sista juli

Idag har Pojken tagit mig runt med sin lilla röda bil så jag kan ha fortsatt att ha mina soffdrömmar Dem börjar bli verklighet också. Så dyrt är det ju inte med en ny soffa heller... egentligen. Så det så. Men, det är ju ändå lite sparande som krävs innan den kan inhandlas. Så är det ju som det är när man kliver in på IKEA, man kan inte bara gå ut därifrån utan att ha handlat nåt. Blev nya soffkuddar. Hela fyra stycken som pryder min soffa här hemma just nu. Sånadär som jag tänkt införskaffa redan ett par år sedan, senast förra året när jag omvandlade vardagsrummet från rött till vitt. Det vita var väl inte egentligen så smart val att ha på mattor på golvet, men det var nödvändigt då. Idag är de ju inte så himla vita längre. Spelar ju ingen roll hur mycket man städar så blir det ju så. Nåja, efter att ha inhandlat dem där kuddarna så var jag in till Rusta också och där följde två nya mattor med mig hem också. Den här gången blev det svartgråa som ska ersätta det vita jag har. Med de nya kuddarna så blir det som ett helt nytt rum återigen. Tänk vad lite färg kan göra egentligen. Nu är det bara att spara för den där soffan också. Snart så. Snart.

Efter det så åkte vi till andra sidan stan och klev in på Nisses. Han hittade en massa möbler han skulle vilja ha. Jag skulle gärna vilja ha det där han pekade på också, så jag konstaterade att det blir att börja tänka på hus snart. Hehe. Just nu är det kanske inte aktuellt, man vet ju aldrig som sagt. Han höll ju liksom med där. Menmen, ett senare projekt det där. Han fick med sig ett bord till sin balkong i allafall, som jag propsade på helt enkelt. Mycket trevligare med ett sånt att ställa kaffemuggen på när man sitter därute sen när man är uppe hos han nästa vända.

Efter affärsspringandet så blev de at ta sig hem till mig igen och det blev lite mat innan vi la oss och tog siesta. Sova bort det varmaste timmarna på dagen är helt enkelt underbart. Nackdelen är ju att min lägenhet blir så jäkla varm. Efter igår så fick jag helt enkelt order om att det är dags för mig att flytta. Minns inte om det var värmen eller nåt annat skit med lägenheten som fick han att yttra de orden, men visst skulle jag kunna göra det. Så snart jag kan. Ge mig bara en anledning bara så gör jag det. Har ju vart på väg hur länge som helst...

Suck och pust i värmen mest hela tiden. Men hav tröst mina vänner; Imorgon är det augusti. Hösten är på väg!


hemma igen

Jaha, så är man tydligen hemma igen. Precis klivit ut ur duschen och tvättat av mig dagens svettigheter. För varmt för att jag ska tycka att det är bekvämt. I lägenheten var det lika varmt som i en bastu. Nu, flera timmar senare, är det fortfarande varmt trots försök till att vädra ut lite. Det går ju inte att få korsdrag när det är vindstilla ute!!! Blä så klibbigt allt känns.

Men jag säger som en av killarna sa i helgen; det är höst snart. Jag får trösta mig med det.

inget speciellt att rapportera

Gårdagen, det vill säga måndag, började med att jag hostade mig upp redan vid kvart i sex. Inegn rolig början på dagen helt enkelt. Men vad göra när det är som det är med sommarförkylning? Ville ju inte störa Pojken i hans sovande heller direkt. Han fick ett par timmar till innan jag tyckte att det var dags för han att kliva upp. Nåja, måndagen kom och gick.

Besök söderifrån är och hälsar på här uppe i veckan också. Dem där vi firade midsommar hos. Många barn blir det. Värmen gör dem lite kinkiga och rastlösa. Blev inte så lång visit här för deras del igår, så det blir att vi bestämde att ses en annan dag under andra former. Typ sånadär där ungarna har någonting att göra samtidigt som vi vuxna umgås. Borde väl funka?

Andra påbörjade sina semestrar igår så det blev att det var en och annan samtal om att komma och kröka, men varken jag eller Pojken var eller är upplagda för det helt enkelt. Så det blev att stänga av mobilerna helt enkelt.

