sista september

Gårdagen gick mer eller mindre som i dvala efter att jag kom hem. Det svider fortfarande fint på huden, men det hör liksom till. Gjorde ju sådär som jag sa att jag skulle göra i söndags. Jag rotade fram ett block och skrev en lista på morgonen. Vet inte riktigt vad det var jag tänkte på med listandet egentligen. Inte trodde jag att den första skulle bli så lång! Men det kanske ger med sig när man kommer in i det där? Att få saker avklarade så dem inte blir så långa. Idag, är listan ännu längre. Fattar inte. Men jag har väl varit omedveten om saker jag borde få gjort och saker som jag faktiskt gör om dagarna. Nåja. Jag ska inte låta listans längd nedslå mig. Bara att beta av för att den ska bli kortare. Nu skriver jag ju inte ner bara det där jag verkligen måste ta itu med. Som igår och idag står följande överst; Vakna tidigt. En stor grej för mig. Tillhör ju liksom inte vanligheterna. Vissa saker måste bara göras ibland.

Jag är uppe med tuppen idag. Klockan är jättetidig morgon. Typ den där tiden som den brukar ha när vanlliga dödliga ska på jobb. Jag får låtsas att jag tillhör dem nu i ett par dar (ska ju upp med tuppen imorgon å) innan det blir som vanligt igen. Har möte inbokat nu på morgonen. Får se om det blir nå kreativt möte eller vad. Helst skulle jag gärna vilja avboka den, men det går ju liksom inte. Hade det vart vilken annan möte som helst så visst, men inte denna. Resultatet att jag låtsas tillhöra de vanliga dödliga idag.

Morgon. Solen har inte ens vaknat än.


kreativ smärta

Så sitter jag här med ett nöjt flin på läpparna. Huden har fått sig en omgång igen och jag kan bara vara nöjd. Finns få saker som slår den här känslan av brännande öm hud. Att veta att under plasten sitter den där. Det nya alstret... eller snarare nygamla. Det var ifyllning på agendan idag. Finns inget värre än att gå runt med halvklara grejer. Så det börjar arta sig. Me like. Svider fint helt enkelt.

För er som inte förstår det där ovan så kan jag ju klargöra att det rör sig om tatuering. Kreativ smärta helt enkelt. Att låta sig för evigt märkas av tusen nålar och lite färg. De som känner mig vet exakt vad det är jag talar om och vet också hur min hud ser ut. För er andra kan jag bara konstatera att; Ja, jag har tatueringar. Inte mer med det helt enkelt. Det finns ju dem som har träffat mig och inte vet om detta och blir jätteförvånade. Sen finns det andra som inte bryr sig. Sen finns det ju den där tredje som inte blir förvånade mer än över det faktum att jag väljer att inte visa dem för alla. Min hud är min hud och inte för allmän beskådning. Hur enkelt som helst. Eller hur?

Under tiden som jag satt under nålen pratade vi om det fenomenet tatueringar. Om hur just program som Miami Ink (och den andre) nu har blivit så populära. Om hur programmet är uppbyggt och hur det här med tatueringar påverkar människor. Jag förstår att programmet är populärt då det är snyft och snörvel i varje program. Men inte det där med att varje tatuering skulle ha en viss betydelse som det är i just dem programmen. Jag har inte träffat på någon som gjort tatueringar utifrån snyft och snörvel principen. Visst, hyllning till föräldrar och barn finns det ju gott om men ingen snyftande där inte. Att programmen inte visar dem där som görs för att man bara vill ha en verkar vara en främmande tanke. Att märka sig för livet för att man känner för det verkar vara jättekonstigt.. Ligger väl en tanke bakom det med antar jag. Att man inte ska göra en förrän man verkligen tänkt efter först. Idag är det ganska svårt att få tag på drop-in tider för en spontangrej. De flesta görs ju utifrån en stunds eftertanke. För den sitter ju där den sitter och är betydligt enklare att sätta dit än ta bort. Men att visa en sida av klientelen är bara fel. För de flesta gör inte en tatuering eller fler utifrån snyfthistorier. Ta mig till exempel. Jag gör dem för min egen skull och för att jag vill. Att jag sen tycker om dem är ju liksom en självklarhet. Annars skulle jag väl inte sätta mig under nålen frivilligt?

Så fick jag det sagt också.

hemmahelg

Så gör helgen sig redo för att tacka för sig för den här veckan. Söndagkvällen är snart slut så jag tänkte skriva en rad eller två. Helgen kom och gick sådär lugnt som jag befarade, och fakstiskt plaanerade. Bestämde mig för att vara sjuk hela helgen så jag skulle bli frisk från förkylningen för den här gången. Ordnade upp lite med ekonomin så att jag inte är helt fattig i november. Jaaa, man måste ju se längre än näsan räcker. Kommer ju en dag imorgon också jue.

Söndag idag. Farsan fyller år igen. Tänk vad tiden går fort. Det var ju nyss som jag ar där och firade stora dagen. Men tydligen är det år sen sist. Hmm.... Morsan ropade i bakgrunden och undrade när jag skulle komma och hälsa på. En bra fråga det där. Inget jag direkt planerar alltför ofta, men det är väl dags. Farsan har liksom gett upp om det där. Jag kan inte klandra han heller. Men brorsan skvallrade sådär fint att morsan klagat över min frånvaro till honom. Att jag aldrig hör av mig. Men jag säger ännu en gång det jag brukar säga till folk, och speciellt henne; telefonen funkar väl åt båda hållen. Men jag ska väl stvävja det där innan det går för långt och visa upp mig nån dag. När jag kommer uppåt igen. Har en del av höstens skörd att hämta. Hon gör sånt morsan. Plockar svamp och bär och fixar och donar och ger bort till mig och andra. Så jag får ta två flugor på samma gång.

