller inget.

Ännu en av dem där dagarna man faktiskt undrar vad i helvete man håller på med. Sådär på konstigt vis. En del är hur bra som helst och sen vänder man sig om och allt bara är kaos och mörker. Balans är någonting icke existerande i mitt liv just nu. Som om kaoset behöver finnas för att jag inte ska känna att det är okej.

För ibland undrar jag om det faktiskt är så att jag själv omedvetet ser till att ha lite kaos i mitt liv av den enda anledningen att jag inte vet hur jag skulle hantera tillvaron annars? Ibland så undrar jag om jag på nån omedveten plan ser till att det finns en del i mitt liv som ställer till det i skallen på mig. Av den enda anledningen att det skulle ju innebära normaltillstånd. Ni vet det där som jag inte känner till mer än till namnet.

Frågan är ju då; varför är jag då så jäkla självdestruktiv? Alltså, om jag omedvetet väljer att ha kaos i mitt liv, borde det inte vara nåt hanterbart? Nåt ganska litet? Enkelt? Men nä. Jag väljer de stora sakerna. Hinder som jag varken kommer förbi, runt eller över, utan måste se till att ta mig igenom det helt enkelt. (Bara en parentes: Är det inte en barnvisa som går så?)

Nackdelen är ju att det finns lösningar. Ganska enkla faktiskt. Problemet är ju då; skulle jag kunna hantera normalitet? Skulle jag kunna existera i ljuset? Skulle jag ens veta hur jag skulle hantera tillvaron om jag hade balans? Fel ord det där med balans kanske, men hittar tyvärr inge annat ord för det.

Idag finns det inga mellanlägen.


en sån där dag

Det är en av dem där dagarna som man bara önskar kunde försvinna redan innan man gått upp. En av dem där dagarna man bara kan snooza bort och hoppas på en bättre dag imorgon. Nu kan jag ju inte göra så. Blir inge bra om jag skulle vända världen ryggen just idag. Har bara en sån lust att be hela världen att dra åt helvete just nu. Ingen bra start på dagen helt enkelt. Blir ju inte bättre sen heller. Ett par timmar till nattpasset ska börja.

La mig som planerat imorse. Somnade som en stock och drog säkert en och en annan sån också. Så vaknar jag och det känns som om jag var klar med det. Klockan var inte ens tio! Fan. Försökte somna om, vilket jag misslyckades radikalt med. Men jag vägrade gå upp. Hade det varit en vanlig dag så hade jag ju gjort det. Men idag är inte en vanlig dag. Jag låg kvar helt enkelt. Blev en massa svordomar och snurrningar i sängen, men jag vägrade stiga upp helt enkelt. För kan jag inte sova så kan jag ju ändå vila eller hur? Hur ska jag annars orka med natten? Slumrade väl in där nån minut eftersom väckarklockan faktiskt väckte mig till liv. Nu känns det ju inte som om det blev många minuter sömn till, men jag överlever nog natten skulle jag tro. Får sova av mig sovskulden sen.

När jag väl kom upp så såg jag att Pojken försökt ringa mig ett par gånger redan. Eller ja, jag visste ju redan innan att telefonen ringt eftersom jag hörde den surra bredvid sängen. Efter en dusch blev det att prata med honom lite också. En sån där dag igen där vi inte hinner prata typ nå alls. Att han ringer från jobbet är en nödlösning dagar som denna. Man får vara glad för det lilla. Saknar honom bara.

På hallgolvet låg det vykort fran farsan. Han har tydligen varit på äventyr. Eller inte alls så. Utan han har varit norrut helt enkelt. En grej som han gör till hösten. Åker upp och hälsar på uppe i norr. Så nu har ni en uppdatering på hans mående också. Tänkte på det där med familjen en hel del efter hälsningen och kom på att han fyller år om en månad. Dags att ta sig dit igen då. Får planera in det på nåt sätt. Rockern förstår det där. Läste hennes inlägg idag och förstår henne fullt ut. Det är skönt att ha i allafall en som förstår problemet. Tyvärr har jag inge råd att ge henne mer än att man kan faktiskt tacka nej till en sådan inbjudan. Svårt men en möjlighet. (Vi pratar om det där sen va?)