Idag är det tisdag och jag var vaken en sväng vid kvart i sex igen, tog lite hostmedecin och lyckades somna om. Nu blir det att röra på sig till ehhh... svärmor en sväng.

Ut i värmen med andra ord. Pust!

strandbröllop

I helgen har vi varit på bröllop. Enligt inbjudningskortet stod det att vigseln skulle hållas på stranden om vädret tillät. Och det gjorde den med råge! Kan ju nästan vara säker på att det var årets varmaste dag i lördags. Även om det var vid sextiden på kvällen så höll man på och rinna bort. Hade ju vart snyggt om alla bröllopsgästerna hade förenats med sjön istället. Men paret blev vigt och sen blev det mat och dryck i den hyrda vikingalånghuset.

Det är ju inte direkt varje dag man går på strandbröllop, där man under vigseln står barfota med tårna nerborrade i sanden. Men nu har man upplevt det också. Inget jag själv skulle göra, men det var trevligt (trots värmen). Däremot blev jag bra sugen på att kolla vad det kostar att hyra huset vi var i. Skulle ju vara hur kul som helst att ha en riktig vikingafylleslag med helstekt vildsvin som tillagas under hela kvällen. Och istället för att göra det i sommarhetta så skulle jag välja att ha den mitt i vintern så man får gå in i värmen. Ja, drömma kan man ju.

Riktigt trevlig kväll blev det ju, trots att jag som riktig utböling inte direkt kände nån sådär. Men jag störs ju inte av sånt... när folk blir fulla så blir det ju tvärtom istället. Som när de knäppte en massa kort på allt och alla så kunde jag ju inte låta bli att säga högt "nu har du bildbevis på att det vart utsocknes här uppe". Hade det vart nån annan eller vid ett annat tillfälle så skulle det kanske inte vart så populärt, men en sån kväll funkade det. För det där med utsocknes är lite känsligt där uppe. Ja, nu låter det som om jag vart vid världens ände eller nåt, men så är det ju ibland på småorter uppe i Hälsingland. Så jag bytte landskap under helgen också.

Jag kan bara avsluta med att önska brudparet allt gott i världen och lycka till och grattis återigen. Tack för en riktigt trevlig kväll.


sommarhetta

Sitter uppe hos Pojken på hans balkong och dricker kaffe, medan det fortfarande är möjligt. Sen blir dte fan för varmt. Mätaren har visat på 27 29 grader i skuggan de senaste dagarna och en annan har bara mest legat och svettats inomhus. Det har liksom varit omänskligt varmt helt enkelt. Jag förstår varför de har siesta nere på varmare breddgrader. Nackdelen är ju då att man äter allt konstigare tider, men vad fan gör man när allt bara känns kladdigt och äckligt? Nåja.

Vi var nere hemma hos mig en snabb sväng för att visa att det faktiskt bor nån i lägenheten, men också för att vattna mina stackars blommor som hängde lite med huvet på grund av värmen. Inte bara jag som lider av hettan tydligen. Åkte uppåt igen i onsdags och träffade brorsan och morsan en snabb sväng också. Slängde över hans nycklar så det är avklarat. Samtidigt som detta gjordes så tänkte jag slänga in växter till Rockern. Hon var dock inte alls på samma linje, vilket jag kan förstå helt och hållet. Det finns nackdel med att vara spontan ibland. Hade ju visat upp Pojken för henne också, men det kommer fler tillfällen.

Onsdagen innebar även att Pojken numera bara är ett år yngre än mig och inte två ;). Födelsedagen firades med råge, även om det egentligen skulle bara bli nån öl och en lugn kväll. Så fel det blev. Till skillnad för mig så han låg bakis hela dan igår. Rätt åt han egentligen. Nackdelen är ju då att jag får det väldigt tråkigt när han ligger i halvkoma en hel dag. Men men, sånt händer ibland.

Fredag idag och det har lovats ännu mer värme och sol idag. Jag ska passa på och dricka mycket kaffe nu innan solen kryper fram bakom härnet. Sen blir det att ta det lugnt inför bröllopet imorgon. Det är bra att brudparet valt att ha den på kvällen, annars skulle det ju inte gå. Men det blir bra skulle jag tro.