Helgen har gått i pappersorteringens tecken. Jag har suttit med högar av gamla papper som skulle behövt tas itu med för länge sen. Mycket av att jag skjutit fram det var att jag inte hade hålslagare. Löjligt kan tyckas, men det funkar så för min del. Att en del saker ska göras i viss ordning. (Kanske finns en liten släng av jungfru i mig också). Det blev en hel del saker som ska strimlas innan det kan kastas. Vill ju inte att alla ska veta vad det är jag har samlat på mig under åren. Suck. Men nu när högarna är fixade så blir det enklare att hålla undan det som kommer fram över. Måste bara inhandla pärmar så det ser snyggt ut också. Och den där bokhyllan (eller var det två???) ska väl hämtas hem också. Sen kan linneskåpet användas till det den är gjord för.

Sista söndagen i september. Tiden har ju liksom bara runnit iväg. Det var ju månadskifte nyss när jag undrade över vad jag ska göra med min höst. Att ta itu med saker och ting och göra nåt av mitt liv. Är jag verkligen så slö? Eller handlar det om annat? En del saker som behöver tas itu med helt enkelt. En del i det hela är väl att disponera det på bästa sätt egentligen. Får börja göra listor som en viss fröken på andra sidan stan kör med. Har ju visserligen tänkt att gröra det ett tag nu, men aldrig liksom kommit till skott. Men nu får det vara nog helt enkelt. Att se svart på vitt vad det är man skiter i att göra helt enkelt. Jag får börja med enkel KBT på mig själv om det ska bli nåt av det här helt enkelt. Och varje dag/kväll när jag slutfört det som finns på min lista ska jag erömma mig själv med stora och fina ord plus en klapp på axeln. Pojken blir säkert glad om jag gör det. Han är ju av den meningen att jag inte är så handlingsförlamad som person som jag verkar just nu. Jag vet det. Jag är en glad och social jävel som tar mig för saker. Men tydligen har nåt annat fått klorna i mig. Så om jag kör listmodellen framöver så blir det ändring på det där också. Har ju en massa jag vill göra ju. Och så saker som jag vet att jag borde göra. Men en sak i taget är ju en bra början.

Det är måndag imorgon. Ny vecka. Och så som det ser ut nu; nya tag. Dagarna ska få en annan mening helt enkelt. Jag sa ta tummen ur och göra det där jag som jag skjutit alltför länge på att göra. Sen får vi se om inte jag bli gladare och piggare också. Men först ska vi ta oss igenom resten av söndagen. Fixa och dona här hemma så morgondagen inte blir som en chock för lilla hjärnkontoret.

morgonen är här

Fan då. Borde ha krupit i säng för länge sen, men vissa nätter är bara som dem är. Dem är som den här vill säga. Rastlös och uttråkad, men det blir inget gjort. Allt jag behöver göra betyder att jag behöver väsnas. I och för sig skulle det väl inte spela någon roll eftersom jag tydligen har en granne som inte bryr sig så mycket om det där. I natt har de bråkat igen. Inget nytt, men väldigt störande. Mindre oväsen än festerna de har i tid och otid. Men jag klagar inte för jag vet att det säkert kommer kvällar och nätter där jag väsnas jag med.

Funderar på saker igen. Mycket saker kommer och går fram och tillbaka. En del saker verkar bara komma förbi och vinka hej innan de passerar. Som för att påminna mig om saker jag haft i tankarna men inte gjort åt än. Planeringar som aldrig blev påbörjade. Tankar som aldrig fick fäste, men som passerar i natten och påminner mig om att det kanske inte var en så dålig idé i allafall. Mitt i natten är många tankar logiska. Många tankar och funderingar verkar hur bra som helst. Tills de kommer ut i dagsljus och förintas.

Men det finns dem där tankarna som överlever dagsljuset och får det att klia i fingrarna. Får drömmar att gro. Hoppet att vakna till liv. Men då brukar ju inte dagsljuset vara något problem. Bara jag.

Nä. Jag ger upp om det här nu. Blir varken hackat eller malet. Bussarna har börjat gå utanför fönstret. Och jag? Jag ska krypa ner i säng. Dra täcket över huvudet och glömma bort min verklighet en stund. Sen när jag behagar att kliva upp ska jag ta itu med saker som väsnas innan natten är här igen.

God morgon. Ha en trevlig fredag.

jante och jag

Pratade lite med Rockern om det där med jante. Eller snarare det där med att ha dåligt samvete över att vara hemma från jobbet. När jante dyker upp på axeln och harklar sig lite innan hon börjar ifrågasätta mitt mående. När hon undrar om man verkligen är sådär sjuk som man känner sig. Jag känner efter och vet ju med mig att jag är sjuk, men samvetet gör att jag tvivlar på den. Att det inte är så farligt som det verkar. Jag hinner knappt avsluta tanken innan nysattackerna kommer. Sånadär riktiga som gör att bröstvårtorna styvnar. Så, jag är sjuk. På riktigt. Feber har jag väl också. Utan en sån där apparat så kan man ju inte vara säker säger dem, men jag känner min kropp ganska väl i den frågan. Att jag ignorerar en massa andra symptom är en annan sak. Hör liksom inte hit.