Kvart över fem. Dricker mitt morgonkaffe och hoppas på att den här känslan ger med sig. Att allt blir bara solsken och glada miner. Men jag vet att det blir inte så. De ringde från jobbet nyss. Bad mig köpa med mig cigg till en av killarna. Ehhh???  Vad fan?? Jaha? Hmmm... Tydligen nåt som blivit lovat av en kollega. Inte okej!!! Man kan ju bli irriterad för mindre. Sen underlättar det ju inte att an hör hur onyktert det var i bakgrunden. Suck.

Nä. Ingen lust alls. En sån där dag helt enkelt. Tur att jag kommer att jobba med en av dem där braiga kollegorna inatt. Alltid en tröst.

onsdagmorgon snart

Natten har varit lång. Mest väntan på att tiden ska gå så jag kan krypa ner i sängen. Det är det som är drygast med att vända på dygnet såhär. Att vänta ut tiden. Nog för att jag har haft TV:n som sällskap inatt igen, men det är ju kilsom inte samma sak. Enda skillnaden mellan att vara hemma och jobba är att det springer folk i korridoren istället. Och det där med att hemma läser jag inte. Orsak? Vet ej. Gör det liksom inte. Sitter mest och glor. Väntar på bättre tider kanske? Vet ej. Drömmer om annat. Önskar mig annat. Men det verkar inte hända.

Blev väckt av Mamman idag. Pratade lite om att hon skulle komma förbi och så vidare. Blev som sist. Inge besök idag heller. Blev ju inte direkt jätteförvånad, men ändå. Pratade en stund på telefon på kvällen istället. Hon har börjat plugga nu så hon har en massa frågor och vill bolla saker med en. Jag kan förstå det... även om jag inte direkt läste hennes ämne. Lite kan jag ju, mest av eget intresse så det där med att prata med mig om vissa saker kommer ju att ta slut snart det med. Tiden får utvisa det hela.

Pratade med X:et också lite sådär. Om en av drömmarna som jag skrev om tidigare. Och han berättade om saker som händer i hans liv numera. Det var ett tag sen som vi pratades vid eller sågs. En del av er som läser om mitt liv här undrar säkert varför jag faktiskt gör det. Saken är väldigt enkel oavsett vad som hänt så är det ändå han som känner mig bäst till en del. Saker som bara han och jag hade och som jag aldrig kommer att få med nån annan. Tiden som vi var tillsammans gör det och det där om hur det var då. Idag är jag en annan människa än då. Han med. Men när det gäller vissa saker så är det bara han som vet om. Historien kan vi inte göra nåt åt. Det behöver ju inte påverka våra liv idag. Jag är lycklig med min Pojke och han lever med sin lilla familj. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. Livet går faktiskt vidare.

Snart morgon igen. Funderar en massa igen. Pratade med Pojken en stund också i vanlig ordning efter att han kom hem från jobbet. Pratade om en massa saker. Berättade om dagen och samtalen. Har liksom inget att dölja för han. Så blev det lite prat om helgen också. Korthelg väntar då han jobbar kväll denna vecka. Vi får se hur det blir. Jag vill ju, men förstår han också om han ska komma hit och åka snart igen. En del fattar vad jag menar med det där, alla gör det kanske inte. Spelar ingen roll. Huvudsaken att jag fattar. Det är inte frågan om vilja utan nåt annat.

Nä, dags att hoppa i säng. Ska bli skönt som fan. Natten är slut nu.

tisdagmorgon

Vändandet på dygn är på gång igen. Har sällskap av spökerier på TV under vardags nätterna. Tänker på en massa saker och kommer liksom ingen vart i dem heller. Eller joo, jag gör ju det. Det är det som är problemet.