Nä, dags att väcka Pojken nu. En dag nerbäddad i sängen får vara nog tycker jag.

hemma en sväng

Märkte att det gått ett det gått några dar sen som jag skrev igen. Time flies ibland. Fattar inte det där helt enkelt. Men men... det är som det är ibland. Igår åkte Pojken och jag ner för att tillbringa ett par nätter hos mig å. Har ju inte direkt vart hemma den senaste tiden. Var och vände för att titta till blommorna och posten, men det tog ju inte så lång tid. Nu blir det ett par dar för att visa att det faktiskt bor nån här. Sen att det blir att träffa bror också för att slänga över ett par nycklar åt han. Han ska städa ur lägenheten sin imorgon så. Sen är han en helt och hållet en stockholmare igen.

Vaknade för en halvtimme sen av en sån där enerverande torr-ret-hosta som höll på att driva mig till vansinne, för att inte tala om hur den störde Pojken som låg bredvid. Jag har väckt honom många gånger under gångna veckan på grund av hostan. Det räcke tydligen inte med att den håller mig vaken. Han ligger kvar i sängen för övrigt och snarkar vidare, medan jag försöker tygla hostan. Jag inhandlade hostmedicin igår, som jag tog en hutt av också, men det hjälpte inte så mycket och ta en till känns inte alls bra. Flaskan räcker ju inte långt om jag skulle hutta i mig innehållet i tid och otid. Blir det inte bättre med hostan så får jag helt enkelt ta mig till farbror eller tant doktor för att kolla vad hostan beror på. Numera ska man ju veta sånt där själv har jag fattat. Att besöka en läkare ska man bara göra om det är allvarligt. Sen är det ju inte så enkelt att ringa till en numera heller. Tidsbokningar och grejer för att man ens ska kunna få prata med nån... suck. Tycker synd om dem där som inte hör så bra eller förstår sig på nymoderniheter.

Så det blir att vara hemma i ett par dar till... nja, nätter. Jag skulle ha jobbat i natt om jag hade vart helt frisk, men det är jag ju inte. Ringde och pratade med dem på jobbet om det där redan i söndags (för att hinna få tag på vikarier till igår och idag). Pratade med dem igår också, mest för att se om jag har min semester klar inför helgen som kommer. Jodå. Bra det i allafall. Fick till och med chefen på tråden när jag ringde. Vikariebrist gör att hon får komma in och ta ett par pass sådär. Men om jag inte blir bättre med min hosta så blir det att söka upp farbror eller tant doktor och se till att jag får papper på att jag är sjuk. För inte slösar jag mina stackars semesterdagar på att gå runt och vara sjuk heller. Nänä, nån måtta får det vara.

Låter ganska sjukt att ta semester efter att ha vart borta från jobbet sådär, men dem där dagarna var planerade sen länge. Orsaken till samtalet var just för att veta om jag har fått semester eller ej. Så jag inte åker iväg och så finns det ingen vikarie för mig. Skulle bli hur fel som helst det där. Ska ju på det där bröllopet som jag skrev om för en månad sen eller nåt. Den där jag är medbjuden på. Ska bli nice. Sen att det blir ett år sen som jag och Pojken träffades också. Tänka sig vad tiden flyger iväg. Ett år. Nu har vi ju inte vart tillsammans i ett år, men ändå. Viktiga omvälvande tidpunkter har man ju koll på. Vet ju exakt vart jag befann mig för ett år sen. Då var jag ju nyss hemkommen från resan till Slovenien till exempel. Oj, vad tiden går fort ibland. Det känns ju som om det var nyligen som jag gjorde den där resan. Men så är det ju tydligen inte. Undrar om det är gammeln som gör sig påmind? 