Pojken ringde från jobbet och undrade om jag skulle jobba helgen. Hmmm, har tänkt på det där med. Känt efter ordentligt och just nu skulle svaret vara nej. Imorgon vet jag säkert. Frågan är ju om jag anser att jag är sjuk nog att leva efter att de dragit av sjuklönen när den kommer i oktober. Om jag ska ta mig till jobbet även om jag inte är hundra (och riskera att bli sjukare)... eller... om jag ska ta hand om mig själv tre dar till? Jag vet ju att jag klarar mig, men det känns bara pissigt. Jag väntar till imorgon helt enkelt. Mycket kan hända på en dag. Sen har vi ju jante också. Jävla kärring!!!

Jag har inte gjort många knop idag. Gjorde linssoppa för ett helt kompani som jag ska äta av i några dar. Men det är ingen bedrift direkt. Den sköter ju sig mer eller mindre sig själv. Släng i alla ingrediensera i en kastrull och koka i en kvart och låt stå en stund. Inget avancerat bara en jäkligt god soppa. Synd att jag inte känner nå smak då. Kan ju i och för sig frysa in lite till en annan dag.

Nu ska jag väl fortsätta bråka med jante en stund. Inta ryggläge och fundera över livets mening.

ett år

Sååå.

Jag kan bara konstatera att jag och Pojken varit tillsammans i ett år. Ett år! Hur gick det till? Vart tog tiden vägen? Det känns som om jag inte riktigt hängde med där. Ett år. Det är ju tolv månader. Jag hade full koll och hängde med vid åtta månader. Till och med vid tio. Men sen då?

Det känns fortfarande sådär overkligt som det gjorde i början. Sådär att jag inte riktigt fattat att det är på riktigt. Att han skulle vilja vara med mig. Att han tyckte om mig också. På riktigt. Ett år senare känns det fortfarande lite overkligt. Inte lika mycket som i början förstås, men det finns dagar då jag känner att det är lite overkligt fortfarande. Hur det fortfarande känns sådär nytt ibland. Längtan och pirret när vi ska ses finns fortfarande där när vi inte setts på ett tag. Småmysigt.

Och så kommer det dagar då det känns som om vi vart tillsammans i evigheter. Sådär att det känns som om vi haft ett liv tillsammans redan. Där vi känner varann utan och innan och vet exakt var den andre är. Hur vi funkar med rutiner och vardag tillsammans. Lugnt och tryggt. Som ett gammalt par.

Jag inser ju också hur mycket jag tycker om min Pojke. Att jag är riktigt kär i honom helt enkelt. Hur jag kan veta det? Jag störs inte av hans snarkningar. Att jag kan tycka att dem är lite mysiga. Hur jag kan ligga och lyssna på hans andningar när han ligger bredvid mig. Och hur hans snarkningar gör att jag ibland somnar snabbare. Hur jag saknar dem om nätterna när jag inte kan sova när han inte är hos mig. Jag vet ju hur illa det låter. Jag vet ju hur illa det är. Kär helt enkelt.

Ett år. Framtiden är oviss.
Ett år. Vi börjar ha ett förflutet ihop.


sjukar mig

Jag gjorde det enda rätta och sjukskrev mig idag. Lyssnade till kroppen och gjorde en iskall kalkyleringen av läget. Uppe med tuppen och pussade Pojken hejdå innan jag slog numret till jobbet. Jag är sjuk. På riktigt sådär vidrigt som bara jag kan bli. Inte alls roligt. Vaknade några gånger av att jag frös. Då är det väl tur att man hade någon att krypa intill och hålla om då. I natt blir det värre.

Sjuk igen med andra ord. Inser ju ganska krasst att mitt liv inte är så bra för hälsan. Att ligga haldöd i soffan varannan månad gör ju det med en. Att man fattar. Men det är som det är just nu. Försöker hitta utvägar men det känns som om jag har målat mig i ett hörn. Vill ju så mycket annat men så får hjärnan motorstopp och jag står och stampar. Pojken tyckte inte alls om det där att det låter som om jag gett upp. Har jag det? Jag hoppas inte det. Just nu vet jag inte.

Så jag blir hemma i minst två pass. Sen får vi känna efter och se. Imorgon ska jag väl ringa och analysera mig själv i telefon. Ställa diagnos och se om personen i andra ändan håller med mig. Oavsett vad de säger så kommer jag att behöva hostmedicin. Sån där som gör att jag slipper huvudvärk eller annat obehag. Vill ju inte att hostan går ner i lungorna heller. Vet alltför väl hur det där är att gå med det där (Hoppas medikamenterna hjälper Rockern). Hade det varit en vanlig förkylning hade det ju vart hur enkelt som helst. Jag tar hellre en veckas snorande istället för hosta. Mest jobbigt. Sömnen blir störd bland annat.

Jag är sjuk. Ändå sitter jag här med dåligt samvete.


sunny day

Det har varit en toksolig dag idag. Synd bara att både jag och Pojken har mer eller mindre legat och sovit under täckena och tyckt stnd om oss. Det började med att han var lite krasslig igår och jag följde tätt efter och följde hans exempel idag. Inte nog med att jag fortfarande har ont i ryggen, men som numera flyttat upp till skuldran, så sitter jag och har irriterande hosta också. Gör ju inte ryggen så mycket bättre. Skit också.

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska vara sjuk eller frisk imorgon. All logik säger mig att jag ska stanna hemma. Nåt annat säger att jag ska gå. Får se vilken sida som vinner. Pojken ligger och sover redan, han ska ju upp tidigt imorgon och sätta sig i bilen och åka hem. Nåt som varken jag eller han vill egentligen. Men vår vardag ser ju ut så än så länge. Jag försöker se det positiva i det här men lyckas inte särskilt bra. Just nu finns det inte många bra saker att vara tacksam över. Hmmm...