Pojken åkte hem i söndags och jag saknar han redan. Det brukar vara så. Han var nere hela förra veckan och som jag skrev senast så tog vi vara på tiden och bara var under hans sista semestervecka. Blev en hel del diskussioner, sånadär jobbiga saker som kommer upp i ett förhållande emellanåt. Men det var bra att vi, eller jag, pratade om saker och det där med att han faktiskt vill veta och förstå. Sen ger han sig inte heller! Bra som fan! Jag kan inte "gömma" mig bakom "ingenting" när han är i närheten. För oftast är det ju en massa som finns under det där med "ingenting". Sen att jag inte låter rädslan styra. Mycket info helt plötsligt... hmmm... byter ämne.

Drömmer skumt som fan, så om jag inte visste bättre skulle jag tro att det var fullmåne. Men det är det ju inte. I några nättern nu har jag en massa konstiga meddelanden i mina drömmar. För det är ju det dom är, eller hur?
Tre av dem senaste är följande:
* Som att jag fått besked om dödsfall som kommer inom ett år. Drömmer ju sanndrömmar emellanåt så det där skulle inte alls förvåna mig om det blir så. För de har en tendens att slå in inom ett år efter att jag drömt det. Den som lever får se helt enkelt. Facit kommer jag att ha senast om ett år.
* Den andre handlade om att jag levde med vampyrer och hade en granne som hade tre gargoyles. Den kan tydas hur som helst, speciellt med allt det andra omkring. Jättenormalt eller hur?
* Gårdagens var om jobbet. Om otrevliga saker som kan hända på jobbet. Behöver inte direkt ens försöka analysera det där. Vet bara att det inte är bra att drömma om skitsaker på jobbet när man är ledig. Ska fan fråga chefen om jag kan få övertidstimmar när det händer? Vet ju att det aldrig skulle gå, men i allafall. Drygt som fan är det. Inte direkt första gången. Lär ju inte bli den sista heller.

Nä, ska nog krypa ner i sängen och krama kudde nu. Kolla klart på spökerier. Sen får vi se om jag kanske får en drömlös dag... natt.

meh?

Vad tiden går fort. Mitt i veckan helt plötsligt. Jag som fortfarande tycker att jag just klev av mitt pass i måndags morse. Hur gör tiden såhär? Bara svischar förbi sådär utan att man lägger märke till det. Hmmm... jag har visserligen varit väldigt trött och inte gjort alltfför många knop här hemma. Har liksom suttit och myst i soffan med Pojken som kom och väckte mig i måndags. Han har sin sista semestervecka nu så det passar ju väldigt bra att jag också är "ledig" då. Sen blir det ju andra rutiner igen.

Snart har augusti regnat bort och vi kommer att gå in i september. Funderar både på det ena och det andra. Mest det andra men kommer inte fram till nåt vettigt. Mest bara att jag borde göra en massa saker. Att jag borde ta itu med en del saker så det händer nåt snart. Men energin är som bortblåst Ingen motivation heller. Och all min kreativitet sitter på en annan planet. Sen har vi ju det där med måste. Den är inte särskilt rolig att ha hängandes över axeln. Jag hatar måsten. Jag hatar dem verkligen. Jag vet ju att det är bara en fråga om inställning, men än så länge är det ett måste och då vill jag verkligen inte göra det. All energi går ut på att bekämpa det istället för att försöka ändra inställning. Göra det till nåt som jag vill. Men men. Det är som det är. Bara drygt just nu.

Onsdag idag. Vänt på dygnet igen. Det går snabbt som sagt när jag är med Pojken. Jag klagar inte alls, även om han ligger och sover just nu. Han ska väl upp han med snart, vi ska göra stan idag. Får se hur det slutar. En och en annan skiva lär han väl få med sig hem skulle jag tro. Och jag? Vette fan. Ska väl spana in vad hösten har att erbjuda i modeväg.

Ha en bra dag.

snart måndagmorgon

Snart, väldigt snart, kommer jag att kliva av mitt pass för den här helgen och ta mig hemåt. Snart är det måndagmorgon och jag kommer att ha min lediga vecka helt fri framför mig. Det faktum att det faktiskt ser ut så gör att söndagnatten går så mycket enklare. Vakna nätter är ju liksom inte roligt längre. Visserligen får jag ju en massa läst och så, men sen då? That´s it.