Näää, ska nog ta och fortsätta att få i mig morgonkaffet. Lyssna till Pojken som sover i rummet bredvid och hoppas på att hostan ger med sig i ett par timmar i allafall. För jag kan ju inte gå runt och smyghutta på flaskan heller. Men, jag ger det ett dygn till, sen blir det att sitta och knappa in siffror för att få tag på nån som kan ge mig en tid till en läkare. Kan ju inte sjuka bort hela sommaren heller. Just nu känns det inte som om det är lunginflammation, men man vet ju aldrig. *famlarefternåtiträ* 


blåsigt

Ibland fattas fantasin när man ska skriva rubrik. Vad sammanfattar dagen liksom... eller vad handlar det om denna gång typ. Så det får bli så där idag. Intetsägande men samtidigt sant. Det har blåst halvstorm utanför i två dar snart, vilket gjort att jag har inte kunnat njuta av den där markisen som kom upp i måndags. Termometern skvallrar om att det är sommar, men på balkongen sitter isbjörnarna och skrattar åt mig. Samtidigt som det är varmt och kvavt ute så blåser det halvstorm. Går liksom inte ihop det där. Men så är det i allafall. "Alla" väntar på åskan tydligen. Jag vill bara att det ska sluta blåsa.

Dagen började med kaffe på sängen, nja, nästan i allafall. Pojken hade satt på kaffet innan han väckte mig.  Han vet att jag behöver mitt morgonkaffe om det ska bli en trevlig dag för allas del. Hmm, låter som om jag blir värsta bitchen utan kaffet, men humöret är inte direkt den bästa direkt på morgonen om jag inte får mitt kaffe. Så det säkra för det osäkra och ha en panna redo på morgonen så möter jag världen med ett leende. Eller inte. Beror ju liksom på. Just idag har jag väl det bättre än vad jag skulle ha haft om det hade vart en vanlig vardag i mitt liv. Men jag har valt att kapitulera under förkylningen och stannar hemma. Hemma och hemma är väl en definitionsfråga kanske, men låt oss säga att jag kommer inte att arbeta inatt.

Onsdag idag. Pojken är på jobbet och jag har lyssnat på Sommar i P1, igen. Idag var det lyssnarnas sommarvärd. En ung tjej på nitton som pratar om sin blyghet. Om att inte vill bli sedd och så vidare. Jag satt och lyssnade och funderade kring en massa saker. Mest kring egna nojor förstås. Mina egna hjärnspöken och hinder. Vad det är som gör att jag inte gör allt det där som jag skulle vilja göra. Vad det är som gör att jag inte tror på mig själv i den utsträckningen som andra verkar tro på mig? En massa sånt där som dök upp i skallen. Men också allt det där jag gjort som jag faktiskt är stolt över. Sånt där som andra önskar de vågat göra själv.

Sen kom jag tänka på Pojken som försöker förstå mig. Han har det inte lätt alla gånger kan jag ju meddela. Som nu i helgen när vi varit över hos hans föräldrar (igen) så säger han senare på kvällen att jag träffat hans föräldrar oftare än mina egna. Vilket är helt sant. Jag har till och med träffat dem oftare i år än vad jag pratat med mina egna föräldrar.  För mig är detta inget problem, jag är van. Det är så det är i mitt liv. För mig är det inget nytt. Men för Pojken var detta faktum en främmande tanke. Han förstår den inte. Han försöker, men inte alltid så lätt. Idag till exempel var hans föräldrar här på förmiddagen och hälsade på. Något som jag inte ens skulle vilja att mina föräldrar gjorde, men hur förklarar jag det för Pojken? Så att han förstår vad det är jag menar. Svårt när han inte vet hur det kan vara med föräldrar som mina, och många andras. En del saker kanske är det bättre att han inte förstår, men just den delen hade varit ganska bra faktiskt. Så slapp jag förklara saker och ting så ofta. Eller snarare försöka förklara.

Onsdag idag. Jag ligger på soffan och är sommarförkyld.

sjukling

Så var det med det helt enkelt. Jag är sjuk. På riktigt. Bokstavligt. Inte bara i huvet. Halsen kliar och jag försöker få bort kliandet genom att hosta. Men inte blir det bättre för det. En och en annan nysattack har det ju hunnit bli den här dagen. Finns inget annat att göra än att kapitulera och vifta med vita flaggan. Det enda jag kan hoppas på nu är att det inte går ner i lungorna. Och att febern håller sig långt borta från mig. Febern betyder enbart en enda grej och det vill jag inte ha. Jag hoppas bara på en vanlig förkylning. En såndär som gör en liten och ynklig. Helst hade jag ju velat vara utan skiten, men ska det vara så får det väl vara det. Jag fattar. Jag fattar vinken helt enkelt.