Undrar om jag har feber? Det verkar vara dags att köpa en sån där som visar sånt. Jaha... vända på dygnet var det ja... suck. Hade hellre legat i sängen hos Pojken just nu. Suck.

friday

Fredag idag. Fredag hela långa dagen och jag sitter här och känner mig som en förbrytare. Att få dåligt samvete av att inte sitta på jobbet en natt, trots att ryggen kvider vid varje rörelse. Vet ej riktigt varifrån denna skuldkänsla kommer ifrån. Eller den som kan kallas för sjuk lojalitet för min arbetsplats. Är man sjuk, nåja icke arbetsför, så är man. Men jag verkar inte fatta det där. För jag är ju inte sjuk. Jag har bara lite ont. Skillnad jue. Suck.

Fredag idag. Fri dag idag. Och jag har sovit inatt. Ryggen är lite bättre idag. Det blir att gå runt här som en sengångare idag och plocka med grejer. Inte alltför avancerat för det pallar inte ryggen med, men lite sådär blir det ju. Skulle ju vilja göra en rejäl utrensning av hela skiten, men nä. Fysiskt omöjligt just idag. Får skjuta upp det där igen. Inte mer med det. Varför blir jag mest sugen på att göra saker när jag inte kan? Sjukt det där. Borde kolla upp vad det är för fel på en. Tiden finns ju där emellanåt, men lusten verkar vara som bortblåst. Hmmm... blir säkert bra det här till slut.

Fredag idag. Kort vecka var det ja. Det där med att det är en bra vecka nu. Hemma i tre dagar och sen helg. Sitter här och dricker mitt morgonkaffe och funderar över saker och ting. Förvånas över min kluvenhet över att vara hemma såhär. Sjuk men ändå inte liksom. Sjuk lojalitet som inte liknar nåt annat. Samtidigt som jag har lite dåligt samete över att jag är lite glad över att ha vart hemma i natt. Får inte ihop det helt enkelt.

Fredag idag. Pojken kommer idag.


knak

Ibland så kan man ju inte mer än bara skratta åt eländet och undra vad det är som händer egentligen. Igår hade jag oturen att göra en sån där grej som gjorde det bara knaka till i ryggen. Ajjj!!! säger jag bara och stod och funderade en bra stund hur det här skulle gå. Eller snarare hur i helvete jag skulle funka på jobbet med en rygg som fick för sig att börja jävlas på den mest vidriga sätt. En snabb titt på klockan och konstaterade att det var alldelles för sent för att ringa och säg att jag inte kommer. Kollegorna hade fått panik om jag hade ringt. Har man brist på vikarier så har man det. Så jag tog mig till jobbet i allafall. Nu hade jag då turen att det var hur lugnt som helst igår... men kan det bli annat när det är pensions utbetalningar idag?

Nu, efter att jag faktiskt sovit en stund och lyckats ta mig upp ur sängen så kan jag bara konstatera att det där med att ha en rygg som funkar som den ska är jävligt underskattat. Suck. Ajjj! säger jag bara. Det blir inte många knop gjorda här för tillfället kan jag ju meddela. Att ta sig från ett rum till ett annat tar sin lilla tid. Känner mig plötsligt som en hundraåring i kroppen. Nog för att jag är gammal, men inte så gammal. Ser för mitt inre öga hur jag går runt sådär som man kan se en del äldre hasar sig fram. Måste se ganska komiskt ut, faktiskt.

Så vad har vi på agendan idag då? Inte mycket kan jag ju meddela. Blir trots allt hemma i natt. Fixade ju in vikarie innan jag stack från jobbet. Känns lite surt att min rygg är orsaken till en karensnatt. Men men. Lika bra, för jag tvivlar på att grabbarna skulle respektera min önskan om lugn i huset just nu.

Nä, man kanske ska hasa sig till köket och fylla på kaffemuggen kanske? Suck... nån som kan klocka mig?

för tidig morgon

Det borde inte vara så svårt att sova ut tycker man ju. Men tydligen hade jag fel. Var ju hur trött som helst när jag la mig i natt. Tänkte i min enfald att jag genom att få lite sömnskuld skulle få mig att sova länge idag. Det blev ej så. Jag borde inte ha klivit upp förrän nu liksom. Inte för fyra timmar sen. För er som inte fattar det där med mina tider eller får nå grepp om hur det där med sovtiderna funkar så kommer en enkel jämförelse här;
Om du vet att du börjar klockan sju på morgonen och vet att du ska jobba i typ tretton timmar så vet jag att ni inte skulle bli så jävla glada om ni vaknar klockan två tre på natten och inte kan somna om.
Så är det för mig.

Nåja. Det är som det är just nu då. Till råga på allt så sov jag oroligt. Skyller på att jag låg ensam i min stora säng. Den som känns som ett rymdskepp ibland. Vet ju att jag kan skylla på den där stora vita saken på himlen också, men det känns som om jag skyller ifrån mig. Jag vet att jag sover oroligt när jag ska iväg och jobba igen. Gnisslar tänder å. Inte alls bra det där, jag vet det. Men men. Det blir inte bättre än såhär just nu.