Jag har insett följande sak; Jag är inte trött på klientelen utan jobbet. Jag skulle gärna byta till heltid dagtid på en annan plats. En annan ort. Sen att jag gärna återgår till det jag började med innan det blev som det blev. Nåja, kanske kommer det att bli så, vem vet? Vet bara att det msåte ske en förändring någonstans. Eller bara jag som är motvallskärring i den här frågan? Ibland undrar jag vad jag gjort för fel för att ödet ska testa mig såhär. För jag kommer ju inte med orimliga önskemål. Arbete att trivas, utvecklas och må bra på. Ska det vara så jäkla svårt?

Bror ansåg att det var dags för mig att ta mig från stan. Han gjorde det ju nyss. Han som knappt hann landa här innan han tog och flyttade igen. Jag talade om för honom att jag har vart på väg de senaste året och mer därtill, men inte utan jobb och inte vart som helst. Lite kräsen måste man ju få vara? Speciellt ifråga om det där. Vet ju hur det kan bli när man inte trivs. Vad ens jobb gör med en när varje cell i ens kropp vill någon annanstans. Suck.

Det är gryning snart. Huset är väldigt tyst. Finns ju en orsak till det. Lugnet före stormen. Jag är glad att jag inte kommer att jobba imorgon.... eller veckan. Ska njuta av ledigheten. Pojkens sista semestervecka också så vi får väl passa på och ta vara på tiden på bästa sätt. Han kommer ju ner senare idag. Jag ska bara hinna sova först.

Nä, ska ta och återgå till min King bok som ligger och väntar i soffan. Sov gott.

sjuttonde augusti

God morgon på er. Ja, min morgon. För den riktiga är långt borta och dagen försvann den med. Det är som det brukar med andra ord.

Inatt hade jag nattgäster. Bror och Tvåmetersmannen fick låna sovplats medan jag satt på jobbet. Funkar ju det med. Att Bror har nyckel underlättar ju sånt där. Båda på besök från storstan och jag sparkade upp dem strax innan halv tio när jag kom hem och bjöd dem på frukost. Pratade en stund också innan jag kastade ut dem för att sen krypa till kojs. De fattade det där fult ut. Får väl ses en annan gång. När jag vistas bland de vanliga dödliga istället för den universum som tilldelats mig för tillfället. Ni vet den där med vanliga jobbtider och kunna träffa folk?

Pratade med en av de nya vikarierna i fredags om nackdelen med att arbeta med det man gör. Nackdelen är den att när man arbetar så intensivt med klientelen som jag och andra gör så vet man inte till slut hur man umgås med vanliga människor. En form av en bieffekt om ni nu skulle vilja kalla det. För har man, liksom jag, bara träffat aktiva missbrukare (i alla dess former) ett tag så blir det lätt så. Han höll med mig om det där. För den risken finns ju också. Att man glömmer bort hur det är att vara med vanliga så kallade normala människor, svenssons om ni vill kalla det för det.

Tänkte på det där efter att ha hört en tjej bakom mig berätta om en incident som hände för ett tag sen. Vi hade passerat en av dem jag arbetar med på stan och tjejen bakom berättar för sin kompis att just han hade varit väldigt aggressiv och gapat och skrikit i en fastighet som hon vistades i just den kvällen. Hur de hade ringt polisen och så vidare. Jag blev inte förvånad direkt, men det hon sa sen förvånade mig en del. Att hon aldrig hade varit så rädd som hon var den kvällen. Jag var tvungen att le. Fär just han är ganska harmlös i jämförelse med andra, trots hans utåtagerande beteende. Därefter kom den andra tanken. Den där om det är fel på mig som sitter och flinar åt sånt? Om hur andra blir rädda för just klientelen som jag arbetar med, hur är jag då funtad? Jag menar bara att det måste fan vara fel på mig som arbetar med det jag gör? Nåja, ska väl inte älta i det där idag. Annars orkar jag inte med att ta mig till jobbet snart. Men ibland undrar jag om de flesta, som klientelen kallar för svenssons, har växt och lever i skyddad verkstad?