Så det blir att ringa ett samtal. Jaaa, jag vet att jag skulle kunna vänta till imorgon men nu är det som det är med det där. Jag vet ju hur det ser ut på vikariefronten så jag vill inte sätta dem på pottan genom att ringa dem imorgon på morgonen. Ja, jag vet. Jag tar för mycket hänsyn till saker och ting. Inte nyttigt alls. Jag vet det, okej? Räcker väl så?

Sen blir det att lägga sig på soffan och börja med King Liseys berättelse. Den där som följde med mig hem förra veckan. Smygstartade på den redan igår och den lovar gott. Ser fram emot de 540 sidor som han knåpat ihop för den här gången. Läste ut Koontz igår, och nej, inte den som följde med mig hem förra veckan utan en annan som jag påbörjade för ett tag sen. Fattar inte varför han har blivit så seg att läsa på sistone? Eller snarare hans nyare alster ska jag väl medge. För de gamla håller klass än. Det händer ju att jag hittar en och en annan bland de gamla titlarna som jag faktiskt inte har läst och dem slukar jag på nån timme. Jaja, går väl över det där med trögheten att läsa hans nya, hoppas jag.

Nä, det där samtalet ringer ju inte av sig självt. Dags att ta tjuren vid hornen och sen ta mig till en annan värld.


markismåndag

Uppe med tuppen idag för att vänta på markiskillarna. Tyvärr är det ju så att min förmiddag betyder just förmiddag. Pojken har samma uppfattning av förmiddag som jag, men det hade inte markiskillarna som behagade sig för att dyka upp vid halv tolv (och få upp skiten inom en halvtimme). Kanske räknas det som förmiddag för en del, men för mig är det snarare lunchtid? Nåja, små petitesser egentligen för jag klagar inte över att markisen faktiskt nu är uppe. Den som Pojken (även jag) har väntat på i ett par månader. Nu kan man sitta på balkongen hela dagen istället för morgon och kväll. Söderläge är inte alltför bra för några som inte är soldyrkare. Varken jag eller Pojken tillhör dem där som ni hittar på en sandstrand kring medelhavet. Imorgon kommer det att inhandlas en massa trevligheter till nämnda balkong. Ska bli nice.

Helgen som var gick i fortsatt hemmamys. Mest för att jag faktiskt blir bara sämre och sämre i min förkylning. På mornarna är det helt okej, men ju senare det blir desto krassligare blir jag. Idag vaknade jag av en envis hosta som vägrade ge med sig. Känner dock inte av den just nu, men har jag det senare och vaknar av det imorgon också så blir det att ringa efter hostmedicin för att inte riskera att hostan går ner i lungorna. Vill verkligen inte få lunginflammation igen. Och blir det så att jag känner mig bara för att gå ut och gräva en grav ikväll så blir det att ringa in och sjukanmäla sig imorgon. Inte för att jag ska jobba imorgon redan, utan snarare det att de ska hinna med att få in vikarie för mig till dagen/natten efter. Om det är så att det verkar ge med sig så blir det att åka hem imorgon för att sen jobba onsdag. Ja, jag vet att jag borde ta hand om mig bättre, men det är som det är ibland. Förlorar för mycket på att vara sjuk... men å andra sidan så vet jag ju att blir jag sjuk på riktigt sen (typ lunginflammation) så blir jag ju borta i två veckor typ. Så, vilket blir bättre? Hmmm, jag avvaktar med det där. Just nu sitter jag mest och försöker att se till att hålla mig varm, vilket inte är så svårt med tanke på sommaren som är utanför fönstret, men vinden är inte alltför behaglig just nu. Svensk sommar helt enkelt.