En fördel dock, jag har hunnit prata i telefon med lite folk idag. Prata ifatt lite och så. Bokat in lite tider också. Nu har jag väl planer på att ta mig ner på stan innan jag börjar mitt pass. Inhandla det där som jag hittade uppåt landet men som inte fanns i min storlek. Jag har inte så konstiga storlekar, men en del kläder är populära helt enkelt och det finns inte så många som kan ha XS. Det fattar ju vem som helst, eller? Borde inte butikerna lära sig det efter ett tag? Så det blir en snabb raid nere på stan idag tror jag. Kolla kontot också kanske?

Jag ser verkligen inte fram emot natten. Mera kaffe åt folket!


så att...

Jooo, så att... då sitter man hemma igen då. Börjar bli ganska trött på det här flackandet. Inte resandet i sig, uta just det där att veta att tiden uppe är tidsbegränsat. Ungefär som det där med att bäst före datumet ligger på en vecka innan det är dags att röra på sig igen. Inte av fri vilja, utan för att man måste. Suck.

På vägen ner såg jag en massa Bambis... Bambin?... Bambisar? Bambis? Bambins? Flera Bambi? Ehhh... Jag såg en massa rådjur... ska det vara så svårt?! Nåja, en massa rådjur var det iallafall som häckade kring vägarna, men jag klandrar dem inte direkt. För om jag inte missminner mig så är det jakttider och med den en massa folk ute i skogarna. Så länge de inte springer ut på vägarna så är det bra. Men, bara genom att stå där på åkrarna eller skogsbryn ser det lite idylliskt ut. Sådär naturligt. Och jag slås återigen av tanken att Sverige faktiskt är väldigt fint när den visar den sidan. Synd bara att man inte ser den så ofta... stadsbo som man är.

När jag satt där och såg över landskapen som svischade förbi började jag tänka på Langoljärerna. Kings bok, som också blev film. Om tiden och hur den blir uppäten av langoljärer. Orsaken till att jag tänkte på just dem var elledningarna som sträckte sig över åkrarna. Om hur tiden och allt annat blir uppätet när tiden har passerat. Och jag kände mig som om jag bröt mot en helig regel eller nåt genom att bara sitta där och fundera. Att jag istället för att göra nåt bara satt av tiden. Låter tiden bara gå utan att ta vara på den. Samtidigt som jag vet att jag behöver kunna sitta och bara glo ibland. Vara i stunden, i nuet. Svårare än man tror. Speciellt om man genom att sitta sådär känner att jag borde göra nåt så att inte langoljärerna hinner ifatt mig. Man kan ju bli stressad för mindre.

Snart natten igen, men det betyder bara att jag måste försöka att sitta uppe så länge jag bara kan. Måste vända på dygnet igen. Drygt just nu. Speciellt när man känner att jag bara slösar med tid. Som om jag borde göra nåt annat istället. Hur kan man vara produktiv på natten utan att störa grannarna?

John Blund har redan varit och tittat in en gång. Han kommer väl fler gånger... kan ju inte sova nu heller! Om nån timme eller fyra sådär...


redan måndag

Vad i h-e?! Hur har det hunnit bli måndag? Vart tog helgen vägen? Veckan bara svischade förbi. Igen. Det har ju en tendens att göra det har jag märkt. En del veckor snabbare än andra. Suck.

Snart är min hemmafruvecka slut för den här gången. Imorgon slänger jag mig upp på tåget igen och tuffar neråt. Har ingen lust alls med det där. Finns ju roligare saker än det. Men det är som det är just nu. Distansförhållanden innebär ju sådant. Även om man inte direkt har nå lust alls med att åka. Men det är ju ändå en ganska bra vecka trots allt. Att jag åker imorgon betyder bara att jag ska jobba två nätter och sen kommer Pojken ner till helgen igen. Så det blir ju inte en lång väntan till att ses igen. En kort och bra vecka. Sen kommer ju det andra därefter, men jag ska försöka att inte tänka på det just nu.

Igår var vi hemma hos hans föräldrar då vi var bjudna på söndagsmiddag. Inte söndagstek, men ändå. Sånt där som räknas till normalt. Riktigt trevligt. Vissa saker kan man ju vänja sig vid skulle jag tro.

Så har jag shoppat igen. Tydligen finns det kläder även för mig nu i höst. Nackdelen är ju då att det jag hittar häruppe finns oftast inte i min storlek, vilket betyder att jag får ta en runda nere på stan hemma för att köpa det jag vill ha. Ganska bra egentligen, för det gör ju att jag har kläderna hemma på en gång istället för att vänta med att han ska ta ner dem till mig sen. Vill ju inte släpa med mig hur mycket grejer som helst på tåget.  Hmmm... och så det där att jag handlar lite saker hem till Pojken också. Små saker som skulle kunna ses som att jag boar in mig. Eller nja, egentligen inte. Det är fortfarande hans stil, men inget som han prioriterar att köpa hem direkt.

Drygaste med allt är ju ändå det att vara medveten om vad det är jag skulle kunna ha istället för det jag har. Att livet kunde te sig annorlunda om ödet ville vara på min sida en stund. Det är inte roligt att bli påmind varje dag på det jag inte har. Att varje dag bli påmind om hur det skulle kunna vara. Men nu är det som det är. Får försöka göra nåt åt det där. Suck.