En trist nyhet fick jag imorse i allafall. Lilla J har börjat med heroin igen. Fan. Fan. FAN! Han som hade kommit så långt. Tydligen är det värre än någonsin. Är det så är det verkligen illa. Jag vet ju hur han var innan han fick tvångsvård. Inte kul att få höra sånt. Fem år som bortblåst. Ska klargöra att Lilla J kände jag privat. Annars hade jag låtit detta vara osagt. Bara så ni vet.

Nä, mera kaffe till folket. Småstressad idag. Snoozeknappen är inte alls en bra uppfinning! Hmpf, jooo, jag vet. Det är den. Hur bra som helst vissa andra dagar, men inte idag.För många tryckningar är aldrig bra... på båda klockorna. Tröttmössan sitter på fortfarande, trots att jag nyss klev ut ur duschen. Blir säkert bra det här. Eller inte. Jag är mest glad över att det är dagen innan pension. Så alkoholintaget är minimalt just nu. Det finns inge tjack stan heller just nu. Kommer att vara lungt på jobbet inatt med med andra ord. Men man vet ju aldrig.

080816

Natten väntar.
Pojken är på fest som jag också var bjuden på.
Alltid på min jobbhelg.
Varför känns det så bekant?
Blöö.


står och trampar

Så illa kan det vara ibland.

Har varit hemma ett par dar nu. Kramade kudde första dagen efter passen i början av veckan, gick ju hur bra som helst tills jag vaknade på kvällskvisten sådär. Att vakna med känslan av att inte vilja göra någonting är aldrig kul. Att vakna med känslan av att man bara vill ha ihjäl hela världen är aldrig en bra känsla. Den gick visserligen över efter ett tag, men det gick inte att skriva om det. Gick inte alls. Försökte ju! Flera gånger. Var ju vaken hela natten. Suck.

Gårdagen gick sådär som dagen innan. Sov bort den med. Samma sak idag. Kommer att bli likadant imorgon och resten av helgen. Och jag har skrivkramp. Orden finns inom mig men de vill inte komma ut på "papper". Samma sak med det där som kallas för att vara social. Jag som brukar vara glad i social umgänge hade ingen lust att prata med nån i telefon heller. Knappt ens med Pojken. Och det är verkligen illa. Tro mig.

Tror att den här känslan beror på en sak. En enda sak som är orsaken till allt det här. Okej, nu hårddrar jag lite, men grunden finns väl där? Att veta att jag inte kommer någonstans. Att veta att jag står och trampar igen. Stampar är väl mer beskrivande än trampar. Känner mig mer som en elefant i glashus som försöker att ta sig fri men inte kan. Förstör så mycket omkring mig att jag inte vet om jag kan laga det som gått i kras. Jag vet exakt vart den här känslan kommer att leda mig om jag inte hejdar den i tid. Jag vet exakt, men vet inte ens om jag vill hejda den i tid. Det är som att se en bilolycka som man inet kan göra nåt åt. Den kommer och smällen som följer kommer att vara enorm.

Mycket uppgivenhet just nu. Orkar liksom inte. Men det är ju som det har varit. Att vilja ha ett liv men ser den bara passera förbi. Sitter i livets väntrum igen och alla andra har gått på semester.

Så illa kan det verkligen vara ibland.

regn

Himlen har öppnat sig igen och det bara öser ner. Gör egentligen inte så mycket då jag nu ändå sitter uppe och lyssnar till människors snarkande och småtassande i korridoren. Tankarna går runt som vanligt. Fått veta att vikariatet blir förlängt. Lika bra att fortsätta i samma spår som det senaste halvåret. Varför inte liksom? Sak samma. Blir ju inte sämre än vad det redan vart och på det här sättet vet jag ju att jag får lön i slutet av månaden ett par månader till också. Alltid nåt positivt eller hur?

Har mest lust att krypa ner i min egen säng där hemma och dra täcket långt över huvudet igen. Krama kudde i brist på annat nu när Pojken är hemma hos sig igen. Vardagens fula tryne har den sidan av sig. Att göra oss till långdistansare igen. Min monstervecka är snart halvvägs, men så har jag ju hela långa helgen framför mig också. Plus em där timmarna innan jag kan kliva av nattens pass och ta mig hemåt igen. Ingen kul att vara hemma heller. Van vid att ha Pojken där eller jag uppe hos han. Vad snabbt det går med att vänja sig vid saker. Värre är det ju att vänja sig av med saker. Skumt det där.