Måndag och Pojken jobbar eftermiddag denna vecka. Fyra dar till innan han går på semester sen. Synd att jag ska jobba dårå. Men jag har ju mina lediga veckor så det blir bra det här skulle jag tro. Men just nu ska jag fortsätta med min kurering och tycka synd om mig själv lite. Det är tillåtet när man känner sig som jag gör just nu. Läsa en bok eller två eller bara pilla navel en stund. Lyxproblem jag går runt med ibland.


mysfredag

Fredag idag. Väntar på att Pojken ska sluta på jobbet för den här veckan så vi kan göra helg. Jag ska möta upp honom för att hyra film för ikväll. Ska bli en myskväll helt enkelt. God mat, som jag inhandlade bara för en halvtimme sen, och en och en annan film kan ju bara resultera i att det blir hur trevlig kväll som helst.

Hade det varit en fredag hemma ensam för min del så hade jag nog bäddat ner mig i soffan med dem där böckerna jag fick med mig när jag var och handlade. Både Koontz och King ville följa med mig hem nämligen. Ska bli trevliga nätter på jobbet nästa vecka. OM det nu inte blir så att förkylningen jag känner av nu utvecklar sig till en redig jävel och jag får bädda ner mig i soffan hemma istället. I och för sig skulle jag inte klaga alltför mycket över den lilla grejen... men ändå. Sjuk vill jag ju inte vara. Finns ju risk för att det blir en ny lunginflammation. Lätt hänt när man redan haft det en två gånger.

Nä, dags att röra på fötterna. Pojken ringde för en minut sen. Han gör tidig fredag. Jag klagar inte. Mer tid till oss. Ha det gott.


hemmafruliv

Jag ska egentligen inte klaga över mitt liv just nu. Jag har det egentligen jäkligt bra nu. Just nu alltså. Sen finns det andra saker som jag har andra åsikter om. Konstigt det där. För hur kommer det sig att det är så svårt att leva i nuet? Leva idag och just nu istället för att tänka på alla sen och alla dem där om. För att inte nämna alla dem där måsten som man tydligen har där bak i skallen på nåt sätt. Allt det där som gör att det är svårt att se allt det där bra som faktiskt finns i mitt liv just nu.

Början av veckan har varit lugn och slapp för min del. Pojken har förmiddag denna vecka vilket betyder en massa tillsammanstid på eftermiddag och kväll. Me like! Så har jag faktiskt inte gjort så mycket denna vecka. Jag har helt enelt bestämt mig för att ta det lugnt och bara vara. Inte alltid som jag kan göra det heller. Har mest tänkt på alla dem där om och men som tydligen vägrar ge med sig. Men denna vecka har jag bestmt mig för att ignorera dem helt enkelt. Ingenting av dem där om:en eller men:en är livsnödvändiga för att jag ska klara av dagen, snarare tvärtom. Men jag har ju aldrig sagt att mitt liv är enkelt... liv? hmmm... hjärna menar jag.

Jag har roat mig med att lyssna på radio, det vill säga Sommar i P1, även om jag hoppade över den igår (sport intresserar mig inte ett dugg). Istället låg jag på soffan och läste lite Koontz. Har även en påbörjad bok som jag kommer att skriva separat om i ett annat inlägg sedan. Innehållet och saker som kommer upp kring den är för stort för att tas upp här. Handlar ju om att leva i nuet. Finna lyckan. Njuta av livet. Varför ska det vara så förbannat svårt? Tänker mycket på resan jag gjorde förra året. Den där ner till Slovenien som förändrade mitt liv. Festivalen jag åkte ner på då tidigarela dem denna sommar så den har varit redan. Men oj, vad jag hade velat åka ner i år igen. Men det är ju inte festivalen i sig som jag vill besöka igen utan just att göra resan jag gjorde förra året. Jag vill göra en sån resa igen. Såg att det finns väldigt billiga sista minuten resor neråt just nu. Jag är inte sugen på varma ställen som dem där solbadande sakerna suktar efter. Typ länderna kring medelhavet... alltså de som ligger just det som räknas till medelhavet. För jag vet ju att en del länder som jag tänker på ligger i anslutning till just sagda hav, men de räknas ju inte direkt till solsemester länder. Får se om en sådan resa kanske kan bli möjlig snart.