Redan måndag. Vill inte alls.

leker hemmafru

Så har jag landat uppe hos Pojken för den här gången. Helt enkelt hur underbart som helst. Kom upp igår och gårdagen gick sen mest ut på mysa och bara vara. Båda två tröttmössor så vi lekte pensionärer och somnade redan halv elva. Nackdelen med att lägga sig tidigt är att man vaknar tidigt också. Värsta pensionärsvarningen ju. Men så var ju han tvungen att gå upp tidigare också då han har det där som kallas för arbete. Jag blev kvar i sängen och sov en stund till. Han avundas mig när jag kan göra så. Helst skulle han ju vilja göra mig sällskap, men arbetarens liv ser ju ut så. För de vanliga dödliga förstås. Mitt är ju en kapitel för sig.

Torsdag dag nu. Morgonkaffet är uppdrucket och ska snart iväg och handla så det blir lite gott att laga senare. Hemmafru som man är ibland så kan det ju vara trevligt att ha maten klar när jan kommer hem. Nu vet jag ju att jag skulle tycka det var hur irriterande och tråkigt som helst att göra så om det var dagligen hela tiden, men ibland när det är som det är just nu så tycker jag att det är lite trevligt. Att leka hemmafru såhär.

Men nu ska jag ta och göra mig iording och ta mig ner till affären och få det gjort för idag. Sen har jag ju hela dagen på mig att bara vara. Ibland räcker det så.

äntligen onsdageftermiddag!

Jag ska upp till Pojken snart. Snart kommer jag att vara på väg uppåt och fundera en stund på vägen innan jag är framme. Brukar ju vara så så den här resan lär ju inte vara ett undantag. Jag ska upp och leka hemmafru igen.Det var ett tag sedan jag gjorde det och jag längtar som fan. Mest efter Pojken då förstås. Har ju inte setts på ett par veckor igen, så det blir skönt att ses igen.

Trött som fan är jag ju, men det skiter jag fullständigt i. Får sova sen. Jag har dragit på mig en liten sovskuld igen. Orsaken är natten som var, eller snarare morgonen. Den samme som är orsakaen till att jag inte är redan uppe och pussar på Pojken. Schemaändringar med nyinsatt personalmötestid på min lediga vecka. Kul jul liksom. Inte alls. Men procenten på tjänsten gick ju upp så. Överlever väl det här med. Får se det positiva istället. Det där som gör att jag faktiskt inte kommer att komma hem till en lägenhet som är i samma kaos som det skulle ha vart om jag inte städat igår. Nu slipper jagta det när jag kommer hem istället.

Nån timme kvar innan jag är på väg uppåt igen. Hinner med en massa markservice här hemma innan dess. Blir bra det här till slut. Vetskapen om att jag ikväll kommer att sitta i en helt annan soffa gör att tröttheten är hanterbar.

Nä. Ska väl se till att växterna överlever tills jag kommer hem igen. Slänga det som ska slängas och sen packa det sista innan jag lämnar stan för den här gången.


sovmåndag

Idag har jag känt mig som Leo i Twin Peaks när han sitter i rullstol och säger "new shoes" och spottar ut havregrynsgröten på bröstet. Nu har jag ju inte suttit och spottat havregrynsgröt men ändå. Har liksom känt mig lika off som han ser ut i den scenen och bara suttit och beundrat mina nya skor. Vackra är dem men kanske inte sådär jättepraktiska som Rockern uttryckte det när jag beskrev skorna. Nu är det ju så att skor inte alltid behöver vara det i min värld, men det vet hon ju redan om. Hittade dem på Bianco förresten. Måste ju bara gå in dem först. Det där med lilltår verkar vara ett okänt begrepp för skotillverkare kan jag ju konstatera ännu en gång.

Den nya skivan har fått snurra som fan idag. Och hur bra som helst. Men det visste jag ju att den skulle vara redan innan jag köpte den. Nackdelen är ju att musiken gör mig festasugen. Och så har jag lust att höja volymen så att grannarna också får ta del av dess innehåll. Men jag får nöja mig med att bara njuta av den utan att störa grannar eller ha fest för mig själv. Får ta det till helgen uppe hos Pojken sen. Han har ju den också så. Var ju tvungen att köpa den själv då jag inte orkade vänta tills jag kom upp. Tålamod är inget jag har till övers när det gäller vissa grejer. Nu ser jag fram emot spelningen i december. Den jag har biljett till och redan nu är slutsålt överallt. Så lite nöjd är jag ju. Men just nu är det långt till december! Bandet? Volbeat.

Bankärendet jag hade var för att jag ska få nya bokhyllor. Det var liksom på tiden helt enkelt. Men nu får Rockern leka hyllvakt åt mig ett tag tills jag fixar nån som kan hjälpa mig att få dem över till min sida av stan. Känner ju inte så många som har tillgång till en stor bil, eller kan låna en sån. Får väl fjäska för bror eller nåt. Han ställer ju upp på sånt där bara man frågar snällt och inte har alltför bråttom. Han bor ju inte i stan längre så det ställer ju till det litegrann. Pojken förundras över det där med hur folk verkar vara i den här stan. Hmmm, eller hur de/vi verkar vara utifrån min bekantskapskrets. Sen har jag ju aldrig gett sken av att vara normal heller så han få undra bäst han vill. Jag vet att allt inte står rätt till i den här stan. Finns ju en anledning till varför jag vill bort kanske?

"New shoes"


vaken än

När man vill ha John Blund på besök så verkar han vara bortblåst helt enkelt. Jag vann nattens duell och han tog sig vidare till andra nejder. Verkar som om han gav upp om mig helt och hållet. För här sitter jag nu och är pigg. Eller ja, piggare än i natt och på gränsen till övertrött. Vansinne.