Näää, kanske ska ta och fortsätta med det jag är anställd för. Trött är jag, viket aldrig är bra redan såhär tidigt på natten. Bara att göra nåt för att få bort John Blund från mina axlar. Och det enda jag kan tänka på är min säng där hemma. Suck.


idioti!

Det är vad det är.
Det är vad jag håller på med.
Ägnar mig åt idioti.
Helt dum i huvet.
Totalt jävla pantad.
Varför är jag så jäkla självdestruktiv?
Blöö!

Så dumt!

Jag är så glad över att jag aldrig började knarka. Möjligheterna fanns ju. Kontakterna fanns ju. Gör det säkert nu med om det skulle vara så, men nej, inget för mig helt enkelt. Jag är bara så väldigt glad över att jag faktiskt aldrig fastnade för skiten. Det hade ju vart så enkelt egentligen. Det kunde lika gärna ha varit jag.

Igår började jag läsa Mia Törnbloms Så dumt! och slog igen sista sidan för typ en kvart sen. Jag vet att valet av bok kanske inte är den bästa ifråga om att komma bort i tankarna en stund. Men den är lättläst. Tung i sig. Rak. Och hon förklarar det där med tolv steg så jäkla bra. I lekmannatermer om man kan säga så. Hur det där med andlighet och gud funkar eller inte. Ehh, ja, svårt för en utomstående att förstå tror jag faktiskt. Men hon gör det väldigt bra.

Jag blev lite förvånad över att hon var tolv stegare. Nog för att jag visste efter att ha läst om henne att hon numera är ren, så gjorde jag aldrig den kopplingen. Att jag missat det. Bra gjort av henne.

Under helgen fick jag frågan av en boende om jag någonsin missbrukat. Jag svarade sanningsenligt att det hade jag inte. Den boendes spontana motfråga var rak och utan förbehåll; Vad gör du då här? För det är ju så att det är en del med eget missbruk bakom sig som arbetar själva inom missbruksvården, men jag är inte en av dem. Frågan som kom efter var; Är du medberoende? Svar ja. Jag hymlar inte om det. Det finns ingen anledning, men inget jag berättar bara sådär rakt av. Frågar de så svarar jag helt enkelt. Responsen på mitt svar var ärlig; Jag undrar fan inte om inte det är värre. Vad säger man till det?

Så dumt! är en bok jag rekomenderar er att läsa. Lättläst och hon förklarar enkelt vad det hela går ut på. Hennes historia är tung. Hennes ord kan till en del vara svårsmält, men jag gillar ärligheten. Beundrar hennes styrka. Jag vet ju att det är så det ser ut hos många kvinnliga narkomaner, även en del alkoholister. Jag hör berättelserna. Jag ser blåmärkena. Jag har sett ärren. Min vardag. Inte självupplevt, men jag arbetar bland spillrorna efter liv i misären. Kollegorna har upprättat en lista om vem som står på tur att läsa den efter att jag är klar. Bra tycker jag.

Jag är jäkla glad över att jag aldrig började knarka. För det kunde lika gärna ha varit jag. Och det hade ju bara varit så dumt!

dönnersdag

Jaaa, det har slagit slint i skallen på mig. Men det ÄR torsdag idag. Faktiskt. Arbete på schemat som väntar. Ännu en vaken natt framför mig med andra ord. Suck.

Jag somnade ifrån regnet i morse efter att ha pratat med Pojken en stund. Han behövde prata av sig efter att ha vart och umgåtts med vänner. Det har liksom kommit fram en sak som fick honom väldigt upprörd. En av hans vänners ex har tydligen pissat i det blå skåpet och besvikelsen eller snarare föraktet är total. Jag förstår honom fullt ut. Vad det handlar om kommer jag inte att avhandla här.