Det är torsdagmorgon just nu. Relativt tidigt för att vara mig och att jag är ledig denna vecka, men det är som det är med att vara hemma hos Pojken. Jag vänder på dygnet när jag är här uppe tillsammans hos honom. Eller, det spelar ingen roll om han är hemma hos mig heller för vänder på dygnet gör jag tydligen väldigt enkelt. Inga problem liksom. Hade jag vart själv hemma så hade det varit en helt annan historia det där. Det är torsdagmorgon och det kommer att bli en väldigt fin dag utanför dörren. Sommar helt enkelt. Inte ett moln på himlen som hotar med regn. Men eftersom det är svensk sommar så kommer det också. Men just nu är det inte ett moln på himlen. Jag har nybryggd kaffe. Jag har en väldigt bra bok att läsa. Det enda som finns att göra då är att slå sig ner på Pojkens balkong med det nyss nämnda kaffe och och bok och vicka på tårna en stund. Njuta av stunden. Ta vara på stunden. Andas en stund. Sen kan alla om och men komma och gå som de vill i huvudet på mig, men jag ska inte låta mig störas av dem idag. Jag tar itu med dem sen. Inte idag. Inte nu. Idag andas jag.


frihet och dess begränsningar

Jag har suttit och lyssnat på Sommar i P1, Jana Söderbergs (som kom 3 juli) och så gårdagens med Peter LeMarc. Egentligen skulle jag kuna skriva om dessa två i två separata inlägg, men det blir bara ett. Mest för att jag redan i torsdags lyssnade på Jana Söderbergs sommarprat om frihet. Hennes resa genom livet såhär långt, och hennes tankar kring frihet. Eller reflektioner kanske man skulle kunna säga. Hade väl en del tankar kring det där, vad är frihet för mig... men de fastnade i tankar och funderingar. Så kom gårdagens program där Peter LeMarc pratade om sin uppväxt och hans funderingar kring det här med när man blir vuxen? Svårt det där. Defenitionsfråga och innehåller en massa funderingar.

Och när man sätter ihop de där programmen och hur de faktiskt hänger ihop. Hur det här med vägran att bli vuxen kanske bara är ett sätt att söka efter frihet? Eller det där med uppfostran som Peter LeMarc tog upp och brist på gränssättning ger en otrygg människa? Saker som de båda sa som fick saker inom mig att röra på sig lite oroligt. Hur saker och ting som inte alls ville bli störda började skruva på sig. Saker som ligger bäst där de ligger liksom. För vad är trygghet för mig? Vad är frihet för mig? Frihetsfrågan är ju så stort. Vad är frihet? Enligt vem i så fall? För jag skulle kunna rabbla upp en massa saker som svar på den där frågan, men jag är inte säker på att det skulle vara mitt svar. Tryggheten är enklare, men än tyngre. Jag vet ju vad jag inte hade som barn, men jag kan ju inte säga att jag led av brist på gränssättningar. För det var mycket sånt, men om jag sen lyssnade är ju liksom en annan sak. Jag tänjde på dem till det yttersta och ifrågasatte det mesta av vad morsan sa. Farsan sa inte så mycket om det där. De hade väl olika syn på det där med uppfostran skulle jag tro.

Men de där programmen flyter ihop lite... för mig i allafall. Att det kanske är så att man måste veta var gränserna går för att kunna uppskatta friheten? Eller att man inte vet vad frihet är förrän någon satt gränserna för en? Oavsett om det är husets fyra väggar eller landsgränser? Eller ännu värre, att det finns de som sätter begränsningar till ens tankar? En otrygg människa söker gränser medan den som har dem söker friheten utanför. Är det bara så att det är människans dilemma det där? När blir man nöjd? När man är vuxen? Och när blir man det? Största risken är väl att sätta upp gränser för en själv att man inte vågar vara fri till slut. Att låsa sig in i sitt egna fängelse? Att förminska sig själv och låta andra bestämma över en. Hmmm... frågor som det inte finns några egentliga svar. För svaren är ju så flyktiga, föränderliga. För de egna gränserna flyttas ju hela tiden. Synen på frihet är den lika föränderlig. Det gäller väl att inte glömma ifrågasätta saker och ting.