Blev ju inte att åka hem direkt efter jobbet heller. Möte på stan och därefter hann jag med att springa in på banken, inhandla nya skor, en ny skiva och så en promenad hem också. Allt innan elva... Jag kan ju vara väldigt effektiv när jag väl vill. Synd bara att viljan inte verkar infinna så ofta numera. Eller snarare det där när tiderna passar. Mina tider och de vanliga dödligas är ju två helt skilda saker.

Måndag idag. Ny vecka. Vart är jag på väg?


John Blund terror

Inne på tredje natten. John Blund terroriserar mig återigen. Det har han gjort hela helgen. Jag brukar inte vara såhär trött annars. Förstår inte vart tröttheten kommer ifrån.

Det finns två jävligt irriterande saker som kan hända när man ska sova mellan passen. Det ena är att inte kunna sova och det andra är att somna utan att man förstår att man har gjort det. Det där som kan hända ibland har jag märkt. Att vakna av väckaklockan ett ex antal timmar senare och känna att det var liksom nyss man la ner huvudet på kudden. Det är det jag menar med att somna (och sova) utan att fatta att man har gjort det. Sen känns det därefter också. Tröttheten ligger som en hinna över en hela vakna tiden tills man går och lägger sig igen. Jag befinner mig i det tillståndet just nu. Haft det så hela kvällen och natten. Vågar knappt läsa mer än fem minuter åt gången.

John Blund sitter och terroriserar mig. Jag känner gruset i ögonen och hur hjärnan bara blir mosigare. Sitter med kaffe... som ändå inte funkar uppiggande på mig (men den håller mig sysselsatt)... går runt huset (kylan håller en vaken).... röker som en borstbindare (också för att vistas ute i det råa kalla nattluften)... zappar mellan kanalerna (TV:n funkar i natt)... och så skriva det här lite snabbt sådär... plus ett otal försök till att läsa lite Koontz. Jag ser på klockan och inser att det är många timmar kvar innan jag kan ta mig hemåt och krypa ner mellan lakanen. För många timmar tills jag kan vända världen ryggen i några timmar.

Jag borde verkligen ha fler av mig som jag skrev igår... en till i allafall. En som ligger hemma och sover helt enkelt.

6/9-08=2x30

Ibland är mitt liv lika omöjligt att få ihop som ekvationen ovan. Idag skulle det behöva finnas tre av mig för att jag skulle kunna göra allt det där som jag hade velat just idag. En av mig verkar ju inte räcka för att det ska gå ihop tydligen. Om det hade funnits tre av mig så skulle en av mina jag befunnit mig på en trettioårsfest fyrtio mil uppåt. Den andre av mig hade befunnit mig på en annan trettioårsfest som jag är bjuden på en halv timme bort. Och den tredje av mina jag skulle vistas på jobbet i natt.

Men nu finns det inte tre av mig så jag får nöja mig med att vara mitt tredje jag och vistas på jobbet istället. Men ingen kan ju hindra mig från att vara någon annanstans i tanken. I de flesta fall när det är såhär så brukar det ju räcka med att det skulle finnas två av mig, men inte denna helg. Å andra sidan varför blir jag inte förvånad egentligen? Att festerna som jag är bjuden på är när jag jobbar helg? Inte alls sådär välbekant över det faktum. Inte alls. Blöö.

Jag får fira den ena under kommande vecka istället. Och efter en titt i kalendern så inser jag ju att det borde finnas en hel armé av mig. Jag har fem födelsedagar inskrivna under kommande vecka. Därefter är det några till innan månaden är slut. Ganska intressant att inse att jag känner en massa jungfrus. När hände det liksom? Och skulle det vara helt omöjligt att få lite av deras jungfruliga kontroll och städbehov? För just nu skulle det inte vara alltför dålig tanke på att ha en skopa av just det. Min lägenhet ser ut så som jag känner mig på insidan. Samtidigt så vet jag ju att det man har omkring sig påverkar det man har på insidan. Kanske inte så konstigt om jag känner mig lite splittrad?

Det finns bara en av mig och jag kommer att befinna mig på jobbet i natt. Fysiskt i allafall. Tankarna kommer att vara någon annanstans.

080905

Fredag betyder inte alltid helg.
Saknar min Pojke.
Det är synd att dumhet inte gör ont.

trötter

Jag skulle lätt kunna ta över rollen som Trötter. Nackdelen är väl den att de andra skulle säkert märka det om inte annat. Längden skulle nog avslöja mig rejält där. Nåja, trött är jag i allafall. Den tröttaste just nu och måste hålla mig vaken i minst fyra timmar till, sen gör det faktiskt inte så mycket om jag faller ihop och börjar snarka redan på hallgolvet där hemma. Just nu känns det som om det kvittar... bara jag får sova.

Att vara arg tär på krafterna. Hade säkert gått så jäkla mycket bättre med den här natten om jag hade haft energidepåer att ta av. Blev inte många timmars sömn igår på dan kan jag ju meddela. Somnade i hyfsad tid, problemet kom en timme senare då min hjärna fick för sig att det var dags att kliva upp. Inte alls bra. Inte alls nyttigt. Låg kvar och förbannade hela alltet för allt skit som jag lyckats dra till mig återigen. Nog är väl för fan nog!!! Orkar inte mer. Låg som sagt kvar och lyckades väl slumra till ett par gånger. Snoozeknappen blev väldigt populär återigen, men ingen kan klandra mig för det direkt.