Ett pass till så är det helg sen. Och med det kommer Pojken ner. Ska väl göra mig iordning så jag kommer iväg. Får se om jag får jobba för två eller om vikarien faktiskt har skinn på näsan. Man vet ju aldrig. Facit har jag imorgon.

Dags att ta på sig professionella rollen igen. Ha det.


på arbetet igen

Arbetar enligt schemat igen. Lugnt och tyst för tillfället. Ingen TV inatt tydligen (signalfel som vanligt). Internet funkar dock. Irritationen från igår har lagt sig, om än motvilligt. mest uttråkad hela tiden just nu.

Pojken var förbi i stan en snabb sväng med barndomsvännen sin. Barndomsvännens bror bor här så. Synd bara att Pojken inte stannade kvar. Saknar han som fan igen. Skumt att sova ensam efter att jag vant mig vid att ha han bredvid mig varje natt under en månads tid.

Sms om att vara bjuden på fest som jag var tvungen att tacka nej till. Arbetar den helgen. varför känns det som om jag vart med om det förut? Dejavú liksom. Mitt liv suger just nu.

Nä, arbeta lite kanske. Ta upp den där boken som ligger och väntar. Kaffet med för den delen.


huvudvärk

Åhh, så drygt det är att gå och vakna av att man har huvudvärk. Jag hade ju det när jag gick och la mig i morse. Det är ju inte direkt så att det är åska i luften, för jag vet ju skillnaden mellan huvudvärk och åskhuvudvärk. Sen vet jag att det inte är kaffehuvudvärk heller, vet ju hur den är också. Jag hade ju fattat om huvudvärken kommit av att jag hade sovit för länge, men det har jag ju inte heller, eftersom jag hade den redan innan jag la mig. Suck.

Nog om huvudvärken. Hur intressant är det på en skala liksom? Noll, skulle jag tro. Börjar känna mig gammal helt plötsligt. Som om jag skulle bara sitta och skriva om krämpor och diverse andra mindre trevliga saker. Snart börjar jag väl skriva ner om konsistensen och färgnyanser på hostslemmet eller annat mindre trevligt. Nåå, sånt ska väl inte dyka upp.. än... på ett tag. Finns ju trevligare saker att skriva om.

Hmmm, nyvaken och småirriterad idag märker jag. Jag skyller på huvudvärken, för vad skulle det annars vara? Men det är liksom aldrig kul att vakna av att man är småirriterad. Hela dan blir ju bara jobbig. Har inte lust med någonting över huvudtaget. Allt bara sjönk liksom. Bryr mig liksom inte alls idag. Sak samma liksom. Igår var väl lite så också emellanåt. Fick ju visserligen saker gjorda, typ dammsugning och bytte mattor, men annars gick jag inte många knop här hemma. Lufsade runt some en annan slemhög som hasade sig mellan rummen på nåt sätt. Sen blev det ju så att Mamman uteblev. Inget nytt under solen heller egentligen. Inte första gången och lär ju inte vara den sista heller misstänker jag. (Läser du detta så fattar du vad jag menar eller hur???). Nåja... fick ju städat i allafall. Alltid nåt.

Idag blir det mest att hasa sig runt över trösklarna mellan rummen. Projekt vända på dygnet är inne på sin andra dag, går ju inte sååå bra kan jag ju meddela. Lägger mig vid sex och så uppe sex sju timmar senare. Kanske räcker sömnen egentligen. Men jag känner mig mest trött just nu. Trött med huvudvärk. Ingen bra kombination. Nog därför som jag känner mig mest irriterad över saker. Småsaker mest. Saker som bara ligger och vill att jag ska ta tag i det. Men idag har jag bara ingen lust. Ingen lust alls. Och hade det inte vart för huvudvärken så skulle jag nog lägga mig under täcket och krama kudde igen.

Eftermiddag. Min morgon.

kvavt

Vardagens fula tryne har verkligen visat sig på sin värsta sida de senaste dagarna. Oavsett hur jag vänder och vrider på det så ser jag ingenting positivt med den. Den försöker inte ens vara rolig, och skulle den ens försöka så skrattar jag inte.