Idag lyssnar jag på Olle Carlsson. Återkommer... kanske.

mest trött

Igår fick det bara bli en liten notering. Mest ett konstaterande över att årets Power Meet är över för den här gången, där jag helt ärligt kan säga att jag kommer inte att sakna det för en sekund. Har ju det där utanför fönstret i ett par dygn och den tystnar aldrig. Började ju lite redan i torsdags men inget mot vad det sedan blev... men det är ju ingen nyhet. Hade det inte varit för att Pojken aldrig upplevt PM så hade jag skitit i det där helt och hållet. För det första så skulle ja ju haft en vanlig helg, så det hade ju automatiskt försvunnit ur min verklighetskarta iår också. Jag hade ju jobbat annars. Men nu var det ju inte så. Men många fian bilar finns det ju därute.

Idag är det måndag och igår var det söndag. Bra att jag har koll på dagarna eller hur? Men hur som helst så blev det att hjälpa brorsan att kassera en soffa och sedan blev det att packa släpet med sista av hans världsliga tillhörigheter igår. Varken jag eller Pojken var särskilt inställda på det sista, men vad gör man inte för familjen liksom? Inte så ofta jag träffar min nämligen så man får väl göra sånt där då. Nu var det ju inte så himla mycket att bära runt, men ändå. Han fick sin bil packad och sen bar det av för både han och oss mot andra nejder. För min del var det att följa med Pojken uppåt. Min tur att leka hemmafru igen. En hel vecka ligger framför mig och jag vet att jag bara kan ta det lugnt helt enkelt. Han har förmiddag så dagarna blir inte så ensamma heller. Skönt ändå bara... mest för att jag kommer hemifrån.

Måndag. Idag är jag mest trött. Men jag ska inte klaga alltför mycket just nu. Jag har min lediga vecka. Jag leker hemmafru. Lite mysigt sådär.

spektaklet är slut för i år

Mullret av ett ex antal V8:or som vistats utanför mitt fönster i ett par dar har tystnat. Mullret i skallen har tystnat. Blir väldigt drygt i längden. Lite svårt att ignorera den som ligger där väsnas. Man blir lätt mosig i skallen om man säger så. Nu är det ett år kvar till nästa års spektakel. Skönt.

Kanske bor jag någon annanstans då.


mittinatten

Gårdagen ägnade jag mig åt att betala igen lite av sömnskulden jag hade samlat på mig igen. Det blev ett ex antal timmar övertid på sovandet. Tydligen behövde jag det, även om resultatet är att jag sitter uppe nu. Visserligen blir det inte alltför sent inatt då jag ska krama kudde snart igen. Känner att det behövs. Även om jag inte varit vaken alltför länge nu.

Natten innan var ännu en av dem där nätterna som jag undrar över saker och ting här i livet. Att infrågasätta vad det är jag håller på med. Blir bara väldigt mycket ibland. Som att saker och ting blir så att jag får nya öknamn emellanåt. Nu sensat blev det ett nytt som jag inte hört förr. Att bli kallad efter europas värsta diktator som extra tillägg till mitt eget gör att man undrar över vad det är man håller på med. Det blir bara för mycket ibland. Ifrågasätter mitt sunda förnuft mest hela tiden numera märker jag. Jag vet... jag VET... jag vet... Det räcker väl så?

Nu är jag mest glad över att jag har kortat av min monstervecka genom att ta semester hela helgen. Inte för att jag har en massa semesterdagar att ta ut, eller att jag hade valt att ta ut dem under power meet, men nu råkar det sammanfalla. Första gången på fyra år som jag ite jobbar under PM. Så det blir väl intressant? Pojken kommer redan imorgonkväll, och jag längtar redan. Har gjort det ett tag nu. Blir lätt så när det går för många dar utan att man ses eller att man har kunnat prata i telefon ordenligt. Många timmar till imorgon kväll. Och dem kommer att gå åt städning och annat sånt där.

Nu krama kudde om raggarna som tjuvstartat årets happening låter mig göra det vill säga.