Under kvällen och natten har jag kommit fram till en enkel strategi. Jag skiter i det här nu. Det får bli vad det blir. Orkar inte bry mig längre. Slöseri på energi och resurser. Känns bra att ha kommit fram till det i natt. Varför ska jag göra det när ingen annan verkar göra det? Eller snarare det att man inte blir sedd för det man faktiskt gör utan allt det andra skiten runt omkring? Jag hatar sånt. Hann ventilera av mig litegrann innan passet började med Sveg. Var inte ens i närheten så förbannad som jag var när jag gick hemifrån. Hon sa nämligen nåt som jag inte hade tänkt på. Och det är en bidragande orsak till varför jag kom fram till det där ovan.

Morgonen är snart här och dagen börjar gry vid horisonten. Idag ska jag ta itu med saker som jag skjutit på ett tag nu. Lägga energin på nåt som faktiskt kommer att få mig att må bättre. Men först kommer jag att sova bort en stund. Tror faktiskt inte att det gör så mycket. Det viktigaste först. Sen allt det andra.

nåde den som bråkar med mig idag

Idag morrar jag. Idag är jag redo att hugga av huvet på första bästa som går emot mig utan anledning. Idag är jag verkligen inte en glad människa. Idag hatar jag hela världen. Idag hatar jag (nästan) hela mänskligheten. Idag HATAR jag! och ni ska veta att det tar ett tag innan jag säger att jag hatar. För det är verkligen ett starkt ord som jag använder med tillförsikt. Men idag hatar jag. Verkligen bara gör det.

Hmmm... Varför? Skit i det så lever ni längre. Egentligen inte så svårt att räkna ut, men jag orkar bara inte förklara. Orkar inte bara. Slöseri med en massa energi att känna såhär, men tyvärr ett tillstånd som jag inte kan göra så mycket åt just nu. Känslan har liksom bosatt sig och vägrar flytta. Lika bra kanske? Nån kan ju ha fått för sig att jag är en snäll människa, och det går ju inte för sig alls.

Nä. Tänker på en seriestrip jag klippte ut ur Aftonbladet ett tag sen. Carpe Diem av Niklas Eriksson, där följande står i pratbubblan; "Tror du att jag kan få mitt människohat klassat som arbetsskada?". När jag läste den så tänkte jag på att hat var ett starkt ord och jag hade själv valt människoförakt, men idag... Idag hatar jag.

Sååå trött.

första september

Första september betyder att det är höst. Hösten är här. Yey! Det är nog bara jag som jublar över detta faktum. Eller nä, jag vet en till som tycker precis som jag. Hon sitter på andra sidan stan, men om hon sedan jublar är ju en helt annan sak. Men jag gör det. Helt enkelt underbart med hösten. Me like. Me like a lot. Det enda som egentligen saknas är en balkong. En sådan saknar jag för tillfället. Men jag får hålla mig till tåls till nästa vecka då jag får ha en till låns igen. *ler*. Måste bara ta mig igenom den här veckan. Den jag kallar för monsterveckan. Det känns som om det nyss var en sådan vecka, men det är väl bara jag som inte hänger med i svängarna som vanligt.

Vart tar dagaarna vägen? Jag bara undrar. Gjorde jag nå speciellt under augusti? Nä. Det gjorde jag ju inte, men ändå flög tiden all världens väg. Hmmm, tittar i kalendern och inser ju att månaden faktiskt finns, men jag verkar befinna mig på en annan tidsaxel eftersom den nu verkade bara försvinna bara sådär. Sover jag? Jag menar bara att ger jag sken av att vara vaken när jag egentligen går runt i sömnen och hoppas på att någon ska väcka mig från den mardröm jag vistas i. Hmmm, ta vara på dagen heter det ju, men jag verkar göra nåt annat jag. Jag fyller mitt liv med dagar istället för dagarna med liv märker jag. Augusti kommer ju inte direkt att hamna i historieböckerna när det gäller mig. Andra kanske men inte min augusti.

Jag får se till att september blir en månad jag kan se tillbaka till och säga att jag faktiskt gjorde nåt av min tid. Men inte den här veckan. Jag får se det som en språngbräda till resten av månaden. För den här veckan, min så kallade monstervecka, kommer det finnas tre saker som kommer att dominera min vardag; sova, äta och jobba. Finns inte direkt tid med annat. Arbetar fem nätter av sju så det är kanske inte så konstigt om jag inte kommer att göra många knop när jag väl är hemma. Spara min energi till annat. Men just nu känner jag bara att det kryper i mig. Känslan av att göra nåt är påtaglig. Kliar i fingrarna helt enkelt. Synd bara att jag inet kan lägga energin på annat än jobb just nu.

September. Väcktes av sirentestet klockan tre som de gör första måndagen varje månad. Lika bra det kanske. Vore ju synd om jag var utvilad inför kommande veckan, eller hur? Veckan har inte ens börjat och jag suckar redan. Fick nya schemat förra veckan. Ändringarna de gjort påverkar inte mina tider, men för de som arbetar andra tider gör det ju det vilket påverkar mig indirekt. Detta gör att min monstervecka blev plötsligt ännu tyngre. Suck. Nä, inte tänka på det nu. Blir ju inte direkt lättare att ta sig till jobbet när man tänker på sånt. Veckan blir ju inte direkt kortare om jag tänker på de kommande fem nätterna. Suck. Jag får bara ta en dag eller natt i taget. Timme för timme. Svårare än så är det ju inte, men det blir ju inte enklare för det. Tänka på annat istället? Inte så lätt alla gånger.

Nä, ska väl hälla i mig sista av morgonkaffet och sen ta mig till affären för att hitta på nåt att äta ikväll. Natten har inte ens börjat och den känns redan lång. Blöö.