Helgen gick ju i jobbets tecken. Dygnspass som tog slut till slut. Tanken var ju att stanna kvar på den sidan av stan och sitta hos Rockern en stund. Blev ej så. Tröttmössor båda två. Åkte hem och åt innan jag kramade kudden en sväng. Insåg också att det är dags att vända på dygnet igen. Det där som jag annars är så bra på, men som blir helt konstig när jag är med Pojken. Man kan väl se det som att jag får en normal dygnsrytm när jag är där eller han här. Problemet är ju att jag jobbar inte normala tider. Jaja, hinner väl med det också tills på onsdag kanske? Satt ju uppe till sex i morse utan att ställa klockan på väckning. Vaknade strax efter tolv. Utvilad tydligen också. Här skulle det ju vändas på dygnet, men tydligen hade jag fel. Drygt. Hoppas bara att det inte blir så de närmsta dygnen, för det kan ju bli lite jobbigt att försöka sig på att jobba då.

Nåja. Blev att jag och Rockern pratade bort en timme på telefon istället. Hon satt och tittade på blixtrarna och jag lyssnade till mullret. Men den kom ju inte på riktigt den här gången heller. Det skulle verkligen behövas en urladdning för att det äckligt kvava kvalmiga luften blev sådär svalt som man vill ha det. Jag verkar inte få som jag vill oavsett vad det är tydligen. Men jag tröstar mig med att det kommer det också. Snart. Hösten är ju på väg. La märke till det igår, fick det bekräftat idag; Svalorna har gett sig av mot varmare breddgrader. Det blir väldigt tyst utanför fönstret utan deras drillande.
Näää, man kanske skulle vara lite produktiv också. Inte bara sitta här och fundera. Har ju en del att fixa med här hemma. Har ju inte direkt vart hemmahemma på ett tag, typ på trefyra veckor. Blir en del att göra då. Ska inviga nya snabeldraken idag är det tänkt. Helst ska jag väl hinna ta en vända innan Mamman kommer med sin lilla på ett år. Hon har börjat krypa så det är väl bra om det är någorlunda dammfritt.

Men först mera kaffe.

härligt med regn

Äntligen verkar sommarhettan ge med sig. Äntligen lite välbehövlig svalka. Slipper svettas sådär hemskt mycket.

Vardagen kom som en käftsmäll. Ingen rolig sådan. Sitter på jobbet igen. Extra pass på grund av vikariebrist. Pojken har åkt hem. Och jag vill vara någonannanstans.

Blöö.

ynklig åska igår

Shoppandet tog inte slut där igår märkte vi ganska snart. Jag gav upp till slut och gav efter för önskan om en fläkt. Det blev att hoppa in i bilen igen och brumma iväg. Först var in i in till Biltema, där jag trodde det skulle finnas. Men nä... helt slut. Konstigt? Inte alls. Men jag kom ut med en påslös dammsugare istället. Hmmm, nog för att det finns en fläkt i den men inte en sån jag var ute efter. Jag behövde en ny dammsugare helt enkelt. Och med denna så slipper jag påsproblemet. Blir finfint det här.

Fläktjakten fortsatte så det blev att kliva in på Bauhaus. Större butik, större lager. Nån fläkt borde de väl ha. Och visst hade de det det. Och inte vilken som helst heller. Istället för att snåla på inköpet på en sådan ful sak jag kommer att störa mig på så blev det en lite dyrare som jag kan leva med. Det blev en golvfläkt. Ser ut som en industrifläkt och hur bra som helst. Jag erkänner det villigt. En välbehövlig inslag i inredningen såhär mitt i sommarhettan. Rekomenderar den till var och varannan. Istället för en vit ful sak som inte gör som den ska.

På vägen hem igen så såg vi blixtar bryta genom himlen men effekten uteblev helt. Det blev att vänta på att åskan skulle komma när vi satt hemma men den kom aldrig. Hörde den mullra lte på avstånd. Sådär; passa er, liksom. Hade verkligen behövt en riktig urladdning igår för att få bort värsta hettan. Men det kommer väl det också.

Just nu kan jag inte klaga på värmen inne heller. Jag har en jäkla bra fläkt helt enkelt.